Care sunt pașii esențiali pentru a fi o femeie elegantă. Top 10 reguli pe care să le știi dacă vrei să fii remarcată

Care sunt pașii esențiali pentru a fi o femeie elegantă. Top 10 reguli pe care să le știi dacă vrei să fii remarcată
Care sunt pașii esențiali pentru a fi o femeie elegantă

Eleganța trebuie să ne însoțească indiferent de locul în care mergem. Insă știați care sunt regulile de care trebuie să ținem cont în acest sens?

Aflați din rândurile următoare, care sunt pașii pe care trebuie să îi urmați, dacă vă doriți să fiți o femeie elegantă. În plus, descoperiți și regulile pe care trebuie să știți, dacă vă doriți să ieșiți în evidență. 

 

10. Trebuie să gândim elegant, și să scăpăm de gândurile distructive

Pe locul 10 se află faptul că ar trebui să scăpăm de gândurile distructive, în așa fel încât să gândim cât mai elegant cu putință.

Cu alte cuvinte, imaginea pe care încerci să o proiectezi lumii, trebuie să fie în concordanță cu gândurile din capul tău. Prin urmare, ar trebui să scapi de gândurile negative care îți vor afecta comportamentul pe parcursul zilei sau vor crea anumite emoții în tine, care pentru cei din jurul tău, nu vor fi traduse ca arătând elegant. 

Aici este inclusă și emoția care ține de gelozie, de care ar trebui să scapi, în special dacă invidia și gelozia respectivă se îndreaptă către femei, pentru că dacă vei începe să le critici într-un mod

sau altul, nu te va ajuta acest lucru în niciun fel, nu vei arăta deloc elegantă, ba chiar mai mult, vei crea o energie negativă în interiorul tău, care apoi se reflectă pe fața ta, se reflectă în întreaga ta energie și aura. Astfel, în loc să vezi anumite aspecte într-un mod negativ, ar trebui să le întorci în favoarea ta, și să reușești să le vezi într-un mod pozitiv.
Vei ajunge astfel să te simți mai inspirată și motivată de succesul unei alte persoane, iar ulterior poate că o vei și lua ca exemplu, pentru a te ajuta să-ți îmbunătățești viața și să nu mai simți emoții care nu fac nimic altceva decât să te distrugă pe interior sau chiar să te facă să ajungi la anumite acțiuni nedorite. Cel mai simplu este să ne clarificăm gândurile, și să le facem mai elegante, atât în ceea ce privește emoțiile noastre, cât și ulterior acțiunile, pentru că imaginea noastră va fi proiectată către societate. 

Atunci când vine vorba despre acțiuni, gândurile sunt cele care le dictează, iar în unele momente, în cazul în care asociem cu gelozia, aceasta este cea care ne va face să scriem anumite comentarii răutăcioase, să criticăm pe cineva și să creăm fel de fel de drame în jurul nostru, acest comportament fiind total opus față de unul elegant. Cu toate acestea, nu ar trebui nici să ajungi în extrema cealaltă și să zâmbești tot timpul și să fii tăcut, trebuie doar să înveți să te ridici pe tine și să ridici anumite ziduri în fața oamenilor care

nu te respectă, iubindu-te pe tine mai mult decât orice. 

Tot aici se încadrează și tonul pe care îl folosim, în momentul în care s-a întâmplat ceva ce ne-a deranjat. Ar trebui să afirmăm acest lucru cu multă încredere, să afișăm un zâmbet, iar propoziția pe care urmează să o spunem, să fie încheiată pe un ton scăzut. Astfel încât, de exemplu, dacă cineva ne-a deschis laptopul fără voia noastră, ar trebui să-i spunem acest aspect, însă într-un mod elegant, și să nu ridicăm tonul sub nicio formă, dar nici la final propoziția să

fie terminată pe o notă ridicată, pentru că va părea că punem la îndoială propria noastră afirmație, ceea ce va denota faptul că nu suntem încrezătoare în ceea ce am spus. De asemenea, ar trebui să excluzi sarcasmul, dar și tonul ridicat, menținându-ți astfel echilibrul și calmul indiferent de situație. 

Tot aici putem încadra și faptul că trebuie să învățăm și cum să oferim, dar și cum să acceptăm un compliment.

Bineînțeles că atunci când vine vorba despre a oferi un compliment, o putem face cu ușurință deseori, însă dificultatea apare atunci când este vorba despre acceptarea unui compliment. Aceasta poate să reprezinte o adevărată provocare cu care multe femei se confruntă, fără să folosim diverse scuze de modestie sau să infirmăm respectivul compliment, mai degrabă trebuie să acceptăm un compliment cu recunoștință, cu generozitate, cu eleganță. 

Nu în ultimul rând, trebuie să fie specificat și faptul că, majoritatea persoanelor comunică cel mai mult, non-verbal, și se folosește foarte des limbajul corpului, indiciile vizuale oferite de noi către alte persoane. Astfel, o femeie elegantă, trebuie întotdeauna să-și mențină o postură bună, dreaptă, umerii să fie dați în spate, trunchiul în afara șoldurilor, brațele relaxate, la fel și genunchii, capul sus și bărbia paralelă cu pământul. 

9. Trebuie să avem un parfum de semnătură 

Pe locul 9 se află faptul că, trebuie să avem un parfum al nostru, de semnătură. Mai exact, parfumul nostru nu trebuie să fie dezvăluit la nicio persoană, acesta fiind un lucru destul de intim, care deseori trebuie să fie păstrat secret. Astfel, de fiecare dată când îl vom purta, vom crea în jurul nostru un mister, pe care bineînțeles că îl dorim păstrat, iar în ciuda faptului că pot exista persoane care ne întreabă ce parfum folosim, am putea răspunde că este o alegere personală, pentru a trasa anumite limite stabilite de noi, cu un zâmbet pe buze. Întotdeauna trebuie să impunem anumite limite și să decidem ceea ce ne dorim să împărtășim și ce nu. Astfel, odată ce vom avea un parfum de semnătură, vom crea automat și un aspect mult mai elegant, care ne va ajuta să ieșim în evidență de fiecare dată când pășim într-o încăpere, pentru că cineva va simți respectivul miros și îl va asocia cu noi.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citește și: 7 lucruri pe care bărbații le găsesc atractive la o femeie

care sunt pasii esentiali pentru a fi o femeie eleganta
Care sunt pașii esențiali pentru a fi o femeie elegantă[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum se poartă eșarfele supradimensionate. Sunt la modă în sezonul toamnă-iarnă

8. Trebuie să găsim un machiaj simplu și o rutină de îngrijire a părului

Pe locul 8 se află faptul că, trebuie să găsim un machiaj simplu, potrivit nouă, dar și o rutină de îngrijire a părului pe care să o urmăm zilnic. Acest lucru nu va dura foarte mult, dat fiind faptul că îți dorești să arăți cât mai bine cu putință în fiecare zi, motiv pentru care trebuie să îți găsești o coafură care să se potrivească cu trăsăturile feței tale, și cu stilul personal, și cu stilul de viață, dar și care totodată să își pună amprenta asupra ta, pentru un aspect cât mai frumos. Același lucru este valabil și atunci când vine vorba despre machiaj, care ar trebui să îți evidențieze trăsăturile foarte puternic, dar totodată să fie și foarte rapid și ușor de făcut, și pentru a arăta cât mai îngrijită și pregătită cu putință. În ciuda faptului că pot exista momente în care nu avem timp să ne machiem, ar trebui totuși să aplicăm câteva produse principale, în momentul în care știm că vom lua contact cu alte persoane. Putem utiliza fie puțină cremă, un creion de buze, sau chiar un luciu de buze, puțin rimel sau blush, astfel încât să fie un machiaj cât mai simplu și frumos cu putință. Iar așa cum am menționat și la punctul anterior, legat de parfumul de semnătură, același lucru va avea loc și în acest caz, fiind un machiaj și o rutină de îngrijire a părului de semnătură. 

7. Trebuie să avem grijă de mâinile și unghiile noastre

Pe locul 7 se află faptul că, trebuie să avem întotdeauna grijă de mâinile și unghiile noastre. Indiferent de profesia pe care o avem, că suntem profesor, medic, inginer sau economist, și intrăm în contact cu alte persoane și nu numai, ar trebui ca mâinile noastre să fie întotdeauna îngrijite, dat fiind faptul că sunt vizibile și la o simplă strângere de mână. Aceasta este o caracteristică a corpului nostru pe care o proiectăm în momentul în care o expunem, adică întotdeauna, arătând astfel multe despre felul în care ne pasă de propria persoană, dar și ce îngrijire avem. Se spune cumva că, mâinile noastre sunt aproape ca și o carte de vizită, în ceea ce privește caracteristicile corpului nostru, motiv pentru care ar trebui să ne asigurăm că le îngrijim pe tot parcursul zilei, așa că nu ar strica să avem întotdeauna o cremă de mâini cu noi, de fiecare dată când avem nevoie, să ne spălăm pe mâini, iar hidratarea să o facem în momentul în care mâna este puțin umedă. Cu toate acestea, dacă nu ne dorim să avem senzația de mâini lipicioase pe tot parcursul zilei, putem face acest lucru seara, înainte de culcare, pentru ca acestea să se hidrateze pe întreaga durată a nopții. De asemenea, în ceea ce privește unghiile, trebuie să ne facem manichiura măcar o dată pe lună sau de două ori, fie că vom merge la un salon sau vom face acest lucru chiar la noi acasă, ideea principală este că acestea trebuie să fie curățate și mereu îngrijite. 

eleganta unei femei citate
Care sunt pașii esențiali pentru a fi o femeie elegantă[Sursa foto: freepik]

6. Trebuie să avem un look de semnătură

Pe locul 6 se află faptul că, trebuie să ne creăm un loc de semnătură. Astfel, odată cu acest aspect, ne vom simplifica și garderoba, arătând astfel stilul nostru personal, și o imagine pe care vom dori să o proiectăm întregii lumi, creând fel de fel de ținute, fie pe săptămână sau pe lună, cu imaginea pe care tu îți dorești să o afișezi, făcând-o cât mai elegant cu putință. Bineînțeles că eleganța nu trebuie să vină neapărat doar din haine, ci pot indica acest lucru și prin modul în care gândești, acționezi, sau cum porți un articol vestimentar. Un alt lucru de menționat aici este și faptul că, ar trebui să schimbi hainele, în funcție de mediul în care ajungi. De exemplu, odată ce ai ajuns acasă, cu siguranță trebuie să îți schimbi hainele, cu unele mai comode, iar în momentul în care este timpul pentru somn, trebuie să te asiguri că îți porți pijamalele, și nu alte haine. 

5. Trebuie să avem grijă de încălțămintea noastră, interior și exterior

Pe locul 5 se află faptul că, trebuie să avem grijă de încălțămintea noastră, atât în ceea ce privește interiorul, cât și exteriorul. Este de la sine înțeles că încălțămintea trebuie să fie ținută cât mai curată cu putință, acesta fiind punctul final al look-ului nostru, iar de asemenea, și dat fiind faptul că în momentul în care întâlnim o persoană pentru prima dată, ne vor privii de sus în jos, ajungând în cele din urmă și la încălțăminte. Există nenumărate produse în prezent, care te vor ajuta să îți menții încălțămintea curată, atât pe interior cât și pe exterior. 

Citește și: Radu de la ''Casa iubirii'', în doliu! Fostul concurent al emisiunii este distrus de durere: "Mi-a vegheat fiecare pas!" Despre cine este vorba- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

stil eleganta si rafinemant
Care sunt pașii esențiali pentru a fi o femeie elegantă[Sursa foto: freepik]

4. Trebuie să acordăm atenție la modul în care mâncăm și bem

Pe locul 4 se află faptul că, trebuie să acordăm atenție la modul în care mâncăm  și bem. În ciuda faptului că poate nu ne aflăm la masă cu o altă persoană și suntem singure, ar trebui ca întotdeauna să servim mâncarea într-un mod frumos, dar și să bem la fel de frumos, pentru că acest lucru ține puțin și de respectul de sine, dar și de faptul că ne dorim să ne simțim elegante, indiferent de situație. De asemenea, trebuie să vă asigurați că nu uitați de bunele maniere la masă, chiar dacă vă aflați acasă în compania cuiva sau singure. Cu alte cuvinte, trebuie să vă asigurați că nu vă îmbuibați cu mâncare, ci vă bucurați de gustul fiecărui preparat rând pe rând și în acest mod veți avea grijă de voi.

3. Trebuie să ne aranjăm spațiul personal

Pe locul 3 se află faptul că, întotdeauna spațiul nostru personal trebuie să fie aranjat și îngrijit. Întotdeauna este important ca spațiul în care ne desfășurăm să fie unul curat, atât în interior cât și în exterior, pentru că și acest lucru este observat de persoanele din jurul tău. De exemplu, în momentul în care lucrați la birou, și poate că nu este unul separat, ci lucrați alături de alte persoane, ar trebui ca biroul să fie întotdeauna curat și ordonat, dat fiind faptul că și acest aspect ne poate reprezenta mai mult sau mai puțin. 

Aici poate să se încadreze și îngrijirea unei genți, dat fiind faptul că purtăm o geantă zilnic. Și aceasta trebuie să fie îngrijită atât în interior cât și în exterior, dat fiind faptul că ulterior vom ajunge cu ea și la birou, iar oamenii din jurul nostru vor vedea dacă este îngrijită sau nu. Geanta nu trebuie să fie aglomerată, trebuie să fie goală și să nu aibă diverse bonuri sau obiecte pe care nu le vom folosi în respectiva zi, motiv pentru care ar trebui ca în fiecare seară să luăm puțin la mână ceea ce avem în geantă, și să o curățăm așa cum trebuie, iar ulterior să așezăm și să organizăm totul înapoi în geantă. 

eleganta femeii
Care sunt pașii esențiali pentru a fi o femeie elegantă[Sursa foto: freepik]

2. Trebuie să comunicăm simplu și frumos

Pe locul 2 se află faptul că, trebuie să comunicăm întotdeauna simplu și frumos. Este un aspect foarte elegant legat de femei, atunci când acestea sunt bune atunci când vine vorba despre o conversație, motiv pentru care ne putem îmbunătăți zilnic cunoștințele, din diverse resurse, filme, melodii, podcasturi, videoclipuri, cărți, articole și așa mai departe, dat fiind faptul că în zilele noastre avem mai multe resurse la care putem apela pentru a afla nenumărate aspecte care au loc în viața de zi cu zi. Este recomandat ca o femeie elegantă să fie capabilă întotdeauna să se descurce indiferent de locul în care ajunge, și să poată duce o conversație înainte, indiferent de persoana pe care o întâlnește, ceea ce înseamnă că este foarte bine dacă vom avea anumite cunoștințe profunde, din mai multe domenii. 

1. Trebuie să fim atente la tonul pe care îl folosim

Pe locul unu se află faptul că, ar trebui să fim puțin mai atente atunci când vine vorba despre tonul pe care îl alegem să-l folosim. Astfel, eleganța poate să fie proiectată și prin vocea noastră, în momentul în care sunăm pe cineva, fie ne vedem cu cineva. Prin urmare, tonul vocii trebuie să fie variat în funcție de ceea ce discutăm pe parcursul discuției, să subliniem lucrurile importante, și să ne grăbim în momentul în care dorim să spunem anumite lucruri care nu sunt atât de importante în discuția respectivă. De asemenea, din când în când putem face și anumite pauze, pentru că întotdeauna vom dori să tot adăugăm anumite aspecte, însă trebuie să lăsăm și celelalte persoane să vorbească, iar de asemenea trebuie să ascultăm persoana respectivă pentru a o înțelege, și nu să ne grăbim întotdeauna să-i răspundem și să-i dăm replica. Trebuie să ne facem timp să ne exprimăm așa cum simțim, fiind necesar să învățăm și să ne controlăm gesturile, dorind să arătăm cât mai elegante și feminine cu putință în fiecare moment, și să nu exagerăm cu gesturile pentru că nu se va traduce deloc elegant acest lucru. 

eleganta influenteaza imaginea unei persoane
Care sunt pașii esențiali pentru a fi o femeie elegantă[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Cum se poartă eșarfele supradimensionate. Sunt la modă în sezonul toamnă-iarnă

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Sebastian este mărul discordiei! Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies