VIDEO Care sunt tendințele în machiaj pentru toamna 2024. Ce spun specialiștii

VIDEO Care sunt tendințele în machiaj pentru toamna 2024. Ce spun specialiștii
VIDEO Care sunt tendințele în machiaj pentru toamna 2024. Ce spun specialiștii

Tendințele se schimbă în fiecare an și sezon, indiferent că este vorba despre fashion, make-up, etc. Însă știai care sunt cele actuale pentru toamna 2024?

Află din rândurile următoare, care sunt tendințele în machiaj, pentru acest sezon de toamna 2024, dezvăluite chiar de un mare make-up artist de la noi, Ana Cucuta, în urma apariției sale la emisiunea "Follow Us!", de la Kanal D.

Ce machiaj predomină în tendințele acestui sezon de toamnă 2024

Make-up artistul Ana Cucuta a dezvăluit faptul că, deși până acum am pus accent pe machiajul ceva mai îndrăzneț, sezonul de toamnă al anului 2024 se axează mai mult pe cel natural, care ne pune în evidență trăsăturile.

Se pare că aceste tendințe au plecat anul acesta chiar din America și sunt urmate întocmai chiar și de noi.

" Îmi place foarte mult machiajul natural și să știți că-l susțin foarte tare. Oricum vine puternic așa din spate, pentru că prin alte țări și în general prin America, unde sunt celebritățile cele mai mari din lumea asta, pe care toți le iubim, și unde sunt defilările de covor roșu, ele se machiază foarte natural și mie îmi place treaba asta foarte mult.

Tendințele sunt către un machiaj tot mai natural, cu mai puține culori pe față și doar rujul să rămână cumva pata de culoare pe care s-o purtăm și să ne dea acel efect sexy și de feminitate, dar în rest, tenul și ochii să rămână cumva foarte, foarte diafani, totul să fie cât mai firesc cumva.", a menționat make-up artistul.

Citește și: Cum să îți menții fondul de ten perfect pe tot parcursul zilei: 6 sfaturi utile

Citește și: 4 sfaturi de îngrijire care te ajută să scapi de cearcăne

Ce putem face pentru a ne acoperi imperfecțiunile, indiferent de vârstă

Imperfecțiunile încep să apară pe ten, de la o vârstă fragedă, atunci când deseori, adolescentele încep să aibă o dorință aparte pentru make-up. Cu toate acestea, imperfecțiunile predomină până la o vârstă înaintată, iar dacă ne dorim să le estompăm cât mai mult, Ana Cucuta ne îndeamnă să ne axăm foarte mult pe conturarea feței, în acest

sezon de toamnă 2024, dar nu oricum, ci cu efect de ridicare. Deși până acum conturarea feței se regăsea mai mult pe centrul acesteia, se pare că această ridicare pe care o aplicăm cu ajutorul bronzer-ului și a blush-ului ne ajută mult mai mult în acoperirea micilor imperfecțiuni.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Care sunt tendințele în machiaj pentru toamna 2024. Ce spun specialiștii[Sursa foto: freepik]

" Acum este foarte în trend, să facem contouring și contouring-ul se face într-un mod de lifting, foarte puternic, adică toate trăsăturile, toate culorile, toate fardurile pe care le punem pe față sunt de lifting. Punem contouring-ul pe pomete, ridicat, aplicăm chiar și pe pleoapa superioară, ridicat, blush-ul îi punem ridicat, totul ascendent, ca să ridice trăsăturile cât mai mult. Totul pe frunte, totul către sus, către sus, tot mai sus, pentru că, cu cât produsele sunt aplicate în direcția aceasta ascendentă, cu atât trăsăturile noastre se ridică. 

Foarte multe fete puneau blash-ul pe rotund sau își făceau contouring-ul drept, de la jumătatea urechii către nas, când el de fapt trebuie pus ușor ascendent. Asta e chestia pe care foarte multe fete nu o făceau până acum și au început să înțeleagă că e mult mai bine, au testat și și-au dat seama: "Ia uite că îmi stă chiar mai bine și arăt mai bine.". După o vârstă, când vrem să ascundem niște mici imperfecțiuni, există niște produse speciale care fac efect de smooth, de blur, blurează efectiv toate imperfecțiunile mici de la nivelul tenului, pudră și
fard.
", a punctat Ana Cucuta.

Se mai poartă sau nu, iluminatorul, în toamna 2024

În ciuda faptului că în sezonul de vară ce tocmai a trecut, obișnuiam să vedem iluminatorul ca o parte esențială din machiajul oricărei femei, se pare că acesta și-a pierdut importanța în sezonul de toamnă 2024. Nu vom renunța la el definitiv, conform celor spune de specialistul în make-up, însă îl vom alege, de această dată, pe cel mat, care oferă un aspect mai natural tenului.

Care sunt tendințele în machiaj pentru toamna 2024. Ce spun specialiștii[Sursa foto: freepik]

" Aș zice că nu, sincer, deși iluminatorul e cumva pe placul foarte multor fete, dar se poartă mai degrabă lumina, dar mată, nu strălucitoare. Deci se poartă un iluminator, dar mai mat în toamna aceasta, nu acela super lucios și super strălucitor. Are un efect de satin mai degrabă, nu mai strălucește să pară că-i transpirată pielea, că-i umedă, ci are un efect de satin, ca și cum lucim așa natural, n- am trezit noi de dimineață și ne lucește așa pielea sănătos, e mult mai frumos." a adăugat make-up artistul.

Cum ne putem evidenția cu un machiaj simplu și rapid

Poate că nu este necesar ca întotdeauna să aplicăm multe produse de machiaj pe tenul nostru, dat fiind faptul că poate nu participăm la un eveniment sau la o întâlnire, ci doar ne facem cumpărăturile de zi cu zi, de exemplu. Astfel, dacă ne dorim să ne evidențiem printr-un machiaj cât mai simplu, este nevoie să utilizăm doar trei produse de make-up: concealer, mascara și ruj.

Citește și: Cine este actorul care îi dă viață lui Yaman, protagonistul din „Inimă rebelă”. Acesta a câștigat inimile telespectatorilor în serialul „Totul pentru familia mea”- kanald.ro

Citește și: Soțul Deliei, prima victimă a "Șacalului", dezvăluiri șocante! Gafa URIAȘĂ a polițiștilor- stirilekanald.ro

Care sunt tendințele în machiaj pentru toamna 2024. Ce spun specialiștii[Sursa foto: freepik]

" Trebuie neapărat un concealer care să ne acopere cearcănele, să ne lumineze centrul feței, asta arată foarte bine. Nu e chiar anticearcăn, că anticearcănul e mai lejer, e mai fluid, nu prea are acoperire, dă doar un pic de luminozitate. Concealer-ul și acoperă, concealer-ul e un fond de ten cu acoperire mai mare, cu putere mai mare de acoperire, sunt două produse diferite. Îl uniformizăm, dă luminozitate ca și cum am dormit bine. Mascara neapărat, rimel pe gene, ca să acopere dacă ochii sunt umflați, cu ajutorul genelor negre și un ruj pe buze, ce culoare te simți tu bine. Zic că este excelent, perfect, asta pe rapid, super rapid, trei minute pe ceas, măcar atâta lucru, ca să-ți acopere mici imperfecțiuni de noapte albă." a răspuns aceasta.

Se păstrează eyeliner-ul și genele false în tendințe sau nu

La fel ca iluminatorul, chiar și eyeliner-ul a predominat în tendințele acestui an, până în prezent. Cu toate acestea, se pare că odată cu venirea sezonului de toamnă 2024, această tendință s-a schimbat, și deși va mai exista prezența eyeliner-ului în machiaje, nu atât de puternic aplicat totuși, nu același lucru putem spune și despre genele false, dat fiind faptul că accentul este, fără dar și poate, asupra tenului.

" Cred că eyeliner-ul se va purta întotdeauna și va fi la modă, dar nu mai este în trend așa de puternic, nici extensiile de gene. Nu prea se mai poartă, e frumos, o să se poarte tot timpul, pentru că eyeliner-ul e elegant, e frumos, ne face ochii mai pisicoși într-adevăr, doar că la momentul ăsta el nu mai e principalul și nu mai e cel mai iubit, cel mai cel. Acum cumva accentul este pe ten, tenul e cel mai important și dacă stăm să ne gândim sincer bine, tenul face aproape jumătate din suprafața din față, chiar mai mult trei sferturi aș putea să zic și jumătatea din frumusețea machiajului. Dacă tenul este frumos, apoi putem la ochi să ne punem doar o mascara și un ruj pe buze și suntem superbe.", a încheiat makeup-ul artistul Ana Cucuta.



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

4 sfaturi de îngrijire care te ajută să scapi de cearcăne

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Drama neștiută a lui Tily Niculae! Fiica sa a suferit un accident vascular cerebral la 12 ani: ”A căzut în cadă”

Ministrul Muncii, anunț pentru pensionarele din țară! Ce perioadă nu se ia în calcul la stabilirea pensiei

Patrick îi face ochi dulci noii concurente! „E o fată frumoasă...”. Aflați cum va reacționa Bianca Giurcă într-o nouă ediție incendiară din „Casa iubirii”, miercuri, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies