Beneficiile spanacului. Ajută la pierderea în greutate și menținerea unei diete sănătoase!

Beneficiile spanacului. Ajută la pierderea în greutate și menținerea unei diete sănătoase!
Beneficiile spanacului. Ajută la pierderea în greutate și menținerea unei diete sănătoase!

Află din rândurile următoare care sunt beneficiile consumului de spanac și cum trebuie acesta consumat.

Specialiștii în nutriție recomandă consumul de spanac, acesta fiind un aliment care nu trebuie să lipsească de pe masa noastră datorită multiplelor beneficii pe care le aduce pentru sănătate. Pe lângă faptul că este o legumă sănătoasă, ce conține o mulțime de vitamine și minerale, spanacul este unul dintre alimentele recomandate în dietele alimentare deoarece ajută la pierderea în greutate.

În schimb, există unele situații în care consumul excesiv de spanac poate fi dăunător.

Totodată, sunt unele alimente care în combinație cu spanacul, contribuie la pierderea proprietăților sale naturale.

În cadrul unei emisiuni, doamna doctor Anca Hâncu, medic generalist și doctor în nutriție, a vorbit despre beneficiile consumul de spanac și cum trebuie acesta consumat astfel încât să beneficiem de toate proprietățile sale naturale.

Care sunt beneficiile spanacului

Beneficiile spanacului
Beneficiile spanacului[Sursa foto: freepik]

Potrivit specialistului în domeniu, consumul de spanac are o mulțime de beneficii asupra organismului, datorită cantității bogate de fitonutrienți, vitamine și minerale.

În primul rând, conține beta-caroten, luteină și zeaxantină, fitonutrienți care îmbunătățesc sănătatea ochilor, a inimii și a creierului.

Sunt substanțe antioxidante care ne ajută, în primul rând, pentru o vedere mai bună .”, a spus specialistul în domeniu.

De asemenea, spanacul este o sursă bogată de nutrienți esențiali, care contribuie la un sistem imunitar puternic și ne asigură o stare de bine.

Spanacul n e ajută la menținerea stării de sănătate și la o imunitate mai bună .”, a spus specialistul în domeniu.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Mai mult decât atât, spanacul este un aliment des recomandat în dietele de slăbit deoarece are un număr scăzut de calorii și oferă o senzație de sațietate.

Spanacul aduce foarte puține calorii. Doar 23 de calorii într-o cupă de 100 de grame de spanac. Este extrem de potrivit pentru regimul de scădere în greutate. Are fibre solubile și atunci ne asigură sațietate .”, a explicat specialistul în domeniu.

Cum trebuie consumat spanacul

Citește și: Paste fusilli cu sos cremos de spanac și roșii uscate. Perfectă pentru cineva care caută să își satisfacă pofta de paste!

Beneficiile spanacului
Beneficiile spanacului[Sursa foto: freepik]

Potrivit specialistului în domeniu, spanacul poate fi consumat atât crud, cât și gătit sau în combinație cu alte alimente. În schimb, pentru a beneficia de o cantitate semnificativă de vitamina C, este recomandat să consumăm spanacul în stare crudă.

De asemenea, există anumite alimente care în combinație cu spanacul, contribuie la pierderea anumitor substanțe esențiale și împiedică absorbția acestuia în organism.

Este cunoscut faptul că spanacul conține fier non-heminic, care este un tip de fier cu o absorbție mai scăzută decât cel care provine din alimentele de origine animală. De aceea, este foarte important să fie consumat în stare crudă pentru ca în combinație cu vitamina C, absorbția lui să fie un accelerată.

Totodată, prin combinația spanacului cu lactate sau cafea, scade absorbția ferului non-heminic.

Dacă bem cafea în timpul mesei sau chiar imediat după o masă cu spanac, va scădea absorbția. În combinație cu lactate scade absorbția fierului non-heminic .”, a spus specialistul în domeniu.  

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Contraindicațiile consumul de spanac

Citește și: Simptome care îți arată o carență de vitamine. La ce semne să fii atentă

Contraindicațiile consumul de spanac
Contraindicațiile consumul de spanac [Sursa foto: freepik]

Potrivit specialistului în domeniu, există unele situații în care consumul în exces de spanac poate să ne facă rău.

Consumul excesiv de spanac poate fi periculos pentru cei care au litiază urinară, adică pietre la rinichi, pentru că are exces de oxalați. Poate fi periculos pentru cei care au probleme tiroidiene pentru că interferă cu crearea hormonilor tiroidieni .”, a explicat specialistul în domeniu.

De asemena, persoanelor care iau anticoagulante le este recomandat să limiteze consumul de spanac datorită cantității semnificative de vitamina K.

 „ Ne aduce o cantitate semnificativă de vitamina K, o vitamină cu importanță în coagulare .”, a explicat specialistul în domeniu.

Așadar, spanacul este un aliment ce conține numeroase substanțe nutritive, având astfel o mulțime de beneficii asupra organismului. În stare crudă sau gătit, spanacul este unul dintre cele mai recomandate alimente în dietele de slăbit, însă în combinație cu alte alimente își pierde din proprietăți. Totodată, consumul moderat de spanac nu ne afectează în niciun fel sănătatea, indiferent dacă suferim de alte afecțiuni.

Beneficiile spanacului
Beneficiile spanacului[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Top 10 alimente pentru creșterea părului: Ce să mănânci pentru un păr frumos și sănătos

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies