Anunț de ultim moment legat de alocațiile copiilor! Ce trebuie să știe mamele copiilor

Anunț de ultim moment legat de alocațiile copiilor! Ce trebuie să știe mamele copiilor
Anunț de ultim moment legat de alocațiile copiilor! Ce trebuie să știe mamele copiilor

Alocația este acordată în mod universal copiilor cu vârsta de până la 18 ani, precum și tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani și urmează cursurile învățământului liceal sau profesional.

În luna mai 2023, alocațiile de stat pentru copii au înregistrat o sumă totală de peste 1,086 miliarde de lei, conform datelor colectate de Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS). Suma medie plătită pe beneficiar a fost de 295,90 lei.

Citește și: Anunț de ultim moment pentru femeile din România! Cine primește bani în plus de la stat?

Anunț de ultim moment legat de alocațiile copiilor

În luna mai 2023, s-au bucurat de acest ajutor 3.672.463 de copii, cei mai mulți în Bucureşti (371.673) şi în judeţele Iaşi (197.835), Suceava (138.655), Constanţa (128.654) şi Bacău (126.544).

Județele Botoșani, Caraș-Severin și Ilfov au înregistrat cele mai mari valori ale sumei medii plătite, respectiv 302 lei, 301,45 lei și 299,94 lei, în ceea ce privește alocațiile acordate.

Alocația este acordată în mod universal copiilor cu vârsta de până la 18 ani și tinerilor care, deși au împlinit 18 ani, continuă să urmeze cursurile învățământului liceal sau profesional până la finalizarea acestora.

Începând cu data de 1 ianuarie 2023, alocațiile de stat pentru copii au fost ajustate în funcție de rata inflației. Conform prevederilor OUG 126/2021, articolul 3, alineatul 2, începând cu drepturile aferente lunii ianuarie 2023, cuantumul alocației de stat pentru copii va fi indexat anual, automat, în concordanță cu rata medie anuală a inflației. Rata medie anuală a inflației este un indicator definitiv stabilit pentru anul anterior calendaristic și este comunicat de către Institutul Național de Statistică.

Conform datelor furnizate de Institutul Național de Statistică (INS), rata inflației în anul 2021 a fost de 5,1%. În cazul aplicării acestui procent de creștere, alocațiile pentru copiii cu vârsta între 2 și 18 ani ar fi de 255,4 lei, iar pentru cei cu vârsta de până la 2 ani ar fi de 630,6 lei.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Majoritatea copiilor, adică cei cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani, vor beneficia, în realitate, de o creștere de 12 lei lunar în alocații, ceea ce este echivalentul a 8 covrigi la prețul de 1,5 lei fiecare sau a 6 covrigi la prețul de 2 lei fiecare.

Ce trebuie să știe mamele copiilor

Începând cu luna ianuarie 2022, alocația de stat pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani a fost majorată la 600 de lei, în timp ce pentru copiii cu vârsta între 2 și

18 ani a fost stabilită la suma de 243 de lei.

Conform legislației în vigoare, începând cu drepturile aferente lunii ianuarie 2022, cuantumul alocației de stat pentru copii este următorul:

 -600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;

-243 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani și 18 ani, precum și pentru tinerii prevăzuți la art.

1 alin. (3);

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

-600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Citește și: Ce se întâmplă cu femeile cu pensii sub 1.700 de lei! Banii de la stat au fost tăiați

 

 



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Anunț de ultim moment pentru femei! Se acordă tichete sociale pentru carburanți, alimente, grădinițe, activități „de creație” și pensionare!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies