Beneficiile jocurilor și activităților de grup pentru copii și adolescenți

beneficii activitati de grup copii
Beneficiile jocurilor și activităților de grup pentru copii și adolescenți

Jocurile și activitățile de grup au fost întotdeauna binevenite la copii și adolescenți. Însă știați care sunt beneficiile acestora?

Aflați din rândurile următoare care sunt doar câteva dintre beneficiile activităților de grup atunci când vine vorba despre copii, dar și care sunt doar câteva dintre acestea și când este vorba despre adolescenți. În plus, descoperiți și două activități pentru copii și adolescenți, pe care le pot face în timpul liber.

 

Beneficiile activităților de grup pentru copii

Capacitatea pulmonară crescută

Este cunoscut deja faptul că activitățile de grup au nenumărate beneficii asupra copiilor și nu numai. Unul dintre aceste beneficii, ține și de capacitatea pulmonară crescută. Astfel, odată ce copii vor avea parte de exerciții fizice regulate, fie că este vorba despre jocuri în aer liber, ore de sport sau diverse alte activități cu părinții și prietenii, acestea vor ajuta la dezvoltarea lor.

De reținut este și faptul că este foarte important ca cel mic să știe să meargă pe bicicletă încă de la o vârstă fragedă, pentru a se putea distra și altfel, în comparație cu copiii din zilele noastre care își axează atenția pe cu totul și cu totul alte activități, având zile în care nu părăsesc locuința.

Atunci când vine vorba despre mersul pe bicicletă, de exemplu, această activitate este cea care îi va dezvolta copilului coordonarea, folosindu-și totodată și fiecare mușchi din corp.

Creșterea dezvoltării cognitive

Un alt beneficiu al desfășurării activităților la copilași, ține și de creșterea dezvoltării cognitive. Activitatea fizică este cea care ajută la dezvoltarea cognitivă a copiilor care dețin un stil de viață sănătos, datorită faptului că fac exerciții de sport, formând astfel noi conexiuni cu ajutorul celulelor nervoase care se activează. Ca rezultat al acestui aspect, își face simțită prezența o concentrare și o memorie mult mai bună.

În plus, aceste noi conexiuni formate în creier duc totodată și la o dezvoltare accelerată a creierului.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

activitati de grup pentru copii
Beneficiile jocurilor și activităților de grup pentru copii și adolescenți[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum trebuie să ajute mamele copiii să se dezvolte armonios, cu ajutorul educației în natură

 

Beneficiile activităților de grup pentru adolescenți

Întărirea oaselor și a mușchilor

Atunci când vine vorba despre beneficiile activităților de grup, pentru adolescenți, se pare că unul dintre acesta ține și de întărirea oaselor și a mușchilor. Dezvoltarea sistemului osos și muscular este un proces foarte important, pe care trebuie să îl menținem pe tot parcursul vieții lor.

Astfel, exercițiile fizice cele mai potrivite metode prin care copiii și adolescenții pot crește fără nicio problemă. Chiar și mersul pe jos poate ajuta în acest sens. De asemenea, adolescenții pot lua parte la antrenamente de sport sau la tabere cu prietenii, acolo unde vor avea parte de diverse activități de mișcare și nu numai.

Dezvoltarea abilităților de socializare

Un alt beneficiu al activităților la adolescenți, ține și de faptul că prin intermediul acestora, se vor dezvolta și abilitățile de socializare.

În special atunci când vine vorba despre activitățile fizice desfășurate alături de alți adolescenți, îi pot ajuta să-și formeze mult mai ușor aceste abilități de socializare. Printre aceste activități se numără și sporturile de echipă, adolescenții înțelegând mult mai bine importanța socializării, de asemenea, adolescenții, dar și copiii au capacitatea de a transforma orice activitate în joacă, deoarece au o creativitatea aparte.  Chiar și munca de echipă se poate dezvolta în timpul activităților de grup.

beneficii activitati de grup adolescenti
Beneficiile jocurilor și activităților de grup pentru copii și adolescenți[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

 

Idei de jocuri și activități de grup pentru copii și adolescenți

Seri de film

Atunci când vine vorba despre o activitate de grup pe care adolescenții o pot desfășura, aceasta poate să fie și o seară de film. Este o activitate practică și recreativă pentru aceștia, în care pot conversa cu prietenii, pot degusta diverse mâncăruri și băuturi. Tot ce este nevoie pentru o astfel de seară, sunt câteva pături, boluri de popcorn, și un videoproiector sau TV. Odată ce tema a fost aleasă, seara de film poate începe!

Muzee și diverse atracții locale

Atunci când vine vorba despre o activitate de grup pe care copiii o pot desfășura, aceasta poate să fie și o zi în care vizitează un muzeu sau o altă atracție din oraș, alături de părinți. Fie că este vorba despre un muzeu sau o Grădină Zoologică, cei mici se vor distra atunci când vor vedea noi lucruri, vor auzi noi povești despre lucrurile pe care le văd, iar la final, vor rămâne și cu un suvenir drăguț.

idei activitati de grup
Beneficiile jocurilor și activităților de grup pentru copii și adolescenți[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum să-ți decorezi casa pentru primăvară. 4 idei creative și practice



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Metode de adormit copii de 2 ani

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies