Banii în cuplu, la comun sau separat? „Îmi place să o privesc ca o relație de egalitate între cei doi parteneri!”

banii la comun sau separat
Subiectul banilor poate deveni câteodată destul de dificil într-o relație

Subiectul banilor poate deveni câteodată destul de dificil într-o relație. Iată cum puteți să-i gestionați mai bine, conform celor dezvăluite de psihologul Alina Beldianu.

Aflați din rândurile următoare cum puteți discuta mai ușor despre subiectul banilor, cu partenerul de cuplu, dar și cum puteți evita disputele bazate pe acest subiect, toate acestea chiar de la psihologul și consilierul de cuplu, Alina Beldianu, invitată în cadrul emisiunii “Teo Show”, de la Kanal D.

cum evitam discutiile despre bani
Subiectul banilor poate deveni câteodată destul de dificil într-o relație[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Trădare sau loialitate? La ce să te aștepți din partea lui, în funcție de zodie

 

Banii în cuplu, la comun sau separat

Planul financiar poate deveni în unele momente, un subiect de dispută într-o relație. Cu toate acestea, pentru ca pe viitor să nu mai existe astfel de discuții, ar trebui ca încă de la începutul angajamentului dintre cei doi parteneri, să fie discutat acest aspect, pentru a stabili totodată și dacă banii din cuplu, se vor considera la comun sau separat.

Putem să ne uităm din mai multe perspective. Mie-mi place să mă uit din acea perspectivă în care în cuplu, există dialog și există comunicare, pentru că despre asta vorbim în cuplu. Dacă am ajuns în cuplu, ce să vezi, suntem obligați să vorbim unul cu celălalt. Adică trebuia să fim acolo să ne auzim, să ne ascultăm și să împărtășim lucruri și atunci...

inclusiv subiectul banilor care poate fi la un moment dat un subiect mai delicat.

Este un subiect foarte bun de împărtășit, pentru că, venim fiecare de la mama, de la tata, cu niște credințe, cu niște convingeri în relația respectivă și s-ar putea ca, eu, să vin cu convingerea că banii stau la mine, dar s-ar putea ca partenerul meu de cuplu sau soțul meu, să vină cu convingerea că banii ar trebui să stea la el sau banii ar trebui să stea la comun.

Și atunci cred că este foarte important să discutăm despre lucrurile astea de la început și deschis și să vedem.”, a dezvăluit psihologul și consilierul de cuplu, Alina Beldianu.

alina beldianu psiholog
Subiectul banilor poate deveni câteodată destul de dificil într-o relație[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: 5 Lucruri interesante despre bărbatul Fecioară. Ce faci atunci când e supărat sau te ignoră

 

Cum ne salvăm relația de certurile pe bani

Pentru a evita cât mai mult discuțiile care au loc din cauza banilor, cel mai important aspect este să existe echitate, iar un partener să nu se creadă superior față de celălalt. Astfel, o modalitate bună de a aborda situația financiară, dacă există încredere și deschidere față de partener, ar trebui să fie, conform celor spuse de consilierul de cuplu, Alina Beldianu, cea în care banii sunt la comun.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

E important aici să ne uităm și să vedem și tiparele relaționale cu care venim din spate, din perspectivă psihologică. E important și să ne păstrăm deschiderea și încrederea, pentru că atunci când venim în cuplu, cel puțin teoretic, ar trebui să avem încredere unul în celălalt sau măcar să construim.

În relația de cuplu, mie îmi place să spun și să o privesc ca o relație de echitate, de egalitate cumva, între cei doi parteneri. Dacă unul dinte noi se pune în superioritate față de celălalt, atunci chiar avem o problemă.”,  a declarat Alina Beldianu.

alina beldianu consilier de cuplu
Subiectul banilor poate deveni câteodată destul de dificil într-o relație[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Trasaturile feminine pe care barbatii le adora: cum sa fii de-a dreptul irezistibila

 

Bani la comun, încredere și egalitate

Astfel, pentru a evita orice conflict din cauza planului financiar, ar trebui ca partenerul să aibă încrederea necesară în celălalt, pentru că în cazul în care intervine vreo problemă la locul de muncă, de exemplu, în legătură cu salariul, să existe susținere reciprocă.

Asta este o variantă ideală (bani la comun, încredere și egalitate), dar cum spui și tu, pot să apară situații diverse în care, poate unul dinte parteneri rămâne fără job sau are o perioadă mai dificilă la job, apar întârzieri la plata salariului sau tot felul de lucruri și atunci, celălalt partener poate fi acolo să-l susțină, să susțină cuplul, să susțină familia.”, a mărturisit psihologul Alina Beldianu.

Subiectul banilor poate deveni câteodată destul de dificil într-o relație[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Trucuri prin care îți poți face partenerul mai fericit

 

Când devine exploatare, întrajutorarea cu partenerul

Bineînțeles că există și cazuri în care unul dintre parteneri, se află în situația în care jobul său nu mai funcționează la fel de bine ca la început, iar știind faptul că se pot baza pe partener, au tendința să fie mai delăsători, ci mai degrabă să stagneze.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Putem să ajungem și în astfel de cazuri și se întâmplă, dar este foarte important, de asemenea, să fim noi așa puțin conștienți de noi și dacă ajungem într-un impas în relație, să avem curajul să apelăm la cineva care să ne sfătuiască.

Eu cred că atunci când venim în relație, e un lucru pe care trebuie să-l facem, și anume, să lăsăm așa un pic bagajul cu care venim din spate și să ne uităm așa un pic la momentul prezent și la cine suntem noi acum, pentru că nu rămânem aceeași, relația ne schimbă și nu doar relația, ci și noi ne schimbăm, în cadrul relației .”, a susținut consilierul de cuplu, Alina Beldianu.

Subiectul banilor poate deveni câteodată destul de dificil într-o relație[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: 4 adevăruri pe care să le știi despre viață

 

Bărbații, intimidați sau nu de femeile care câștigă mai bine

Deși poate nu există multe persoane care sunt conștiente de acest aspect, se pare că bărbații sunt cei care, în anumite momente ale vieții, devin intimidați de faptul că partenera lor de viață, câștigă mai bine financiar. Însă cu toate acestea, ar trebui să ne amintim că vremurile s-au schimbat destul de mult, inclusiv aceste aspecte.

Eu cumva, din ce am văzut și din lucrul cu oamenii, și din exterior, din experiența mea personală, am observat că venim cu niște teme învățate de acasă, de la părinții noștri, de la bunicii noștri și dacă până nu de mult, bărbatul era cel care aducea banii, iar femeia era cea care stătea la cratiță, lucrurile acum sunt foarte diferite, realitatea ne arată că nu mai este așa, și că femeile muncesc cot la cot cu bărbații și muncesc bine, și bărbații au grijă de copii și o fac minunat, și nu doar că o fac minunat, dar e nevoie să se implice, avem nevoie de tați conștienți și asumați, în viața copiilor noștri.”, a zis Alina Beldianu, invitată la emisiunea „Teo Show”, de la Kanal D.

alina beldianu teo show
Subiectul banilor poate deveni câteodată destul de dificil într-o relație[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Stilul de viață minimalist. 3 principii de care să ții cont



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

5 Lucruri interesante despre bărbatul Fecioară. Ce faci atunci când e supărat sau te ignoră

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies