Plăcintă cu lime. Descoperiți gustul răcoritor și umplutura cremoasă!

retete de prajituri de casa

Plăcintă cu lime

Plăcinta cu lime se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de plăcintă cu lime.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă plăcintă cu lime, preparata așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Plăcintă cu lime

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Rețeta de lasagna cu spanac! Cum gătește chef Roxana Blenche acest preparat: „Este super ușor de făcut și super bun. Este un deliciu și o să vă impresionați toți prietenii și familia.”

Plăcintă cu lime[Sursa foto: freepik]

Citește și: Pizza picantă cu pepperoni și salată rucola. O combinație picantă și proaspătă, un deliciu pentru iubitorii de gusturi intense!

Timp de preparare- o ora

Timp total- 2 ore

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Rețeta este pentru 4 persoane

placinta cu lime
Plăcintă cu lime[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

Ingrediente pentru crustă:
- 250 g de biscuiți digestivi sau graham
- 100 g de unt topit
- 2 linguri de zahăr

Ingrediente pentru umplutură:
- 4 gălbenușuri de ou
- 400 ml de lapte condensat îndulcit
- 120 ml de suc de lime proaspăt stors (aproximativ 5 lime)
- Coaja rasă de la 2 lime

placinta cu lamaie
Plăcintă cu lime[Sursa foto: freepik]

Ingrediente pentru decorare:
- 250 ml de smântână pentru frișcă
- 2 linguri zahăr pudră
- Felii de lime pentru decor

Trebuie să știți că această cantitate de ingrediente este suficientă pentru aproximativ 4 persoane, înainte de a începe să o preparăm. Trebuie să dublați cantitatea de ingrediente sau chiar să le triplați dacă doriți o cantitate mai mare. Este timpul să trecem la lucru!

retete pentru desert
Plăcintă cu lime[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

  1. Pasul 1. Prepararea Crustei: Preîncălziți cuptorul la 180°C. Puneți biscuiții într-un robot de bucătărie și măcinați-i până obțineți firimituri fine. Dacă nu aveți un robot de bucătărie, puteți pune biscuiții într-o pungă de plastic și să-i zdrobiți folosind un sucitor. Într-un bol mare, amestecați firimiturile de biscuiți cu zahărul și untul topit până când amestecul devine omogen și ușor lipicios. Turnați amestecul de biscuiți într-o formă de plăcintă de 23 cm și presați-l ferm pe fundul și pe părțile laterale ale formei, pentru a forma o crustă uniformă.

    Coaceți crusta în cuptorul preîncălzit timp de 10 minute sau până când devine ușor aurie. Lăsați crusta să se răcească complet înainte de a adăuga umplutura.

  2. Pasul 2. Prepararea umpluturii: Într-un bol mare, bateți gălbenușurile de ou cu un mixer până devin deschise la culoare și cremoase, aproximativ 3-4 minute. Adăugați laptele condensat îndulcit peste gălbenușuri și continuați să bateți până când amestecul devine omogen și dens, aproximativ 3 minute. Adăugați sucul de lime și coaja rasă de lime în amestecul de ou și lapte condensat, amestecând bine până când toate ingredientele sunt bine încorporate.

  3. Pasul 3. Coacerea plăcintei: Turnați umplutura de lime în crusta răcită și nivelați suprafața cu o spatulă. Coaceți plăcinta în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 15-20 de minute, sau până când umplutura este fermă la atingere, dar încă ușor moale în centru. Lăsați plăcinta să se răcească complet la temperatura camerei, apoi transferați-o în frigider pentru cel puțin 2 ore pentru a se răci bine și a se întări.

  4. Pasul 4. Decorarea: Într-un bol mare, bateți smântâna pentru frișcă împreună cu zahărul pudră până obțineți vârfuri moi.  Întindeți sau folosiți un poș pentru a pune frișca deasupra plăcintei răcite. Decorați cu felii de lime pe deasupra pentru un aspect proaspăt și atractiv.

  5. Pasul 5. Servirea: Tăiați plăcinta în felii și serviți-o rece, savurând combinația perfectă de crustă crocantă, umplutură de lime cremoasă și frișcă răcoritoare. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete de gustare
Plăcintă cu lime[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Mousse în trei culori. Descoperă echilibrul perfect de dulce și cremos!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies