Acest desert se poate face si cu prune, insa este delicios cu caise.
Ingrediente:
– 1 kg de caise (prune)
– 4 oua
– 150 g unt
– 400 g faina
– 200 g zahar
– 100 ml lapte
– 1/2 pachet praf de copt
– 2-3 pachete de zahar vanilat (la prajitura cu caise)
– 2-3 lingurite de scortisoara (la prajitura cu prune)
Citeste si: Tort “Raffaello” fără coacere – o reţetă excelentă pentru weekend
Citeste si: Cremă de zahăr ars – reţetă fără coacere
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Înghețață de cireșe, rapidă și gustoasă
Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se albesc.
Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se acopera cu caisele (prunele) spalate si taiate felii.
Se coace la foc mediu pana se rumeneste. Dupa ce se raceste se pudreaza.