Gospodinele prepară o mulțime de feluri gustoase de deserturi pentru întreaga familie. Cu toții suntem fanii prăjiturilor și vrem ca acestea să fie învelite într-o frișcă savuroasă și sănătoasă.
Iată care este smântâna care trebuie folosită pentru frișcă. Cei mai buni cofetari au recomandat-o.
Ce smântână trebuie să folosești pentru frișcă
Citește și: Ingredientul secret pentru cei mai buni cartofi la cuptor. Cum să iasă delicioși fără să pui ulei!
Românii sunt fanii prăjiturilor și își doresc ca acestea să fie preparate cât mai sănătos. De obicei, conservanții aditivi sunt evitați de către gospodine, deoarece ele preferă să respecte rețetele tradiționale.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Dacă până acum nu ai mai încercat să faci frișcă, idea putea să îți dea bătăi de cap, dar în realitate lucrurile sunt mai simple decât crezi.
Pentru început, pentru a prepara o frișcă savuroasă, trebuie să alegi cu atenție tipul de smântână pe care îl folosești. Cofetarii recomandă să optezi doar pentru smântâna naturală, de țară, din lapte de vacă, care trebuie să aibă o grăsime de peste 30%, iar acest detaliu este asigurat atât timp cât smântâna nu a fost supusă procesărilor industriale.
Înainte de a bate smântâna, trebuie fii sigur că aceasta este rece. Temperatura pe care trebuie să o prezinte produsul este de aproximativ 5-6 grade Celsius. Dacă are o temperatură mai ridicată, procesul de mixare va dura mai mult și nici nu se va întări suficient de mult încât să își mențină forma. Astfel, riști să se „taie”, adică să se producă o separare de unt în compoziție.
Citește și: Ingredientul secret care trebuie adăugat neapărat în pandișpan. Va avea un gust senzațional
Cum prepari smântână pentru ornat deserturi
Dacă ai cumpărat o smântână pentru frișcă, este indicat să o lași la rece și să te asiguri că vasul de bucătărie în care vei mixa smântâna va fi și el rece.
Pentru început, smântâna se bate timp de două minute la viteză mică. Apoi, se face trecerea la mixarea la viteză mare. Este important să știi că smântâna nu trebuie mixată foarte mult timp, deoarece se va transforma în unt.