Tort cu brânză de vaci, ciocolată și căpșuni, rețeta Roxanei Blenche. “Acest tort este delicios.”

Tort cu brânză de vaci, ciocolată și căpșuni, rețeta Roxanei Blenche. “Acest tort este delicios.”
Tort cu brânză de vaci, ciocolată și căpșuni, rețeta Roxanei Blenche. “Acest tort este delicios.”

Roxana Blenche a pregătit un tort delicios cu brânză de vaci, ciocolată și căpșuni.

Roxana Blenche a pregătit un desert delicios pentru întreaga familie sau pentru musafiri, astfel că a dezvăluit ingredientele necesare pentru întors cu brânză de vaci, ciocolată și căpșuni glazurate.

Ingrediente blat:

  • 200 grame ciocolată
  • 60 ml ulei floarea-soarelui
  • 3 ouă
  • 300 grame zahăr
  • 175 grame kefir
  • 17 grame bicarbonat
  • 5 ml esență vanilie
  • Un praf de sare
  • 50 ml apă călduță
  • 225 grame făină
  • 5 grame praf de copt

Ingrediente cremă:

  • 300 grame brânză de vaci
  • 500 grame mascarpone
  • 200 grame zahăr pudră
  • 200 grame frișcă lichidă

Decor:

  • 240 grame ciocolată
  • 3 linguri ulei floarea-soarelui
  • căpșuni pentru interior și decor

Cum realizează Roxana Blenche blatul pentru tort

Citește și: Rețeta de lasagna cu spanac! Cum gătește chef Roxana Blenche acest preparat: „Este super ușor de făcut și super bun. Este un deliciu și o să vă impresionați toți prietenii și familia.”

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citește și: Rețeta de Panna Cotta cu mango a Roxanei Blenche. Un desert delicios și ușor de preparat: „La final stoarceți suc de lime şi presărați coajă de lime rasă.”

După ce a prezentat toate ingredientele, Roxana a început să realizeze blatul tortului și a avut nevoie de ciocolată, ulei de floarea-soarelui, ouă, zahăr, kefir, bicarbonat, esență de vanilie, sare, apă călduță, făina și praful de copt. După ce amestecați foarte bine compoziția blatului, l-a pus într-o tavă, apoi l-a adăugat la cuptor timp de 40 de minute la 180 grade. “Facem un tort delicios cu căpșuni și brânză de vaci.

Avem nevoie de 200 g de ciocolată pentru prăjituri. O punem într-un vas de sticlă cu 60 ml de ulei de floarea-soarelui, topim la bain-marie. Între timp, punem într-un bol trei ouă, pe care le batem cu 300 g de zahăr. Peste 175 g de kefir adăugăm 17 g de bicarbonat. Între timp, după ce ciocolata e topită, o adăugăm în compoziția de ouă, o batem foarte bine, adăugăm kefirul și 5 ml de esență de vanilie, un praf de sare, după care punem 50 ml de apă călduță.
Pregătim 225 grame de făină cu 5 grame de praf de copt, cernem în compoziție și obținem compoziția pentru blat.
O turnam într-o formă de 28 cm pe care am tapetat-o cu unt și făină. Preîncălzim cuptorul la 180 de grade sus și jos, fără ventilație, și coacem 40 de minute. Între timp, la bain-marie, adăugăm 240 grame de ciocolată pentru prăjituri cu trei linguri de ulei de floarea-soarelui.
În această ciocolată topită vom trage căpșunile. Blatul este gata, uniformizăm, după care vom pregăti 12 căpșuni trase în ciocolată pentru a le pune în tort. Mai pregătim și șapte căpșuni trase pe jumătate în ciocolată pentru decor.”,
a povestit Roxana Blenche.

Cum pregătește blatul în care introduce căpșunile

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Când blatul este gata, aceasta face 12 găuri în el, în care vor fi introduse căpșunile trase în ciocolată, pentru un plus de gust și mister tortului. “Acum trecem la blat. Cu ajutorul unui dui de bucătărie facem 12 găuri în care vom pune căpșunele, însă trebuie să avem grijă să nu se meargă până la bază, ci doar până la jumătatea tortului.”, a spus Roxana.

Crema de brânză pentru tortul cu căpșuni

Roxana a realizat și crema din brânză de vaci, mascarpone, zahăr pudră și frișcă lichidă, iar după ce totul este gata, umple găurile realizate cu crema de brânză, adaugă căpșunile în interior, iar cu crema rămasă face ultimul strat al tortului, uniformizează totul, apoi ornează cu ciocolată topită și căpșunile trase în ciocolată doar pe jumătate. Este un desert cu care veți atrage privirile tuturor celor din jurul vostru. “Între timp, ne apucăm de cremă. Avem nevoie de 300 grame de brânză de vaci, 500 grame de mascarpone, 200 grame de zahăr pudră și 200 grame de frișcă lichidă. Le punem pe toate într-un bol și începem să le batem cu ajutorul unui mixer. Este o cremă super delicioasă și foarte ușor de făcut. Cu ajutorul unei lingurițe umplem găurile cu crema de brânză, după care luăm căpșunile trase în ciocolată și le băgăm în găurile respective. Acum iau toată crema de brânză care mi-a rămas și uniformizăm tortul frumos. Pregătim un poș de bucătărie în care punem ciocolata topită rămasă și vom face niște modele drăguțe pentru ornat tortul. Eu am ales să fac niște bulinuțe pe exteriorul tortului, după care cu o lingură am tras spre interior, acest model numindu-se pană. După care am luat căpșunile și le-am așezat frumos central, 7 bucăți. Acest tort este delicios.”, a mai spus Roxana Blenche.



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Banana bread, rețeta simplă pregătită de Roxana Blenche. “Ce bine arată! Este perfectă pentru a fi servită în fiecare dimineață.”

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies