Găluștele cu prune reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara cu ușurință. Însă v-ați gândit să căutați rețeta simplă a Getuței Sterp?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de găluște cu prune , preparată și prezentată chiar de Getuța Sterp, pe canalul său de YouTube. În plus, descoperiți și care este secretul pentru niște găluște cu prune, preparate exact pe gustul vostru.
Rețeta de găluște cu prune a Getu ței Sterp
Pe canalul de YouTube, al Getutei Sterp, găsiți cea mai simplă rețetă de găluște cu prune , absolut delicioasă.
Ingrediente – găluște cu prune
Veți avea nevoie de următoarele ingrediente: prune, cartofi (fierți), 2-3 ouă de casă, făină albă, pesmet, zahăr, unt și scorțișoară.
Citeste si: Cum se coc ardeii copți, fără să fie fum în casă. Trucuri de la marii bucătari
Mod de preparare - găluște cu prune
„ În primul rând, scoateți sâmburii din prune, iar apoi le puneți într-un bol cu niște zahăr pe ele, dacă vreți să fie mai dulci (e opțional). Eu am ales să pun zahăr, deoarece nouă ne plac mai dulci. După care, puneți cartofii la fiert, iar când aceștia sunt fierți, îi scurgeți de apă și îi zdrobiți cu o furculiță sau cu un blender, peste care puneți 2-3 ouă, după ce s-au răcit, bineînțeles. Eu am pus două linguri de untură de porc, pentru că asta face diferența și le face atât de fragede, și bineînțeles, făină albă, încât să obțineți un aluat.”
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Până în acest moment, rețeta de găluște cu prune pare să fie mai mult decât ușoară, atunci când vine vorba despre prima parte a pregătirii acestora, care constă în scoaterea sâmburilor din prune, dar și adăugarea, după preferințe, a
unei cantități mai mari sau nu, de zahăr. Această rețetă ne va aduce cu adevărat aminte de gustul copilăriei, mai ales dacă veți alege să adăugați și untură de porc, care le va face să fie de-a dreptul fragede. Dar haideți să trecem și la pasul următor.Citeste si: Rețetă delicioasă de gulaș unguresc
„ Aluatul nu trebuie să fie prea tare, ci potrivit, iar în caz că vi se lipește de mâini, mai tapetați cu făină, bineînțeles.
Datorită faptului că, așa cum a menționat și Getuța Sterp, am apelat la prepararea acestei rețete delicioase de găluște cu prune, prin adăugarea a doar câtorva ingrediente, preparatul este mai mult decât ușor de realizat, fiind gata într-un timp chiar foarte scurt.
Citeste si: Rețetă de friptură de porc și cartofi prăjiți
„ Pesmetul îl puteți pregăti încă de la începutul rețetei, pentru a avea timp să se răcească. Într-o oală mai mare, puneți apă la fiert, iar când apa este fiartă, băgați găluștele și le lăsați până se ridică deasupra. Când se ridică deasupra, le scoateți cu o paletă, direct în pesmet, dar le scurgeți bine de apă, le dați prin pesment, le lăsați să se răcească și... poftă bună! ”
Un secret al acestei rețete de găluște cu prune, dezvăluit de Getuța Sterp, ține de faptul că, pesmetul poate să fie pregătit chiar de la începutul rețetei, pentru ca acesta să se răcească în timp ce vă ocupați de restul pașilor pentru această rețetă delicioasă. Toate aceste ingrediente vor oferi preparatului un gust cu adevărat delicios și exact ca acasă!
Găluștele cu prune ale Getuței Sterp sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!
Citeste si: Cum poți curăța butoiul de varză murată? Trucul pe care orice gospodină ar trebui să-l știe