Care este cel mai popular desert din Germania. Iată rețeta

Care este cel mai popular desert din Germania. Iată rețeta
Care este cel mai popular desert din Germania. Iată rețeta

Cel mai popular desert din Germania este unul banal, la care nu v-ați fi gândit. Noi vă dezvăluim rețeta și modul de preparare.

Dacă ați fost vreodată în Germania, atunci cu siguranță știți care este cel mai popular desert al nemților. Se prepară imediat și seamănă foarte mult cu un preparat specific și bucătăriei românești.

Cel mai apreciat desert din Germania

Gogoșile berlineze au devenit celebre în toată lumea. Reprezintă cel mai popular desert al nemților și provine chiar din captala țării, Berlin, așa cum se vede și din denumire.

Este adevărat că și noi avem gogoșile noastre, preparate după rețetele bunicilor, dar nu se compară cu pufoasele berlineze. Cea mai mare diferență este că gogoșile nemților sunt umplute cu gem, cu ciocolată sau cu alte creme. 

Acest desert mai este cunoscut și sub denumirea de Berliner Krapfen sau Berliner Pfannkuchen. Ca și gogoșile noastre, și cele ale nemților au un aluat aromat cu multă vanilie și coajă de lămâie. 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Rețeta pentru berlineze conține însă mai multe ouă, dar și unt. Le puteți pudra la final cu zahăr sau le puteți consuma simple. Aceste gogoși sunt aerate și au pe mijloc un cerculeț mai deschis la culoare. 

Ingrediente:

  • 100 ml lapte
  • 40 g drojdie proaspătă sau 11 g drojdie uscată
  • 500 g făină
  • două oua
  • 3 gălbenușuri
  • 60 g zahăr
  • 60 g unt
  • coajă rasă de lămâie
  • un praf de sare
  • zahăr vanilat
  • 20 ml rom
  • ulei pentru prăjit
  • gem pentru umplut (sau ciocolată sau cremă de vanilie)
  • zahăr pudră vanilat, pentru ornat

Cum se prepară gogoșile berlineze

Într-un castron, amestecați laptele, care trebuie să fie călduț, cu drojdia și cu o lingură de zahăr. Lăsați această compoziție pentru 10 minute într-un loc călduț. 

După aceea, adăugați untul la temperatura camerei și făina. Amestecați până când aluatul se va dezlipi ușor de pe pereții castronului. Lăsați aluatul la dospit cel puțin 40 de minute, într-un loc cald. 

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Presărați făină pe masa de lucru și întindeți aluatul cu un sucitor.

Decupați cu o formă rotundă gogoși mai mari. Apoi lăsați-le să mai dospească măcar 20 de minute. 

Într-un tuci sau într-o tigaie mai adâncă, puneți uleiul la încins și apoi prăjiți gogoșile în el. Le întoarceți cu o paletă de pe o parte pe alta, până se rumenesc, și apoi le scoateți pe un platou pe care ați pus înainte un șervețel absorbant. 

Cu ajutorul unei seringi speciale de cofetărie, umpleți gogoșile cu gem sau cu o cremă de ciocolată sau de vanilie. În general, berlinezele au înăuntru gem de vișine sau de caise. Apoi le puteți pudra cu zahăr vanilat sau le lăsați simple. 



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies