Cand aflăm culoarea anului 2024. Toti designerii așteaptă gala organizată de institutul Pantone

culoarea anului 2024
Culoarea anului 2024

În scurt timp se termină anul și vom păși către noi oportunități și trenduri, în anul 2024. Atunci când ne gândim la trecerea în noul an, nu trebuie să uităm faptul că fiecare an are propriile tendințe, dar și propria culoare specifică.

Descoperă în rândurile următoare când vom putea afla care este culoarea anului ce urmează, din ce gamă de culori va alege Institutul Pantone această nuanță, dar și multe alte informații interesante despre culori și acest proces de nominalizare.

De ce este importantă culoarea anului?

Citește și: Garderoba cu Stil semnată de Maria Ioana: 4 tendințe de modă în iarna 2023-2024. Lâna de oaie, un material călduros și luxuriant/ EXCLUSIV

care este culoarea anului 2024
Care este culoarea anului 2024[Sursa foto: Freepik]

Citește și: De la pigmenți naturali la formule revoluționare. O călătorie în istoria fascinantă a rujului

Deși majoritatea oamenilor au o culoare preferată sau obișnuiesc să ne îmbrace în anumite nuanțe, culoarea anului are o importanță aparte. Această informație este una crucială pentru designeri, atât pentru cei vestimentari, cât și pentru cei de interior. După ce află care este culoarea anului respectiv, creează articole vestimentare, accesorii, pantofi, textile, diverse materiale, obiecte de decor sau opere de artă, bazate pe nuanța respectivă.

De asemenea, unii oameni consideră că dacă vor avea asupra lor cât mai multe obiecte în culoarea anului respectiv, se vor bucura de energie bună.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Culoarea anului 2023

 culoarea anului 2023
Culoarea anului 2023[Sursa foto: Freepik]

Pentru anul ce tocmai urmează să se sfârșească, culoarea anului este Viva Magenta, o nuanță emblematică și vibrantă.

Această nuanță derivată din roșu a fost cu ușurință introdusă în garderoba doamnelor, fiindcă o mulțime de brand-uri au scos colecții de haine, pantofi și accesorii în această culoare. De asemenea, este o culoare ce te va pune cu siguranță în evidență. Așadar, anul acesta multe femei au optat pentru ținute magenta, atunci când au luat parte la evenimente speciale. Această nuanță a fost aleasă ca fiind inspirată din natură și realitate.
Roșul este culoarea pasiunii, a iubirii și a dorinței, iar Viva Magenta este o nuanță înrudită cu această culoare.

Când aflăm culoarea anului 2024

institutul pantone
Institutul Pantone[Sursa foto: Freepik]

A început numărătoarea inversă pentru lansarea galei Pantone, momentul în care toată lumea va afla care este culoarea anului ce urmează. Din fericire, pasionații de coloristică nu mai trebuie să aștepte mult, fiindcă această zi este pe 7 decembrie.

Potrivit site-ului oficial al institutului Panton, la momentul redactării acestui articol mai sunt doar 8 zile, o oră și 55 de minute. Totuși, până la acel moment putem să intuim care culoare va fi aleasă, deoarece Institutul Pantone a anunțat o serie de culori pentru vara 2024. Din acest paletar de culori calde va fi aleasă și culoarea anului 2024: Orangeade, Mint, Chambray Blue, Rooibos Tea, Watercress, Desert Flower, Pastel Lilac, Marlin, Lemon Drop, Capri. 

Ce este Institutul Pantone și cum se stabilește care este culoarea anului

cand aflam culoarea anului 2024
Când aflăm culoarea anului 2024[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Medicul acuzat că a amenințat un șofer, în trafic, face primele declarații. "M-am simțit amenințat. Regret enorm" Cum s-a petrecut, de fapt, incidentul- stirilekanald.ro

Institutul Pantone este fondat acum peste 20 de ani și se ocupă cu determinarea unei culori specifice fiecărui an. Aceasta culoare va influența multe domenii de activitate, de la artă, la modă, fotografie sau chiar arhitectură. Oamenii află marele anunț în prima joi a lunii decembrie. Așadar, putem afla cu câteva săptămâni înainte de venirea noului an, care este culoarea ce ne va influența. De două ori pe an, institutul organizează întâlniri pentru stabilirea acestei informații, în una din capitalele europene. După numeroase dezbateri și analize, se alege o culoare din întreg paletarul de nuanțe, ce va fi anunțată în planificatorul institutului, „Pantone View”. În spatele fiecărei culori alese stă o poveste și o motivație, inspirând numeroși oameni creativi din întreaga lume. Acest eveniment este unul cu o puternică semnificație pentru numeroase infustrii și o mulțime de artiști.

Având în vedere că vedeta acestui an va fi una din culorile vii menționate mai sus, cu siguranță va semnifica gingășie, fericire și relaxare, de care cu toții avem nevoie. De asemenea, oricare culoare ar fi din lista respectivă, va fi una ce se va integra de minune în diverse ținute, accesorii sau chiar obiecte de decor.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.  

 



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Cele mai așteptate 10 tendințe de modă purtabile care vor revoluționa stilul în 2024. Ghid detaliat pentru o garderobă modernă și inovatoare

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Ea este tânăra de 25 de ani care a murit după ce a căzut în gol cu liftul: ”Absurd, nu trebuia să fie așa”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii" | Foto

Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?


Cookies