Cârnați pe grătar, serviți cu salată fresh. Gustul savuros al cârnaților la grătar și prospețimea salatei sunt perfecte!

retete de gustare

Cârnați pe grătar, serviți cu salată fresh

Cârnați pe grătar, serviți cu salată fresh, o rețetă ideală pentru prânzuri de weekend. Bucurați-vă de acest preparat într-o zi relaxantă de weekend, savurând mâncarea alături de familie.

Cârnații pe grătar, serviți cu salată fresh, constituie un preparat culinar echilibrat, care încântă prin diversitatea texturilor și a aromelor. Acest fel de mâncare reunește elemente clasice ale bucătăriei, transformându-le într-o experiență de neuitat. Cârnații pe grătar sunt alegerea ideală pentru o masă savuroasă, cu o crustă crocantă, interiorul rămâne suculent, păstrând toată bogăția de arome și suculență a cărnii. Salata de roșii, quinoa, castraveți și avocado completează perfect cârnații pe grătar, aducând un plus de prospețime și culoare farfuriei.

Citește și: Burger delicios din carne de vită și brânză topită, pregătit după rețeta lui chef Ștefan Popescu: „Un alt factor important, care garantează un burger de succes este să rumenim chifla.”

retete de mancare gatita
Cârnați pe grătar, serviți cu salată fresh[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum prepară Paula Chirilă sosul tzatziki? Secretul învățat din Grecia, pe care vedeta îl folosește pentru un sos cremos: „Este cea mai bună rețetă de tzatziki.”

Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total), pentru ca la final, să ne putem bucura de savoarea preparatului.

Ingrediente

Ingrediente pentru cârnați

- 8 cârnați de porc, vită, pui sau curcan, după preferință

- Ulei de măsline pentru uns grătarul

Ingrediente pentru salată

- 200 g de quinoa

- 2 roșii mari, tăiate cubulețe

- 1 castravete mare, tăiat cubulețe

- 1 avocado mare, tăiat cubulețe

- 1 ceapă roșie mică, tocată mărunt

- 1 ardei gras (opțional), tăiat cubulețe

- 2 linguri de pătrunjel proaspăt, tocat

- 2 linguri de coriandru proaspăt, tocat (opțional)

- Sucul de la 1 lămâie

- 3-4 linguri de ulei de măsline

Citește și: ȘOC în „Casa iubirii”! Moldo riscă ELIMINAREA! De necrezut ce reacție are Kira: „Ne despărțim...”- kanald.ro

Citește și: Profesoară de 31 de ani, înjunghiată mortal de un elev din clasa a VIII-a! Un copil de numai 4 anișori a rămas acum orfan- stirilekanald.ro

- Sare și piper după gust

salata cu quinoa
Cârnați pe grătar, serviți cu salată fresh[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare preparat

Mod de preparare salata

  1. Clătiți bine quinoa sub apă rece, folosind o sită fină, pentru a îndepărta amărăciunea naturală. Într-o cratiță medie, adăugați 200 g de quinoa și 400 ml de apă. Aduceți la fierbere, apoi reduceți focul la mic și acoperiți cratița.
    Lăsați să fiarbă timp de 15 minute sau până când apa este complet absorbită și quinoa este fragedă. Opriți focul și lăsați quinoa să stea acoperită pentru încă 5 minute. Lăsați-o apoi să se răcească complet.
  2. Tăiați roșiile, castravetele, avocado, ceapa roșie și ardeiul gras (dacă folosiți) în cubulețe. Puneți toate legumele într-un bol mare. Adăugați pătrunjelul și coriandrul tocat peste legumele din bol.
  3. Într-un bol mic, amestecați sucul de lămâie, uleiul de măsline, sarea și piperul. Turnați dressing-ul peste legume și amestecați bine. După ce quinoa s-a răcit complet, adăugați-o în bolul cu legume și amestecați ușor pentru a combina toate ingredientele.

Mod de preparare cârnați

  1. Preîncălziți grătarul la foc mediu-mare. Ungeți grătarul cu puțin ulei de măsline pentru a preveni lipirea cârnaților.
  2. Așezați cârnații pe grătarul preîncălzit. Gătiți cârnații timp de 10-15 minute, întorcându-i frecvent, până când sunt bine rumeniți și gătiți complet. Verificați că sunt gătiți în interior, folosind un termometru pentru carne.

Asamblarea și servirea

  1. Așezați cârnații gătiți pe grătar pe un platou mare de servire.
  2. Așezați salata de quinoa și legume alături de cârnați pe același platou sau în boluri separate. Decorați platoul cu frunze de pătrunjel proaspăt sau coriandru pentru un aspect atrăgător.
  3. Serviți cârnații pe grătar alături de salata proaspătă de roșii, quinoa, castraveți și avocado. Puteți oferi și câteva felii de lămâie pentru a stropi cârnații după gust.

retete pentru cina
Cârnați pe grătar, serviți cu salată fresh[Sursa foto: freepik]

Îți recomandăm și rețeta de  Plăcinte portugheze umplute. Încântă oaspeții cu arome tradiționale portugheze!, pentru o adevărată încântare culinară, umplute cu un amestec gustos de carne suculentă și legume proaspete, oferind o combinație perfectă de arome și texturi. Fiecare mușcătură dezvăluie straturi de aluat fraged și crocant, care se îmbină armonios cu umplutura bogată și aromată, creând o experiență culinară memorabilă. Aceste plăcinte sunt ideale atât pentru mesele de zi cu zi, cât și pentru ocazii speciale, aducând un plus de savoare prin echilibrul perfect dintre aromele intense ale cărnii și prospețimea legumelor.

carnati la gratar
Cârnați pe grătar, serviți cu salată fresh[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Jeleu cu mango, servit cu frișcă. Acest desert racoritor ofera o notă de prospețime și culoare!

Cine este prietena ta cea mai bună, în funcție de zodie

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Două cazuri diferite, dar cu un final tragic: "Ne-a străfulgerat pe toţi". Marco a fost găsit mort după un majorat, iar Andreea Cuciuc a murit după Balul Bobocilor. ASEMĂNĂRILE dintre cele două situații sunt îngrijorătoare și dureroase

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Sâmbătă, de la ora 14:45, la ”ROventura”, călătorie de neuitat pe plaiuri vrâncene

Tragedie într-o școală din Rusia. Un elev de 10 ani a fost ucis de un coleg de 15 ani. Criminalul a filmat atacul


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies