Brioșe cu ciocolată, cu efect lava cake. Exteriorul lor ușor crocant ascunde un interior surprinzător și delicios de ciocolată!

retete de gustare

Brioșe cu ciocolată, cu efect lava cake

Brioșele cu ciocolată, cu efect lava cake se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de brioșe cu ciocolată, cu efect lava cake.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase brioșe cu ciocolată, cu efect lava cake, preparate așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Brioșe cu ciocolată, cu efect lava cake

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 4 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Cornulețe cu cremă de ciocolată și glazură, rețeta Roxanei Blenche. „Foarte, foarte bune și vă îndemn să încercați și voi.”

briose de ciocolata
Brioșe cu ciocolată, cu efect lava cake[Sursa foto: freepik]

Citește și: Tortul de clătite cu glazură de ciocolată amăruie, rețeta Roxanei Blenche. „Avem și cireșe confiate pe care o să le punem pe straturile de clătite.”

Timp de preparare- o ora

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane

retete pentru desert
Brioșe cu ciocolată, cu efect lava cake[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

Ingrediente pentru brioșele cu ciocolată (lava cake)
- 200 g de ciocolată neagră (70% cacao)
- 200 g de unt
- 4 ouă mari
- 150 g de zahăr pudră
- 1 linguriță extract de vanilie
- 50 g de făină
- Un praf de sare

Ingrediente pentru servire
- Fructe proaspete (căpșuni, zmeură, afine, mure sau orice fruct preferi)
- Pudră de cacao pentru decor

Trebuie să știți că această cantitate de ingrediente este suficientă pentru aproximativ 4 persoane, înainte de a începe să o preparăm. Trebuie să dublați cantitatea de ingrediente sau chiar să le triplați dacă doriți o cantitate mai mare. Este timpul să trecem la lucru!

retete de prajituri de casa
Brioșe cu ciocolată, cu efect lava cake[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rebecca, primele declarații după descalificarea din „Casa Iubirii”: „Nu regret nimic” Ce planuri are bruneta după părăsirea emisiunii- kanald.ro

Citește și: O româncă de 42 de ani a fost ucisă "din curiozitate" de un tânăr de 17 ani. Femeia avea doi copii- stirilekanald.ro

Mod de preparare

  1. Pasul 1. Pregătirea ingredientelor și a echipamentului: Preîncălzește cuptorul la 200°C (cu ventilație) sau 220°C (fără ventilație). În funcție de cuptorul tău și de mărimea formelor, timpul de coacere poate varia. Primele încercări pot necesita ajustări. Unge formele de brioșe cu unt și tapetează-le cu făină pentru a preveni lipirea. Scutură excesul de făină. Pune ciocolata și untul într-un bol rezistent la căldură și topește-le împreună folosind bain-marie (baie de apă).

    Amestecă până când amestecul devine omogen și neted. Lasă-l să se răcească puțin.

  2. Pasul 2. Pregătirea compoziției: Într-un bol mare, bate ouăle cu zahărul pudră și extractul de vanilie până când amestecul devine pal și spumos, aproximativ 3-5 minute. Adaugă încet ciocolata și untul topit în amestecul de ouă și zahăr, amestecând continuu până când se combină complet. Cernem făina deasupra compoziției și adăugăm praful de sare. Amestecăm ușor până când făina este complet încorporată și compoziția este omogenă.

  3. Pasul 3. Coacerea brioșelor: Împarte compoziția de ciocolată în formele pregătite, umplându-le aproximativ trei sferturi pentru a le oferi spațiu să crească. Este important să nu le umpli complet pentru a preveni revărsarea în timpul coacerii. Pune formele în cuptorul preîncălzit și coace-le pentru 10-12 minute. Marginile ar trebui să fie ferme, dar centrul să fie încă moale și lichid. Fii atent să nu le coci prea mult, deoarece timpul suplimentar în cuptor va transforma centrul lichid într-un miez solid, pierzându-se astfel efectul spectaculos de "lava" curgătoare. Dacă ești nesigur, poți face un test simplu: agită ușor tava. Dacă centrul brioșelor tremură ușor, dar marginile sunt ferme, atunci sunt gata. Scoate-le imediat din cuptor pentru a evita coacerea excesivă.

  4. Pasul 4: Servirea: Lasă brioșele să se răcească în forme pentru aproximativ 1-2 minute, apoi scoate-le cu grijă folosind un cuțit subțire pentru a le desprinde de margini. Așază brioșele pe farfurii individuale, presară-le cu zahăr pudră și adaugă fructele proaspete alese. Fructele proaspete adaugă un contrast minunat de textură și gust. Fructele de pădure sunt ideale datorită acidității lor care echilibrează dulceața desertului. Poți adăuga și o lingură de înghețată de vanilie pentru un plus de răsfăț. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

lava cake
Brioșe cu ciocolată, cu efect lava cake[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Plăcintă cu cremă de vanilie și mere. Un desert clasic cu un twist modern!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Prin ce a trecut Kate Middleton la începutul relației cu Prințul William. Momentul în care s-a simțit „umilită” de comportamentul soțului ei: "Suportase ani la rând"

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Al treilea date dintre Sebastian și Roberta a fost plin de peripeții! „Na reacții pe ea” Sebastian a reușit să o enerveze pe Roberta încă de la început

A fost împușcat la ieșirea din sediul unei televiziuni


Cookies