Când poarta iubirii se inchide. Ghidul complet pentru a trece peste o despărțire dureroasă

refacerea dupa despartire
Refacerea după despărțire

Indiferent de motivul despărțirii, o separare are un impact emoțional puternic și negativ asupra ta. În multe dintre situații, chiar dacă la început este dureros, peste ceva timp se va dovedi a fi benefică toată ruptura. În funcție de tipul de relație și de felul de a fi al persoanei, fiecare reacționează diferit la evenimentele neplăcute.

Totuși, cu toții ar trebui să respectăm unele sfaturi utile, pentru a trece mai ușor prin această perioadă dificilă.

Află din rândurile de mai jos cum să te comporți atunci când te confrunți cu o despărțire, dar și ghidul complet către vindecarea sufletească.

Evită contactul cu fostul

Chiar dacă s-au despărțit, mulți oameni tind să aibă contact cu fostul, ceea ce afectează extrem de rău situația.

Chiar dacă aveți același grup de prieteni sau lucrați în același loc, este recomandat să îți eviți fostul pe cât se poate de mult. Odată ce vei avea contact constant cu această persoană, îți va reaminti de momentele dificile și îți va fi foarte greu să evoluezi. De asemenea, este imposibil să uiți o persoană dacă interacționezi cu ea constant.

Este în regulă să fii trist sau să plângi

Citește și: Ma iubeste sau nu? 15 semne ca DA

cum sa treci peste o despartire
Cum să treci peste o despărțire[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citește și: Mă iubește sau nu? 15 Semne că Nu

Indiferent de durata relației, chiar dacă a durat câteva luni sau câțiva ani, trebuie să știi că este total în regulă să fii trist și să plângi.

Chiar dacă fostul partener ți-a făcut ceva rău sau ești conștient că viața fără el va fi una mai bună, este ok să plângi și să fii demoralizat, deoarece îți va lipsi ceva cu care te-ai obișnuit. De asemenea, dacă nu te descarci la timp, la momentul când s-a produs ruptura, este posibil să simți unele probleme emoționale odată cu trecerea timpului. În momentul în care îți vei reprima emoții pe care le simți, nu vei face decât să agravezi situația și să răbufnești la un moment dat într-un mod negativ, care nu te va ajuta cu nimic
să treci peste această despărțire.

Concentrează-te mai mult pe tine

vreau sa-l uit pe fostul iubit
Vreau să-l uit pe fostul iubit[Sursa foto: Freepik]

Multe persoane înfloresc după o despărțire, datorită faptului că încep o viață nouă, în care se concentrează foarte mult pe propria persoană. Atunci când ești într-o relație, inevitabil îi vei oferi partenerului din timpul tău liber și uneori vei face și activități care nu îți fac mare plăcere sau care nu te definesc.

După ce te-ai rupt de persoana respectivă, este momentul să îți regăsești propria identitate. Prin diverse activități, sporturi sau cursuri, nu doar că vei simți o satisfacție foarte mare, ci și îți vei ține mintea ocupată, fără să te gândești la fostul partener. Acest subiect este unul sensibil pentru oameni, deoarece unii ajung să se concentreze atât de mult pe ce face fostul partener după despărțire, încât uită de propriile nevoi, plăceri și aspirații.
Astfel, încearcă să eviți să îl mai urmărești constant pe social media sau să te interesezi sub diverse forme despre viața sa personală, unde este, cu cine este și ce se întâmplă cu el.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Interacționează mai mult cu cei dragi

sentimente dupa despartire
Sentimentele după o despărțire[Sursa foto: Freepik]

În momentul când cineva trece printr-o pierdere, are nevoie de oameni dragi care să îl susțină. Chiar dacă i-ai neglijat sau nu în timpul relației pe cei apropiați, acum este momentul să interacționezi mai mult cu ei, deoarece starea ta emoțională va fi mai bună. Orice om are nevoie de alte persoane care să îl învioreze, cu care să discute și care să îl înțeleagă în profunzime. Este important să îți găsești persoana potrivită cu care să discuți, fără să te simți jenat și fără să îți pui diverse bariere și limite în comunicare. Totuși, nu este în regulă să vorbești doar despre despărțire cu ceilalți, ci trebuie să începi să faci diverse activități împreună cu restul.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi în materie de relații de cuplu, cum să îți îmbunătățești relația cu partenerul tău si cu cele mai eficiente tehnici pentru a-ți dezvolta relația în mod sănătos și durabil.



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Când să iți asculți inima. 4 semne categorice care îți arată că mariajul tău s-a încheiat și cum să iei decizia corectă 

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies