Banana bread. O alegere perfectă pentru un desert rapid!

retete de gustare

Banana bread

Banana bread se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de banana bread. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă banana bread, preparata

așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Banana bread

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de 30 de minute

Citește și: Brioșe cu afine. Un desert rafinat de-a dreptul!

retete cu banane
Banana bread[Sursa foto: freepik]

Citește și: Pizza pepperoni. Un blat pufos și un gust autentic!

Timp de preparare – 30 de minute

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Timp total – o ora

Rețeta este pentru 4 persoane

Banana bread[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

  • 4 banane+ o banană pentru decor
  • 4 oua
  • 200 g de unt
  • 200 g de zahăr
  • 300 g de făină
  • o linguriță de bicarbonat
  • 100 g de nuci măcinate

retete pentru desert
Banana bread[Sursa foto: freepik]

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este

nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

banana bread
Banana bread[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  • În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această ușoară rețetă este să începem prin a preîncălzi cuptorul la o temperatură de 180 °C. Tot acum trebuie să pregătim și aluatul nostru pentru banana bread, în care vom așeza hârtie de copt, iar marginile acesteia se vor tăia, astfel încât hârtia de copt să se potrivească pentru tava noastră de chec.

Banana bread[Sursa foto: freepik]

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

  • Acum vom începe să preparăm banana bread, așadar vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom adăuga bananele, iar cu ajutorul unei furculițe le vom pasa cât mai bine cu putință, fără să ne rămână bucăți prea mari de banană.

Banana bread[Sursa foto: freepik]

  • Separat, într-un bol de dimensiuni mai mari vom adăuga și untul care se află la temperatura camerei, de preferat ar fi să fie tăiat în cubulețe pentru a se mixa mult mai ușor, iar alături de acesta în bol vom adăuga și zahărul. Indiferent de faptul că veți adăuga zahăr alb sau zahăr brun, rețeta va fi tot una reușită însă gustul poate să difere puțin. În continuare, cu ajutorul unui mixer vom amesteca cele 2 ingrediente până când se vor încorpora foarte bine. Rând pe rând, tot în acest bol vom adăuga și ouăle pe care le vom amesteca tot cu ajutorul unui mixer până când toate ingredientele obțin textura dorită.

Banana bread[Sursa foto: freepik]

  • Acum a venit momentul să adăugăm cele 2 conținuturi din boluri, însă de această dată bananele pasate se vor turna peste compoziția de unt, zahăr și ouă din bol, iar pe lângă acestea vom adăuga și nucile pe care le-am măcinat în prealabil, bicarbonatul, dar și făina cernută în prealabil, treptat pe care o vom adăuga cu ajutorul unei linguri, timp în care vom continua să amestecăm prima dată cu o spatulă, iar în cele din urmă și cu un mixer, timp de câteva minute pentru ca întreaga compoziție să se încorporeze foarte bine.

Banana bread[Sursa foto: freepik]

  • După acest pas, tot ce ne-a rămas de făcut este să așezăm toată compoziția în tava pregătită, iar deasupra compoziției vom așeza o banană pe care am tăiat-o în prealabil in doua, pe lungime, bineînțeles. Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 45 de minute sau până când coacerea acestui desert se va finaliza.

Banana bread[Sursa foto: freepik]

  • După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și desertul nostru din tavă, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete de prajituri de casa
Banana bread[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Pizza pepperoni. Un blat pufos și un gust autentic!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies