Care sunt semnele iubirii într-o relație

Care sunt semnele iubirii într-o relație
Care sunt semnele iubirii într-o relație

Aflați din rândurile următoare cum îți dai seama că te iubește.

Iubirea este un sentiment foarte frumos, care ne umple sufletele de fericire. Pe cât de frumos este, însă pe atât de complex și complicat poate să fie câteodată. De cele mai multe ori se spune că iubirea nu se discută, ci se simte, însă unele persoane au nevoie să li se spună des că sunt iubite.

Totuși, este foarte important să știm să auzim și ceea ce nu ni se spune și înainte de toate să simțim și să conștientizăm că suntem iubite.

În cadrul unei emisiuni, domnul doctor Cristian Andrei, psiholog, a vorbit despre limbajul iubirii și care sunt semnele iubirii într-o relație.

Totul despre nevoile emoționale într-o relație

Citește și: Cum să ne îmbunătățim relația de cuplu

Totul despre nevoile emoționale într-o relație
Totul despre nevoile emoționale într-o relație[Sursa foto: pexels]

Potrivit specialistului în domeniu, nevoile emoționale ale bărbaților și ale femeilor sunt foarte diferite într-o relație. De asemenea, o diferență considerabilă între cei doi parteneri apare adesea și la modalitatea de a-și exprima sentimentele.

Nevoile emoționale sunt diferite, dar există la ambii. Bărbații au o viață sentimentală problematică și nu reușesc să scoată la iveală sentimentele pe care le au. Bărbatul are și el sentimente, dar nu reușește să le comunice cum trebuie și de aici această diferență de atitudine față de sentimente.Și femeile și bărbații acceptă să fie mințiți, să nu li se dea o evaluare realistă doar pentru a primi un mesaj emoțional .”, spune specialistul în domeniu. 

Chiar dacă sunt atât de diferite, este foarte important să înțelegem că acestea există la ambii parteneri și trebuie să le verbalizăm dacă vrem să fie îndeplinite.

Despre nevoile tale emoționale, tu vorbești, nu vorbește celălalt pentru că el nu le simte. Suntem datori să vorbim despre propria persoană când există o atmosferă emoțională, bună, nu în conflict. Foarte important este ca fiecare să aibă ocazia să vorbească despre propriile nevoi emoționale.

Astfel, fiecare știe ce are de făcut pentru celălalt. Nu trebuie să-i reproșezi celuilalt că nu-ți satisface nevoile emoționale, ci doar să vorbești despre tine și atât. ”, a explicat specialistul în domeniu.  

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Cum gestionăm nevoile emoționale negative

Citește și: Cum să fii mai fericit în relația de cuplu și să-ți îndeplinești destinul

Cum gestionăm nevoile emoționale negative
Cum gestionăm nevoile emoționale negative[Sursa foto: pexels]

Potrivit specialistului în domeniu, într-un cuplu există și nevoi emoționale negative, care adesea izvorăsc dintr-o lipsă în cadrul relației de cuplu sau dintr-un beneficiu care în mod ciudat îi este adus cuplului în urma manifestării unei emoții negative.  

Există și nevoi emoționale negative. Nevoia de a te certa cu cineva există. Nevoia de a-l domina pe celălalt există.

Există nevoia de a-l domina pe celălalt și uneori există beneficii atât de mari încât unele cupluri doar asta fac .”, spune specialistul în domeniu.

În acest caz este foarte important să se păstreze un echilibru în cuplu între emoțiile pozitive și cele negative.

Merită să fim atenți la acest echilibru. În reciprocitate este vorba de acel principiu al șanselor egale.

Nu trebuie să lăsăm să se obișnuiască cuplul în felul acesta dezechilibrat .”, spune specialistul în domeniu.  

Cum se manifestă limbajul iubirii într-o relație

Citește și: Care este motivul pentru care relațiile de cuplu se răcesc

Cum se manifestă limbajul iubirii într-o relație
Cum se manifestă limbajul iubirii într-o relație[Sursa foto: pexels]

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

De multe ori, tocmai aceste nevoi emoționale și în principiu îndeplinirea lor reprezintă o dovadă de iubire a partenerului.

Pot să fie niște expresii de respect sau de iubire faptul că te ocupi de nevoile celuilalt .”, spune specialistul în domeniu.  

În același timp, trebuie să ne asigurăm că dragostea nu se transformă în nevoie și să păstrăm o relație de iubire pură cu partenerul nostru.

După o vreme poți să constați că tu nu mai ai dragoste pentru cealaltă persoană, ci ai niște nevoi în relație cu ea. Multă lume confundă nevoia cu dragostea .”, explică specialistul în domeniu.

De asemenea, dacă vrem să înțelegem limbajul iubirii, trebuie să fim atente la ceea ce transmit partenerii noștri, nu neapărat la ceea ce spun pentru că de cele mai multe ori iubirea se simte, nu se verbalizează.  

Eu le îndemn pe femei să fie atente la bărbat, nu să-l întrebe pentru că bărbatul nu-ți va spune tocmai pentru că îi ceri. Privește în jur și observă emoția din preajma ta. Asta înseamnă că te iubește. Dacă omul ăla când intri în cameră se luminează la față ca un televizor înseamnă că te iubește .”, ne sfătuiește specialistul în domeniu.  

 



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Ce faci atunci când partenerul devine dependent în relație

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies