Brioșele de ciocolată cu cremă neagră se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de brioșe de ciocolată cu cremă neagră.
Rețetă de Brioșe de ciocolată cu cremă neagră
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Pizza pepperoni. Un blat pufos cu un gust autentic!
Citește și: Pască fără aluat cu dulceață de afine. Adaptată pentru masa de Paște, în familie!
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Timp de preparare- o ora
Timp total- 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
ingrediente pentru aluat
- 80 g de ciocolată
- 250 g de unt
- 250 g de zahăr
- 4 ouă
- 150 g de smântână
- o lingură și jumătate de pudră de cacao
- 250 g de făină
ingrediente pentru cremă
- 180 g de ciocolată
- 100 g de unt
- Frișcă cumpărată sau smântână lichidă pentru frișcă
- câteva linguri de zahăr
- colorant alimentar negru
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.
Mod de preparare
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să începem prin a ne ocupa de prepararea aluatului. Așadar, începem prin a rade ciocolata pentru aluat, pe răzătoarea cu găuri mari, apoi toată se va adăuga într-o oală de dimensiuni mai mici, peste care vom adăuga și puțin unt și așteptăm ca acesta să se topească la foc mic.
- Separat, într-un bol de dimensiuni mai mari vom adăuga restul de unt, zahăr și ouă, acestea fiind adăugate rând pe rând, ingrediente care se vor amesteca foarte bine pentru a se omogeniza, iar ulterior aceste ingrediente se vor amesteca și cu ciocolata topită, dar și cu smântâna și pudra de cacao pe care am cernut-o în prealabil alături de făină. Toate ingredientele se amestecă bine cu ajutorul unei spatule, iar ulterior dacă simți nevoia și cu ajutorul unui mixer pentru a se omogeniza complet.
- Acum că aluatul nostru este gata, tot ce trebuie să facem este să aducem tava specială de brioșe, cu formele din hârtie sau din silicon, unse cu unt, pentru ca ulterior să turnăm în forme aluatul pregătit, cât să acopere jumătate din respectiva formă, pentru că acestea vor mai crește și la coacere.
- Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180°C, an timp de aproximativ 25 de minute sau până când trec de testul scobitorii. După acest interval de timp, scoatem tava din cuptor, ulterior și brioșele noastre din tavă și le lăsăm să se răcească deoparte.
- In acest timp, ne ocupăm de prepararea cremei. Așadar, este nevoie să topim ciocolata rasă pe răzătoarea cu găuri mari, alături de unt, și să amestecăm din când în când pentru a ne asigura că cele 2 ingrediente sunt omogenizate. Separat, într-un bol de dimensiuni mai mari vom amesteca și smântâna lichidă pentru frișcă, în cazul în care nu cumpărați direct frișca din comerț, adăugăm câteva linguri de zahăr, în funcție de preferințe, combinăm apoi cu ciocolata topită și untul și amestecăm până când obținem cremozitatea de care avem nevoie. Nu în ultimul rând, adăugăm și câteva picături de colorant negru în crema noastră și amestecăm pentru a obține nuanța dorită.
- Acum că atât brioșele noastre cât și crema sunt gata, ne putem ocupa de ornarea acestora. Adăugăm crema într-un poș sau într-o pungă pe care o vom tăia la un colț și începem să formăm vârfurile noastre de cremă pe brioșe. Acestea se pot orna după bunul plac, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.