Când influencerii devin dăunători? Cum ne protejăm copiii de modelele negative din online

Cum ne protejăm copiii de modelele negative din online
Cum ne protejăm copiii de modelele negative din online

Află din rândurile următoare cum trebuie să ne protejăm copiii de modelele negative din online.

Trăim într-o perioadă în care tehnologia este la cel mai înalt nivel de până acum, iar odată cu această evoluție în mediul online, au apărut numeroase persoane care promovează diferite comportamente în spațiul public. Din păcate, unele dintre ele sunt negative și au o influență semnificativă asupra adolescenților, care sunt cei mai expuși la astfel de modele negative.

De aceea, este foarte important ca părinții să înțeleagă cum se manifestă această influență negativă, care sunt urmările ei și ce trebuie să facă pentru a-și proteja copiii de astfel de comportamente.

În cadrul unei emisiuni, Cătălin Țone, expert antidrog, a vorbit despre influența negativă în mediul online și a oferit câteva sfaturi importante părinților care se confruntă cu astfel de probleme.

Ce este un influencer negativ

Cum ne protejăm copiii de modelele negative din online
Cum ne protejăm copiii de modelele negative din online[Sursa foto: freepik]

Potrivit specialistului în domeniu, un influencer negativ este o persoană care a adunat un public numeros prin intermediul canalelor sale mediatice și care apare în față publicului, promovând diferite comportamente negative, care pot avea un impact semnificativ asupra dezvoltării copiilor.

Influencer negativ este persoana cu o vizibilitate publică, căpătată natural sau notorietate pe care a căutat-o prin activitățile pe care le-a făcut, și apare în spațiul public fie pentru că așa este structura de caracter sau educația, fie că urmărește anumită atractivitate față de public, apare și expune situații negative. Showbizul este cel mai mare furnizor de influenceri negativi .”, a spus specialistul în domeniu.

 

De asemenea, putem să întâlnim influenceri negativi și în lumea sportului, în lumea politică sau în zona de business. Indiferent de domeniul în care activează persoana respectivă, poate avea o influență negativă asupra copiilor în momentul în care promovează comportamente negative.

Adolescenții, în special, care nu sunt încă maturizați, au tendința să urmeze, să fie curioși, să asculte, să urmărească influencerii negativi .”, a spus specialistul în domeniu.

 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Mulți influenceri promovează o imagine corporală nerealistă

Citește și: Ce trebuie să știi atunci când faci cumpărături online. De ce trebuie să fii atent la cumpărăturile online și cum să identifici site-urile nelegitime sau nesigure!

Cum ne protejăm copiii de modelele negative din online
Cum ne protejăm copiii de modelele negative din online[Sursa foto: freepik]

Mediul online este plin de imagini perfecte, corpuri bine lucrate și fețe lipsite de imperfecțiuni. Acestă capcană în care din ce în ce mai multe tinere cad, poate avea un puternic impact negativ asupra stimei de sine deoarece formează o imagine înșelătoare a felului în care arată o persoană normală.

Este foarte important ca adolescenții să înțeleagă că în mediul online lucrurile nu sunt ceea ce par a fi și că de cele mai multe ori, corpul unei persoane normale are diferite imperfecțiuni.

Mai mult decât atât, trebuie să învețe să-și accepte imperfecțiunile și să nu se lase păcăliți de capcana filtrelor și a pozelor editate.

Unele postări și videoclipuri ale influencerilor implică comportamente riscante

Cum ne protejăm copiii de modelele negative din online
Cum ne protejăm copiii de modelele negative din online[Sursa foto: freepik]

Potrivit specialistului în domeniu, există o tendință către lucruri interzise. Astfel, o parte din influenceri promovează aceste lucruri tocmai pentru a atrage o mai mare simpatie în rândul tinerilor.

Așadar, copiii noștri sunt în permanență expuși la consumul de substanțe interzise, atât prin artiștii care cântă despre astfel de comportamente, cât și prin persoanele publice care apar în mediul online într-o stare deplorabilă.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

De asemenea, în ultimul timp au luat amploare trendurile pe rețelele sociale prin intermediul cărora, copiii sunt expuși la unele comportamente riscante, iar din dorința de a face parte din trendul respectiv, își pun siguranța în pericol.

Cum ne protejăm copiii de modelele negative din online

Citește și: Copiii și lectura – Cum îți convingi prichindelul să citească

Cum ne protejăm copiii de modelele negative din online
Cum ne protejăm copiii de modelele negative din online[Sursa foto: freepik]

Potrivit specialistului în domeniu, primul pas pe care trebuie să îl facă părinții pentru a-și proteja copiii de modelele negative din online este documentarea.

Aceștia trebuie să identifice aspectele negative, să le înțeleagă și să încerce să-l convingă pe adolescent de efectele negative pe care astfel de comportament le poate avea. Mai mult decât atât, interzicerea explicită este o practică greșită, care poate avea un rezultat opus față de cel pe care ni-l dorim. În acest caz, aducere unor influenceri pozitivi în prim-plan, care să îi înlocuiască pe cei negativi constituie o practică mai bună.

 „ Noi recomandăm părinților să pătrundă, să-și schimbe rolul atunci când copilul devine adolescent. Să intre într-un rol de părinte care înțelege și pătrunde în lumea adolescenților. Să le vadă preferințele, să le vadă tendințele. Interzicerea explicită este cea care creează blocaje și de multe ori, fructul oprit este fructul dorit .”, a spus specialistul în domeniu.  



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Cum să ai o relație bună cu adolescentul. Sfaturi pentru părinți

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies