Motive pentru a comunica cu partenerul chiar dacă sunteți în pragul despărțirii

Motive pentru a comunica cu partenerul chiar dacă sunteți în pragul despărțirii
Motive pentru a comunica cu partenerul chiar dacă sunteți în pragul despărțirii

Află din rândurile de mai jos motivul pentru a discuta cu partenerul de viață, deși sunteți pe marginea prăpastiei!

Atunci când cuplurile se află în pragul divorțului, aceștia tind să taie orice contact sau mod de comunicare. Astfel, deși motivele de separare, precum infidelitatea, sunt dureroase, partenerii de viață ar trebui să dea dovadă de maturitate și să încheie lucrurile într-un mod civilizat. Află din rândurile următoare tot ce trebuie să știi despre acest subiect!

Frica

Motive pentru a comunica cu partenerul chiar dacă sunteți în pragul despărțirii[Sursa foto: freepik]

Majoritatea oamenilor acționează din frică atunci când se află pe modul “supraviețuire”, acest lucru însemnând momentul în care partenerii sunt pe cale să se piardă unul pe celălalt.

Sentimentele lor pot deveni destul de confuze, iar gândurile pot fi de retragere pentru o perioadă deoarece vor să lupte pentru relație, însă felul lor de a lupta este de a se retrage, iar acest lucru nu va duce la nimic bun.

În adâncul lor, partenerii își doresc să facă căsnicia să meargă, însă nu știu exact care este următorul pas, astfel că aleg să “fugă”.

Astfel, dacă partenerii vor să se recupereze unul pe celălalt prin lipsa de contact, acest lucru nu va duce la nimic pozitiv. Așadar, este ideal ca aceștia să poarte o conversație dacă intenția lor de a repara lucrurile vine din dragoste, nu bazat pe frică.

Intenția

Motive pentru a comunica cu partenerul chiar dacă sunteți în pragul despărțirii[Sursa foto: freepik]

Al doilea motiv este că partenerii nu își dedică mai mult timp pentru a analiza ce se întâmplă, de fapt, în mintea celuilalt, care este motivul pentru care vor să se retragă.

Astfel, multe cupluri nu înțeleg la un nivel mai profund unde este mental și emoțional partenerul, unde se află în viața lui în acel moment.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Înțelegerea

Motive pentru a comunica cu partenerul chiar dacă sunteți în pragul despărțirii[Sursa foto: freepik]

O abordare total greșită este atunci când partenerii aleg să rupă contactul, în loc să se înțeleagă unul pe celălalt.

Aceștia trebuie să discute, să își arate iubire, empatie și să se vindece în interior. Astfel, dacă partenerii au intenții pure, înțeleg în profunzime lumea celuilalt și fac schimbări pe termen lung totul va merge spre bine.

Adesea, tensiunile din relație pot avea legătură cu probleme personale nerezolvate din trecut. Partenerii ar trebui să fie dispuși să se autoanalizeze și să își recunoască propriile vulnerabilități, astfel încât să poată contribui la vindecarea celuilalt.

Dacă amândoi sunt dedicați înțelegerii profunde a celuilalt și fac eforturi sincere pentru a face schimbări pe termen lung, relația lor are șanse mari să evolueze și să meargă pe drumul cel bun.

Citește și: Eticheta în zilele noastre: Cine ar trebui să plătească la o intâlnire? Ghid pentru decizii corecte în lumea modernă a dating-ului

Empatia

Fiecare trebuie să învețe unde se află celălalt, să arate empatie și să observe care este centrul lui de greutate în acest moment, cum se descurcă la toate nivelurile.

De multe ori, bărbații pot fi cu adevărat duri cu ei înșiși, iar dacă femeile nu își iau puțin timp în a înțelege lumea lor, nu vin dintr-un loc cu inima deschisă. Cu alte cuvinte, a asculta cu adevărat și a arăta empatie ajută oamenii în construirea unei conexiuni mult mai profunde. 

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Schimbarea percepției

Motive pentru a comunica cu partenerul chiar dacă sunteți în pragul despărțirii[Sursa foto: freepik]

Un lucru foarte important constă în schimbarea percepției, nu schimbarea circumstanțelor, pentru că aceștia își vor schimba percepția, nu numai că vor gestiona mai bine situația prezentă, dar dacă momentul prezent este oportunitatea lor de a crea viitorul, atunci vor lua cele mai bune decizii pe care le pot lua. Astfel, acest lucru va fi cel mai mare câștig. Atunci când oamenii își schimbă perspectiva asupra lucrurilor, își deschid ușa către luarea celor mai înțelepte decizii. 

Citește și: Ce reprezintă un prieten cu beneficii. Cum să identifici semnele atunci când cineva caută doar o aventură de scurtă durată!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi în materie de relații de cuplu, cum să îți îmbunătățești relația cu partenerul tău si cu cele mai eficiente tehnici pentru a-ți dezvolta relația în mod sănătos și durabil.



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Feminitatea în pericol. 4 greșeli comune pe care femeile le fac și îndepărtează bărbații

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies