Când se bea apă: înainte sau după masă? Ce recomandă nutriționiștii

Când se bea apă: înainte sau după masă?
Când se bea apă: înainte sau după masă?

Iată când este bine să bei apă și ce spun specialiștii despre consumul lichidelor dintr-o zi.

Hidratarea este esențială, mai ales în zilele călduroase de vară, astfel, fiecare persoană trebuie să nu uite să consume lichide, indiferent de activitățile pe care le au într-o zi. Apa are și ea un rol foarte important în organismul nostru, iar fiecare lichid pe care îl consumăm influențează prin diverse metode întreg fluxul sistemului digestiv. Dacă te-ai întrebat vreodată când este bine să consumi apă, înainte sau după masă, află ce spun specialiștii despre acest lucru.

Când se bea apă: înainte sau după masă?

Citește și: Fructe care conțin multă apă. Ce este ideal să consumi vara

Când se bea apă: înainte sau după masă?
Când se bea apă: înainte sau după masă?[Sursa foto: freepik]

Citește și: 9 beneficii dovedite ale ceaiului verde pentru sănătate

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Dacă nu ai dat până acum importanță consumului de apă și nu ți-ai pus niciodată întrebarea cu privire când anume trebuie să o bei, ei bine, specialiștii ne recomandă să renunțăm la apă în timp ce mâncăm, iar lichidele trebuie băute cu 15-30 înainte de masă. Astfel, după masă, apa trebuie consumată între 15 și două ore după ce am terminat de mâncat. Specialiștii recomandă consumul de apă înaintea mesei, nu în timpul mesei sau imediat după ce ai terminat de mâncat, deoarece ea diluează din acizii aparatului digestiv, iar întreg procesul de digestie este încetinit.

7 momente din zi când trebuie să bei apă

Când se bea apă: înainte sau după masă?
Când se bea apă: înainte sau după masă?[Sursa foto: freepik]

Foarte multe persoane beau apă când simt nevoia, în timp ce altele uită să facă acest lucru, iar unii oameni consumă lichide doar atunci când fac efort fizic mai mare. Cu toate acestea, este bine să consumi lichide chiar și atunci când nu îți este sete, pentru a ajuta organismul să funcționeze cum trebuie.

În cazul în care nu știai, există șapte momente ale zilei în care este necesar să bei apă, iar dacă nu ai făcut-o până acum, cu siguranță nu ai aflat nici despre beneficiile pe care ți le poate aduce. În primul rând, este bine să consumi apă dimineața pe stomacul gol, iar un pahar sau două de apă ajută organismul să se trezească și el odată cu ceasul biologic și activează întreaga activitate a organelor.
Este indicat să bem apă și înainte de masă cu 30 de minute, deoarece ajută la digestie. Este bine să consumăm apă și înainte de a face baie, deoarece este indicat să te hidratezi înainte de a supune corpul variațiilor de temperatură. Când ți se face puțin foame, de asemenea este bine să consumi apă, deoarece ea calmează aciditatea. Înainte și după sală sau înainte și după un efort pe care îl depunem într-o zi, important este să te hidratezi.
Apa previne febra musculară și îți dă energie. Tot indicat este indicat să consumăm apă înainte de culcare, iar când te simți slăbit și fără energie, un pahar de apă te va revigora și te va ajuta să te concentrezi mai bine.

Citește și: Bianca, primele semne de gelozie, după ce îl vede pe Patrick alături de Virginia! Giuly izbucnește în lacrimi. Care este motivul?- kanald.ro

Citește și: "Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!- stirilekanald.ro

Câtă apă e bine să bei pe zi, conform specialiștilor

Când se bea apă: înainte sau după masă?
Când se bea apă: înainte sau după masă?[Sursa foto: freepik]

Discuția cu privire la consumul de apă există de fiecare dată, iar indicat este să consumăm cât mai multe lichide, mai ales în zilele călduroase de vară. Cu toate acestea, necesarul de apă diferă semnificativ de la o persoană la alta, în funcție de numeroși factori, dar cel mai important, depinde și de efortul pe care o persoană îl depune. Apa are numeroase roluri în organism, iar noi trebuie să ne ajutăm corpul cu o cantitatea necesară de apă pe zi. Conform recomandărilor generale ale specialiștilor, pentru adulții sănătoși, femeile au nevoie de 2,7 l de apă zilnic, iar bărbații de 3,7 l de apă. Aproximativ 20% din această cantitate provine deja din alimentația pe care noi o consumăm, astfel, aportul net de pahare trebuie să fie în medie de 2, 2 l la femei și de 3 l în cazul bărbaților. În cazul copiilor, între 4 și 8 ani, aceștia trebuie să bea cinci pahare de apă pe zi, iar un copil între 9 și 13 ani, are nevoie de până la opt pahare de apă pe zi.

Când se bea apă: înainte sau după masă?
Când se bea apă: înainte sau după masă?[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Fructe care conțin multă apă. Ce este ideal să consumi vara

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Cine este tânăra moldoveanca de 26 de ani care i-a cucerit inima celebrului actor Sean Penn

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Lizge Cömert, actrița care joacă rolul Susen în serialul Totul pentru familia mea, apariție uluitoare în mediul online, după ce a recurs la o nouă intervenție estetică la nivelul feței Iată cum arată în prezent

"S-a stins o fiinţă atât de dragă" Lacrimi de durere la căpătâiul Denisei, tânăra mămică din Timișoara ucisă la Constanța. Un copilaș de doar 5 ani, rămas fără mamă


Cookies