Află din rândurile următoare care este rețeta lui chef Joseph Hadad de plăcintă cu vinete și carne.
Chef Joseph Hadad este unul dintre cei mai apreciați bucătari din mediul online, acolo unde împărtășește cu urmăritorii săi cele mai gustoase și neobișnuite rețete. De data aceasta, bucătarul a pregătit rețeta sa de plăcintă cu vinete și carne, o rețetă originară din Orientul Mijlociu, pe care a împărtășit-o cu urmăritorii săi din mediul online.
Rețeta de plăcintă cu vinete și carne a lui chef Joseph Hadad
Citește și: Rețeta secretă de murături a lui Chef Hadad! Sunt gata de servit în doar 24 de ore!
Ingrediente:
Potrivit informațiilor oferite de chef Joseph Hadad, pentru plăcintă avem nevoie de următoarele ingrediente:
- 400g carne tocată vită (cine prefera miel, amestecați jumătate și jumătate);
- 250g orez fiert;
- 2-3 vinete;
- 2 linguri pătrunjel tocat;
- 5-6 crenguțe mentă (doar frunzele);
- 2 cepe albe;
- 2 roșii;
- 4 căței usturoi;
- 1/2 linguriță turmeric;
- 2 lingurițe boia dulce;
- 1 linguriță cumin;
- 1/4 linguriță nucșoară;
- 5 linguri ulei de măsline;
- sare și piper după gust.
Pentru sos vom avea nevoie de:
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
- 150 de grame tahina;
- 2 căței usturoi;
- 80 ml apă cu gheață;
- 1/2 lămâie (doar sucul);
- sare după gust.
Mod de preparare:
Chef Joseph Hadad a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.
„1. Preîncălziți cuptorul la 180C. În uleiul încins, căliți ceapa tocată până când este puțin maro, puneți apoi usturoiul pisat și mai căliți foarte puțin.
2. Adăugați carnea tocată împreună cu toate condimentele și gătiți până când carnea este puțin maro, dar nu complet.
3. Strecurați apoi foarte bine amestecul de carne. Peste amestec adăugați orezul fiert, pătrunjelul și menta tocate fin. Amestecați bine și puneți deoparte la răcit.
4. Feliați pe lungime vinetele 1/2 cm grosime. Prăjiți pe ambele părți până când sunt puțin maro, pe grătar sau în tigaie cu ulei.
5. Ungeți foarte bine cu ulei o tavă înaltă, apoi așezați de jur împrejur feliile de vinete până la jumătate în interior și o parte în exterior.
6. Așezați rondele de roșii, amestecul de carne peste și presați foarte bine. Acoperiți carnea cu vinetele care au rămas în exterior, închideți cu folie de aluminiu și dați la cuptor pentru 45-50 de minute. Așezați o tavă dedesubt unde să se scurgă uleiul dacă folosiți tava care se desprinde.
7. Amestecați toate ingredientele menționate la sos și serviți preparatul cald pe un platou cu sosul obținut așezat deasupra. Poftă bună!”, a scris chef Jospeh Hadad pe pagina sa de Instagram.