Brioșe cu cremă de frișcă. Savurați fiecare mușcătură din aceste brioșe pufoase, îmbogățite cu un vârf generos de cremă de frișcă!

retete de gustare

Brioșe cu cremă de frișcă.

Brioșe cu cremă de frișcă se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de brioșe cu cremă de frișcă.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase brioșe cu cremă de frișcă, preparate așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Brioșe cu cremă de frișcă

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 8 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Rețetă sănătoasă de pâine! Doctorul Adina Alberts ne învață cum trebuie să arate făina pe care o folosim: „Pâinea poate fi și foarte toxică, dacă nu știm exact ce conține.”

Brioșe cu cremă de frișcă.[Sursa foto: freepik]

Citește și: Plăcintă cu lime. Descoperiți gustul răcoritor și umplutura cremoasă!

Timp de preparare- o ora

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane

briose cu crema de frisca
Brioșe cu cremă de frișcă.[Sursa foto: freepik]

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Ingrediente

Ingrediente pentru brioșe
- 200 g de făină
- 150 g de zahăr
- 2 lingurițe praf de copt
- 1/2 linguriță sare
- 120 ml de lapte
- 120 ml de ulei vegetal
- 2 ouă mari
-

1 linguriță de extract de vanilie

briose
Brioșe cu cremă de frișcă.[Sursa foto: freepik]

Ingrediente pentru crema de frișcă
- 500 ml de smântână pentru frișcă 
- 50 g de zahăr pudră
- 1 linguriță de extract de vanilie

Trebuie să știți că această cantitate de ingrediente este suficientă pentru aproximativ 4 persoane, înainte de a începe să o preparăm. Trebuie să dublați cantitatea de ingrediente sau chiar să le triplați dacă doriți o cantitate mai mare.

Este timpul să trecem la lucru!

retete pentru desert
Brioșe cu cremă de frișcă.[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  1. Pasul 1: Pregătirea ingredientelor și a echipamentului: Preîncălziți cuptorul la 180°C și pregătiți o tavă de brioșe cu 12 forme, punând hârtiuțe pentru brioșe în fiecare formă. Măsurați și pregătiți toate ingredientele pentru a vă asigura că aveți totul la îndemână.

  2. Pasul 2: Amestecarea ingredientelor uscate: Într-un bol mare, amestecați făina, zahărul, praful de copt și sarea.

    Asigurați-vă că ingredientele sunt bine omogenizate pentru a evita formarea de cocoloașe.

  3. Pasul 3: Amestecarea ingredientelor umede: Într-un alt bol, bateți ouăle până devin spumoase. Adăugați laptele, uleiul și extractul de vanilie, amestecând bine până la omogenizare.

    Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

    Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

  4. Pasul 4: Combinarea ingredientelor: Turnați amestecul de ingrediente umede peste cele uscate. Amestecați ușor cu o spatulă sau un tel până când toate ingredientele sunt bine încorporate. Aveți grijă să nu amestecați prea mult pentru a nu obține brioșe dense.

  5. Pasul 5: Coacerea brioșelor: Folosind o lingură de înghețată sau o lingură obișnuită, împărțiți uniform aluatul în formele de brioșe, umplând fiecare formă aproximativ două treimi. Coaceți brioșele în cuptorul preîncălzit timp de 18-20 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centrul unei brioșe iese curată. Scoateți tava din cuptor și lăsați brioșele să se răcească în tavă timp de 5 minute, apoi transferați-le pe un grătar pentru a se răci complet.

  6. Pasul 6: Pregătirea cremei de frișcă: Într-un bol mare, turnați smântâna pentru frișcă rece. Începeți să bateți smântâna la viteză medie cu un mixer electric. După ce smântâna începe să se îngroașe ușor, adăugați zahărul pudră și extractul de vanilie. Continuați să bateți până când frișca formează vârfuri tari. Aveți grijă să nu bateți prea mult, deoarece smântâna se poate transforma în unt.

  7. Pasul 7: Decorarea brioșelor: După ce brioșele s-au răcit complet, puteți începe decorarea. Folosiți un poș pentru frișcă echipat cu un vârf decorativ (de exemplu, un vârf în formă de stea) pentru a aplica crema de frișcă pe fiecare brioșă. Începeți din centrul fiecărei brioșe și aplicați frișca într-o mișcare circulară, formând un vârtej frumos pe fiecare brioșă.

  8. Pasul 8: Servirea și păstrarea: Brioșele cu vanilie decorate cu cremă de frișcă sunt gata pentru a fi servite imediat sau pot fi păstrate la frigider într-un recipient ermetic pentru 2-3 zile. Dacă doriți, puteți adăuga și alte decorațiuni, cum ar fi fructe proaspete, ciocolată rasă sau confetti de zahăr pentru un plus de culoare și savoare. Bucurați-vă de aceste delicioase brioșe cu vanilie decorate cu cremă de frișcă făcută în casă!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete de prajituri de casa
Brioșe cu cremă de frișcă.[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Plăcintă cu lime. Descoperiți gustul răcoritor și umplutura cremoasă!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies