Roxana Blenche a pregătit un tort delicios cu brânză de vaci, ciocolată și căpșuni.
Roxana Blenche a pregătit un desert delicios pentru întreaga familie sau pentru musafiri, astfel că a dezvăluit ingredientele necesare pentru întors cu brânză de vaci, ciocolată și căpșuni glazurate.
Ingrediente blat:
- 200 grame ciocolată
- 60 ml ulei floarea-soarelui
- 3 ouă
- 300 grame zahăr
- 175 grame kefir
- 17 grame bicarbonat
- 5 ml esență vanilie
- Un praf de sare
- 50 ml apă călduță
- 225 grame făină
- 5 grame praf de copt
Ingrediente cremă:
- 300 grame brânză de vaci
- 500 grame mascarpone
- 200 grame zahăr pudră
- 200 grame frișcă lichidă
Decor:
- 240 grame ciocolată
- 3 linguri ulei floarea-soarelui
- căpșuni pentru interior și decor
Cum realizează Roxana Blenche blatul pentru tort
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
După ce a prezentat toate ingredientele, Roxana a început să realizeze blatul tortului și a avut nevoie de ciocolată, ulei de floarea-soarelui, ouă, zahăr, kefir, bicarbonat, esență de vanilie, sare, apă călduță, făina și praful de copt. După ce amestecați foarte bine compoziția blatului, l-a pus într-o tavă, apoi l-a adăugat la cuptor timp de 40 de minute la 180 grade. “Facem un tort delicios cu căpșuni și brânză de vaci.
Avem nevoie de 200 g de ciocolată pentru prăjituri. O punem într-un vas de sticlă cu 60 ml de ulei de floarea-soarelui, topim la bain-marie. Între timp, punem într-un bol trei ouă, pe care le batem cu 300 g de zahăr. Peste 175 g de kefir adăugăm 17 g de bicarbonat. Între timp, după ce ciocolata e topită, o adăugăm în compoziția de ouă, o batem foarte bine, adăugăm kefirul și 5 ml de esență de vanilie, un praf de sare, după care punem 50 ml de apă călduță.
Cum pregătește blatul în care introduce căpșunile
Când blatul este gata, aceasta face 12 găuri în el, în care vor fi introduse căpșunile trase în ciocolată, pentru un plus de gust și mister tortului. “Acum trecem la blat. Cu ajutorul unui dui de bucătărie facem 12 găuri în care vom pune căpșunele, însă trebuie să avem grijă să nu se meargă până la bază, ci doar până la jumătatea tortului.”, a spus Roxana.
Crema de brânză pentru tortul cu căpșuni
Roxana a realizat și crema din brânză de vaci, mascarpone, zahăr pudră și frișcă lichidă, iar după ce totul este gata, umple găurile realizate cu crema de brânză, adaugă căpșunile în interior, iar cu crema rămasă face ultimul strat al tortului, uniformizează totul, apoi ornează cu ciocolată topită și căpșunile trase în ciocolată doar pe jumătate. Este un desert cu care veți atrage privirile tuturor celor din jurul vostru. “Între timp, ne apucăm de cremă. Avem nevoie de 300 grame de brânză de vaci, 500 grame de mascarpone, 200 grame de zahăr pudră și 200 grame de frișcă lichidă. Le punem pe toate într-un bol și începem să le batem cu ajutorul unui mixer. Este o cremă super delicioasă și foarte ușor de făcut. Cu ajutorul unei lingurițe umplem găurile cu crema de brânză, după care luăm căpșunile trase în ciocolată și le băgăm în găurile respective. Acum iau toată crema de brânză care mi-a rămas și uniformizăm tortul frumos. Pregătim un poș de bucătărie în care punem ciocolata topită rămasă și vom face niște modele drăguțe pentru ornat tortul. Eu am ales să fac niște bulinuțe pe exteriorul tortului, după care cu o lingură am tras spre interior, acest model numindu-se pană. După care am luat căpșunile și le-am așezat frumos central, 7 bucăți. Acest tort este delicios.”, a mai spus Roxana Blenche.