Căderea părului: cauze potențiale și când să consultați un medic

Căderea părului: cauze potențiale
Căderea părului: cauze potențiale

Simți că pierzi mult păr zilele astea? Înainte de a intra în panică, știți că o anumită pierdere a părului este frecventă?

Căderea părului: cauze potențiale și când să consultați un medic. Simți că pierzi mult păr zilele astea? Înainte de a intra în panică, știți că o anumită pierdere a părului este frecventă? Este normal să pierzi aproximativ 100 de fire de păr pe zi. Totuși, căderea părului se întâmplă și poate fi doar o apariție temporară sau permanentă.

Afectiuni medicale care genereaza caderea parului

Există numeroase afecțiuni medicale care pot provoca căderea părului, inclusiv boli tiroidiene, boli autoimune, anemie, anorexie și deficiențe de vitamine, precum și stres, viruși – da, COVID poate provoca căderea părului.

În special, o deficiență de nutrienți precum vitaminele C și D, fier, riboflavină și biotina poate contribui la căderea părului, precum și prea multă vitamina A. Principalii contributori în ceea ce privește căderea părului sunt stresul și anxietatea. Vârsta poate fi, de asemenea, un factor în căderea părului.

Căderea părului: cauze potențiale
Căderea părului: cauze potențiale[Sursa foto: PixaBay]

În ceea ce privește COVID-19, căderea părului poate apărea după o febră, de obicei la două până la trei luni după boală, motiv pentru care unele persoane care au avut COVID-19 au raportat simptome de cădere a părului.

Din fericire, această cădere a părului este de obicei doar temporară, părul revenind de obicei aproximativ șase până la nouă luni mai târziu.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Căderea părului poate apărea și din cauza dietelor la modă, a pierderii în greutate, a supraprocesării părului, a dezechilibrelor hormonale, a traumei și chiar a geneticii.

În sfârșit, unele medicamente provoacă și căderea părului, așa că asigurați-vă că le revizuiți cu medicul dumneavoastră. De exemplu, medicamente precum litiul, beta-blocantele, warfarina, heparina și amfetaminele, precum și medicamentele pentru chimioterapie, toate pot provoca căderea părului.

Căderea părului: cauze potențiale
Căderea părului: cauze potențiale[Sursa foto: PixaBay]

Femeile de culoare ar trebui să știe, de asemenea, că există un tip de cădere a părului numit alopecie de tracțiune la care pot fi mai predispuse.

Coafurile strânse, cum ar fi împletiturile sau corzile care trag de rădăcina părului, precum și căldura și substanțele chimice, pot provoca această afecțiune.

Cand sa faci o programare la medic

Deci, când ar trebui să faceți o programare la medic? Ar trebui să consultați un medic dacă observați zone circulare de cădere a părului, durere sau mâncărime la nivelul scalpului sau dacă observați o creștere rapidă a părului în pieptene sau perie sau pe podea sau în scurgere.

De asemenea, ar trebui să consultați un medic înainte de a urma orice tip de tratament. Veti primi indrumarea necesara astfel incat sa reveniti la normal, sub tratamentul corespunzator.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citeste si: Cum sa ai grija de parul tau, astfel incat sa te bucuri de plete lungi si stralucitoare

Citeste si: Semne că părul tău este potențial nesănătos

 



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Mădălin Ionescu și Cristina Șișcanu au rămas fără bani în vacanță. Ce au făcut cei doi soți în miez de noapte? „Nu sunt bancomate.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies