Care sunt cele mai frecvente greșeli în make-up. Ce trebuie sa evite femeile atunci cand vor sa arate perfect!

Care sunt cele mai frecvente greșeli în make-up. Ce trebuie sa evite femeile atunci cand vor sa arate perfect!
Care sunt cele mai frecvente greșeli în make-up. Ce trebuie sa evite femeile atunci cand vor sa arate perfect!

Machiajul a devenit indispensabil din viața femeilor. Chiar dacă scopul acestuia este să ne înfrumusețeze, făcut în mod incorrect sau alegând produsele greșite, machiajul poate oferi un aspect nedorit.

În cadrul unei emisiuni, makeup artistul Larisa Atănăsoaie a explicat care sunt cele mai frecvente greșeli atunci când vine vorba de machiaj, dar și câteva trucuri, pentru a arăta mult mai bine.

Cum trebuie ales fondul de ten

etapele machiajului
Etapele machiajului[Sursa foto: Freepik]

Citește și: De ce trebuie să folosim protecție solară primăvara. Ce greșeli fac deseori femeile în acest proces

Fondul de ten este cel mai important produs din trusa de machiaj. De aceea, este extrem de importantă nuanța pe care o alegem, deoarece dacă este nepotrivită, machiajul va fi mult prea evident și chiar inestetic.

„Atât tehnica, cât și produsul ales greșit, ne pot dezavantaja trăsăturile. În primul rând, atunci când alegem nuanța fondului de ten, nuanța aleasă greșit ne poate îmbătrâni trăsăturile. Un efect de îmbătrânire, îl creează și o sprânceană mult prea conturată, prea lungă, conturată prea grafic, mai intens decât nuanța părului.”

, a declarat specialistul în machiaj.

Ce trebuie să eviți primăvara atunci când îți faci machiajul

trucuri machiaj
Trucuri pentru machiaj[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

În funcție de anotimp, machiajul diferă. Spre exemplu, atunci când nu este vară, iar pielea nu este bronzată, femeile trebuie să fie atente la conturingul pe care și-l fac atunci când se machiază.

Este esențial să nu alegem nuanțe prea stridente și să nu folosim o cantitate mare de produs, deoarece nu va arăta natural. Dacă îți dorești un look mai natural, poți opta pentru un blush, care să înlocuiască pudra bronzantă.

„O altă greșeală este aplicarea unui conturing de o nuanță mult prea intense. Dacă vrem ca nuanța conturingului să fie potrivită, trebuie să fie cu 3 tonuri mai închisă decât nuanța fondului de ten, dar nu foarte bronzant.

, a povestit makeup artisul.

De ce se aplică iluminatorul

greseli in machiaj
Care sunt greșelile în machiaj[Sursa foto: Freepik]

În ultima perioadă, vedeta machiajului a devenit iluminatorul. Chiar dacă acest produs poate oferi un efect foarte stylish, poate și strica machiajul, dacă este folosit incorect. Este important de știut că pe timpul zilei, nu este necesar să folosim iluminator în exces, deoarece machiajul nu va mai arăta natural.

Totuși, acest produs poate să fie cel care transformă un machiaj de zi cu zi, în unul de seară, sau potrivit pentru un eveniment.

„Iluminatorul nu trebuie să fie foarte intens. Pe timpul zilei, acesta trebuie să aibă particule fine, naturale și trebuie aplicat finuț. Efectul iluminatorului, aplicat corect, este de a oferi efect de volum și luminozitate trăsăturilor. El are un rol important, e bine să îl folosim și în timpul zilei, dar mai natural.”

, a declarat specialistul.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Cum se trasează codițele la colțul exterior al ochilului, pentru a evita greșelile în machiaj

ce este iluminatorul
Ce este iluminatorul[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Cum poți ajuta tenul să nu mai arate obosit. Ochii sunt primii care trădează oboseala

Atunci când vine vorba de machiaj, ochii pot să fie în centrul atenției. Un machiaj realizat corect la nivelul ochilor, te poate transforma într-o adevărată diva! De aceea, este esențial să acorzi o mare importanță acestui pas al machiajului. Există femei care aplică tuș sau creion doar în interiorul ochiului, însă specialistul a precizat faptul că acest truc nu este atât de benefic, deoarece oferă impresia de micșorare a ochiului. Pentru ca eyeliner-ul să fie perfect, această procedură trebuie făcută cu ochiul deschis, în timp ce te uiți drept și trasezi, cu ajutorul tușului, liniile cu care să creezi codițele de la colțul exterior al ochiului. De asemenea, rimelul trebuie aplicat cu atenție, pentru a nu avea gene prea încărcate.

Dacă vrem să obținem un efect de mărire al ochiului, vom trasa linia sub formă de tuș. Pe pleoapa superioară voi obține un efect de lifting, măresc ochiul, îl alungesc. Dacă aplicăm mascara în exces, genele se lipesc. Ideal ar fi ca mascara să fie aplicat într-un strat subțire, un strat-două sunt suficiente .”, a povestit Larisa Atănăsoaie.



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies