Cum sa ai grija de parul tau, astfel incat sa te bucuri de plete lungi si stralucitoare

Cum sa ai grija de parul tau
Cum sa ai grija de parul tau

Podoaba capilara ne defineste frumusetea. Ne integreste trasaturile si ne ajuta sa stralucim.

Podoaba capilara ne defineste frumusetea. Ne integreste trasaturile si ne ajuta sa stralucim. Ingrijirea parului aduce un plus de incredere si atractie din partea celor din jur. Iata ce trebuie sa faci astfel incat sa ai un par cat mai frumos:

Nu trece prea mult fără tunsoare

Atunci când stilistul tău de păr sugerează să te întorci pentru o tunsoare la fiecare câteva luni, nu este doar pentru a te menține ca un client obișnuit.

Tunsurile obișnuite ajută la evitarea deteriorării de la vârfuri în sus – vârfurile despicate urcă pe tijă și slăbesc părul, expunându-l la pierderi de umiditate și încurcături. Se recomandă o tăiere la fiecare șase până la opt săptămâni pentru a preveni deteriorarea firelor de par.

Cum sa ai grija de parul tau
Cum sa ai grija de parul tau[Sursa foto: PixaBay]

Același lucru este valabil și pentru persoanele care încearcă să-și crească părul. Dacă vrei să-ți crești părul, s-ar putea să te gândești să sari peste un tunder – dar remodelarea și tunderea părului în mod regulat îl menține să arate puternic și sănătos, spre deosebire de fragil și subțire,

în timp ce treci prin procesul de creștere”, Walker. adaugă.

Luați în considerare o față de pernă de mătase

Dormitul cu o față de pernă de mătase este la modă în acest moment- și din motive întemeiate. Sugerez că toate tipurile de păr ar trebui să ia în considerare o față de pernă de mătase, astfel încât să nu îngrosi cuticula în timp ce dormi.

Acest lucru este deosebit de benefic pentru tipurile de păr predispus la spumă, creț, creț și fragil.

Nu lăsați împletiturile, cornurile sau țesăturile să devină prea strânse

Dacă părul este strâns și doare, este posibil ca părul să fie deteriorat. Asigurați-vă că vorbiți dacă stilistul dumneavoastră vă strânge părul prea strâns, apoi cereți-i să-l refacă. Impletiturile strânse și repetate pot provoca leziuni permanente ale foliculilor, potențial provocând ca părul să nu crească înapoi în timp.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Mergeți la un profesionist pentru relaxanți

Dacă folosiți un relaxant, procedați cu prudență. Este o idee bună să mergeți la un profesionist, care vă poate ajuta să vă asigurați că produsul este aplicat într-un mod sigur. De asemenea, nu grăbiți timpul dintre retușuri. Veți dori să mergeți nu mai mult de o dată la două-trei luni și să vă asigurați că numai părul nou primește relaxant (nu părul care a fost deja relaxat).

Dacă observați că părul se rupe sau cade după tratamente, poate doriți să evitați substanțele chimice. Prea multe tratamente termice sau chimice pot pune stres pe orice tip de păr.

Cum sa ai grija de parul tau
Cum sa ai grija de parul tau[Sursa foto: PixaBay]

Alimente și suplimente pentru un păr sănătos

Știai că ceea ce mănânci poate avea un impact enorm asupra sănătății părului tău? Menținerea unei diete bine echilibrate este un factor cheie pentru sănătatea părului, iar dacă corpul tău nu este sănătos, părul tău îți poate da primul semn că ceva se întâmplă.

Pe de altă parte, dieta accidentală sau dieta yo-yo, precum și anemia și dezechilibrele hormonale, toate pot afecta creșterea, textura, lungimea și strălucirea părului.

Chiar dacă nutrienții precum vitaminele, precum și proteinele, acizii grași și mineralele sunt importante pentru menținerea părului sănătos, nu trebuie neapărat să mergi pe calea suplimentelor. De obicei, acestea pot fi absorbite în cantități suficiente prin alimentele pe care le consumați, presupunând că aveți o dietă bine echilibrată.

Vitaminele și nutrienții cheie pentru un păr sănătos includ:

  • Biotina
  • Fier
  • Zinc
  • Vitamina C
  • Vitamina D
  • Proteine
  • Grăsimi sănătoase (cum ar fi acizii grași omega-3)

Unele dintre alimentele preferate includ somonul pentru o sursă excelentă de proteine, grăsimi omega-3 și vitamina D. Deoarece părul tău este alcătuit din atât de multe proteine, este un nutrient esențial pentru creșterea părului. Grăsimile sănătoase, între timp, îți mențin părul hidratat și arată cel mai bine.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Alte alimente puternice pentru părul tău? Asigură-te că mănânci multe citrice, ardei gras și spanac pentru vitamina C, care este cheia formării colagenului. Și adăugați carne de vită, spanac, linte și năut la mâncare pentru fier. Este esențial pentru puterea și creșterea părului.

Dacă nu purtați o dietă echilibrată sau sunteți îngrijorat că nu luați suficiente din aceste vitamine, poate doriți să discutați cu medicul dumneavoastră dacă suplimentele sunt potrivite pentru dvs. Deși puteți lua fiecare supliment individual, puteți obține și o pastilă combinată cu toți acești nutrienți, care este special conceput pentru păr, spune Wattenberg. Poate le-ați văzut pe Instagram sau disponibile la farmacia locală.

Ceva de reținut: suplimentele pot interacționa cu alte suplimente și nu sunt reglementate, în același mod în care sunt medicamentele convenționale. În special, suplimentele nu trebuie să fie aprobate înainte de a fi comercializate și vândute. Deși este posibil să fi auzit altceva în marketingul produselor, studiile sunt neconcludente dacă administrarea de suplimente de biotină poate ajuta la creșterea părului. Prin urmare, este important să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a apela la suplimente.

Citeste si: Semne că părul tău este potențial nesănătos

Citeste si: Cum oprești căderea părului. „Părul se regenerează spontan, așa cum o face organismul nostru în general. ”



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Mădălin Ionescu și Cristina Șișcanu au rămas fără bani în vacanță. Ce au făcut cei doi soți în miez de noapte? „Nu sunt bancomate.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies