Pizza pepperoni se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de pizza pepperoni. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă pizza pepperoni, preparata așa
Rețetă de Pizza pepperoni
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 8 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Pască fără aluat cu dulceață de afine. Adaptată pentru masa de Paște, în familie!
Citește și: Cheesecake cu topping de căpșune. O surpriză colorată și dulce, de 8 Martie!
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Timp de preparare- o ora
Timp total- 2 ore
Rețeta este pentru 6 persoane
Ingrediente
Ingrediente pentru aluat
- 20 g drojdie proaspătă
- 550 g de făină
- 250 ml apă caldă
- Sare
- O jumătate de lingură de zahăr
- 1 lingură de ulei de măsline
- 1 linguriță de oregano uscat
- 1 linguriță de busuioc uscat
Ingrediente pentru topping
- Salam pepperoni
- Sos de roșii sau ketchup
- Cașcaval sau mozzarella
- Oregano uscat
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.
Mod de preparare
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să începem prin a ne ocupat de prepararea aluatului pentru blat. Este nevoie ca într-o farfurie sau într-un bol de dimensiuni mai mici să sfărâmăm drojdia, peste care vom presăra și un praf de sare, după gust, iar ulterior cu ajutorul unei furculițe amesteca ingredientele pentru a se omogeniza.
- Acum vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care să adăugăm făina, în centrul căreia vom face o gaură mică pentru a adăuga amestecul de drojdie, apa, zahărul, uleiul, oregano dar și busuioc. Toate aceste ingrediente se amestecă foarte bine pentru ca la final să obținem un aluat omogen.
- In momentul în care suntem sigure că l-am obținut, îl vom transfera pe o suprafață plată pe care am presărat puțină făină în prealabil și începem să-l frământăm cu mâinile timp de aproximativ 10 minute. Întoarcem apoi transferul și punem aluatul înapoi în bol, după ce am format o bilă de dimensiuni mai mari, iar imediat apoi acoperim bolul cu o cârpă umedă și lăsăm să crească la loc cald până își dublează volumul, timp de aproximativ o oră.
- După acest interval de timp, este nevoie să îndepărtăm cârpa umedă de pe bol și să stoarcem aluatul pentru a elimina aerul existent. Imediat apoi, ne ungem puțin mâinile cu ulei de măsline și începem să modelăm aluatul nostru într-un cerc de dimensiuni potrivite, în funcție de preferințe.
- In momentul în care blatul nostru pentru pizza este deja pregătit, putem să pregătim și ingredientele pentru topping. Tot ce trebuie să facem este să punem într-un bol feliile de salam pepperoni, în alt bol radem cașcavalul sau mozzarella, în funcție de alegerea făcută, și pregătim și sosul de roșii sau ketchup ul, iar nu în ultimul rând și oregano uscat, cât să îl avem la îndemână.
- Acum că atât blatul nostru, cât și ingredientele pentru topping sunt gata, tot ce trebuie să facem este să asamblăm preparatul. Așadar, începem prin a întinde pe toată suprafața blatului sosul de roșii sau ketchup ul, cu ajutorul unei linguri, păstrând totuși un deget de la margine, urmând ca ulterior să așezăm un strat consistent de cașcaval sau mozzarella, apoi așezăm din loc în loc așa cum ne dorim feliile de salam pepperoni, iar nu în ultimul rând, presărăm deasupra și puțin oregano uscat.
- Acum vom avea nevoie de o tava de cuptor, pe care o vom așeza hârtie de copt iar ulterior o vom și unge cu puțin ulei, pentru a așeza mai apoi pizza în tavă, tavă pe care o vom introduce în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180°C, timp de aproximativ 10 minute, astfel încât să se formeze mici bule deasupra aluatului, iar baza să fie fermă. După acest interval de timp, mărim temperatura la 200°C și mai lăsăm tava în cuptor timp de aproximativ 10 minute sau până când observăm că începe să se topească cașcavalul așa cum ne dorim.
- După acest interval de timp, scoatem tava din cuptor, lăsăm pizza să se răcească timp de câteva minute, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Pofta bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.