Brioșe cu ciocolată și mentă. Vei rămâne uimit de acest gust inedit!

retete de gustare

Brioșe cu ciocolată și mentă

Brioșele cu ciocolată și mentă se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de brioșe cu ciocolată și mentă.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase brioșe cu ciocolată și mentă, preparate așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Brioșe cu ciocolată și mentă

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 8 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Supă cremă de dovleac. Perfectă pentru o zi răcoroasă!

Brioșe cu ciocolată și mentă[Sursa foto: freepik]

Citește și: Gogoși pufoase umplute cu dulceață și frișcă de casă. Nu ai cum să refuzi o astfel de delicatesă!

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Timp de preparare- o ora

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane

Brioșe cu ciocolată și mentă[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

Ingrediente pentru brioșe

  • 250 g de făină
  • 30 g de amidon
  • 35 g de pudră de cacao
  • un pliculeț de praf de copt
  • Sare
  • 300 g de zahăr
  • 2 ouă
  • 200 ml de lapte
  • 100 ml de ulei
  • 2 lingurițe de extract de mentă
  • o esență de vanilie
  • 200 ml de apă fierbinte

ingrediente pentru crema de ciocolată

  • 300 g de unt
  • 650 g de zahăr pudră
  • 100 g de pudră de cacao
  • 250 ml de lapte
  • o esență de vanilie

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.

Acum haideți să trecem la treabă!

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

briose cu ciocolata si menta
Brioșe cu ciocolată și mentă[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  • În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să începem prin a preîncălzi cuptorul la o temperatură de 180°C.
  • După acest pas, ne vom ocupa și de prepararea brioșelor. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom amesteca aproape toate ingredientele noastre, începând cu făina, pudra de cacao, amidonul, pliculețul de praf de copt, dar și sare, după gust. Toate acestea se vor amesteca cu ajutorul unui tel. Imediat apoi, vom adăuga și zahărul, și vom amesteca încă puțin pentru ca acesta să se încorporeze în restul ingredientelor.

briose cu ciocolata
Brioșe cu ciocolată și mentă[Sursa foto: freepik]

  • Separat, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom amesteca ouăle, laptele, uleiul, dar și extractul de mentă și esența de vanilie. Le amestecăm și pe ele cu ajutorul unui mixer, de această dată, iar ulterior, compoziția din acest bol, cu ingrediente lichide, se va turna în celălalt bol, în care se află ingredientele solide. Amestecăm cele 2 compoziții cu ajutorul mixerului, timp de aproximativ 5 minute, astfel încât toate acestea să se încorporeze împreună.
  • Odată ce am trecut și de acest pas, tot ce mai trebuie să facem este să adăugăm în bolul nostru apa clocotită, și să mai amestecăm ingredientele, tot cu mixerul, timp de alte 5 minute.
  • În acest timp, pregătim și tava noastră specială pentru brioșe, în care vom așeza formele de brioșe din hârtie, iar rând pe rând le vom umple cu aluatul preparat, însă nu trebuie să le umplem de tot formele, pentru că acestea vor crește la coacere. Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 15 minute. După acest interval de timp, le vom scoate din cuptor și le vom lăsa să se răcească separat, pe un grătar.

retete pentru desert
Brioșe cu ciocolată și mentă[Sursa foto: freepik]

  • În acest timp, ne vom ocupa de prepararea cremei de ciocolată. Așadar, tot ce trebuie să facem este să aducem un bol de dimensiuni mai mari în care vom adăuga tot untul, pe care îl vom amesteca cu ajutorul unui mixer timp de aproximativ 10 minute, pornind de la o viteză medie, iar ulterior o mărim la o viteză mai mare, astfel încât cantitatea de unt să își dubleze volumul și să devină pufoasă. În continuare, vom adăuga și zahărul pudră treptat, pe care îl vom încorpora tot cu ajutorul mixerului, ulterior adăugând și esența de vanilie, dar și pudra de cacao. Tot ce ne-a mai rămas de făcut este să turnăm laptele, puțin câte puțin, timp în care vom continua să mixăm compoziția noastră, doar până în momentul în care vom ajunge la textura dorită.
  • Acum că atât brioșele noastre, cât și crema de ciocolată sunt gata, ne putem apuca de asamblarea desertului. Brioșele se așează pe un platou de dimensiuni mai mari, iar ulterior crema de ciocolată se va așeza într-un poș sau într-o pungă pe care ulterior o vom tăia la un colț, și începem să decorăm brioșele noastre, exact așa cum ne dorim.
  • După acest pas, rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete de prajituri de casa
Brioșe cu ciocolată și mentă[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Gogoși pufoase umplute cu dulceață și frișcă de casă. Nu ai cum să refuzi o astfel de delicatesă!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies