Brioșe cu afine. Un desert rafinat de-a dreptul!

retete de gustare

Brioșe cu afine

Brioșele cu afine se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de brioșe cu afine.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase brioșe cu afine, preparate așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Brioșe cu afine 

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Pizza pepperoni. Un blat pufos și un gust autentic!

Brioșe cu afine[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum alegem bananele în funcție de culorile lor. În timp ce gustul este un factor, la fel este și sănătatea ta

Timp de preparare- o ora

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane

Brioșe cu afine[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

Ingrediente pentru aluat

  • 150 g de unt
  • 150 g de zahăr
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 3 ouă
  • 250 g de făină
  • un plic de praf de copt
  • 150 ml de lapte
  • o cană de afine proaspete sau congelate

briose cu afine
Brioșe cu afine[Sursa foto: freepik]

ingrediente pentru crema

  • 250 g de crema de brânză
  • 150 g de ciocolată albă
  • colorant alimentar mov

briose pufoase
Brioșe cu afine[Sursa foto: freepik]

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

ingrediente pentru decor

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

retete pentru desert
Brioșe cu afine[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  1. În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această rețetă este sa începem prin a preîncălzi cuptorul la o temperatură de 180 °C.
  2. În continuare, ne vom ocupa de prepararea blatului. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mare în care vom adăuga untul, alături de cantitatea de zahăr, ingrediente pe care le vom amesteca cu ajutorul unui mixer până când acestea se vor încorpora și vom obține o textură pufoasă.
    Între timp vom rade și coaja de la o lămâie, iar ulterior o vom adăuga și pe aceasta în bol peste restul ingredientelor, urmând ca rând pe rând să adăugăm și câte un ou și să mixăm după fiecare, astfel încât să se încorporeze cât mai bine cu putință. Cernem și făina treptat, amestecată fiind cu pliculețul de praf de copt, timp în care alternăm cu laptele, moment în care amestecăm constant. Procesul se repetă până când toată cantitatea de făină și lapte sunt terminate, mixând ușor până când toate acestea se combină așa cum trebuie. La final adăugăm și afinele și le amestecăm ușor, însă de această dată cu o spatulă.
  3. Acum vom avea nevoie de o tavă specială pentru brioșe, în care vom așeza formele noastre de hârtie sau de silicon, în funcție de ce aveți, iar apoi cu o lingură sau cu o cupă pentru înghețată vom împărți amestecul astfel încât toate formele noastre să fie umplute și începem să le umplem rând pe rând. Acestea nu trebuie să fie umplute cu vârf pentru că vor crește la coacere. Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 20 de minute sau până când vom face testul scobitorii, și acestea sunt coapte corespunzător. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, le vom lăsa să mai stea timp de aproximativ 5 minute, apoi le putem scoate și pe ele din tavă și le lăsăm separat să se răcească complet.
  4. Acum că brioșele noastre sunt gata putem să ne ocupăm și de prepararea cremei. Așadar, tot ce trebuie să facem este să punem ciocolata într-un bol de dimensiuni mai mari și să o punem în microunde astfel încât să se topească. Într-un bol de dimensiuni mai mari așezăm crema de brânză, pe care o amestecăm inițial cu telul pentru a se desface, iar apoi odată ce am topit și ciocolata, o vom adăuga și pe aceasta peste crema de brânză și vom amesteca bine în cele 2 ingrediente până când se vor omogeniza. Ulterior, vom împărțim crema în 2 părți cât se poate de egale, așez în cea de a 2-a parte într-un alt bol, în care vom adăuga și câteva picături din colorantul alimentar mov, pentru a obține într-un final o cremă de brânză și ciocolată mov. Crema este gata, iar aceasta se va pune în frigider până când brioșele sunt răcite complet.
  5. După ce atât crema cât și brioșele sunt răcite, le vom scoate pe toate din frigider, vom pune cremele într-un poș și vom începe să ornăm fiecare brioșă în parte, deasupra așezând câteva bucăți de afine proaspete, iar rețeta de azi este gata de servit. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete de prajituri de casa
Brioșe cu afine[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Cum alegem bananele în funcție de culorile lor. În timp ce gustul este un factor, la fel este și sănătatea ta

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies