Cât de benefică este o cură de detoxifiere a organismului. Ce trebuie să ții înainte să începi una

beneficii cura de detoxifiere a organismului
Cât de benefică este o cură de detoxifiere a organismului

În unele momente, corpul nostru ne poate semnala că avem nevoie de o cură de detoxifiere. Însă știați cât de benefică este aceasta pentru organism?

Aflați din rândurile următoare cât de benefică este o astfel de cură de detoxifiere a organismului, când avem nevoie de o astfel de cură, dar și care sunt doar câteva dintre alimentele pe care ar trebui să le consumăm. În plus, descoperiți și care sunt recomandările de care ar trebui să ținem cont, înainte să o începem.

 

Cât de benefică este o cură de detoxifiere a organismului

Atunci când vine vorba despre o cură de detoxifiere a organismului, se pare că aceasta ne poate ajuta în special pentru ficat, eliminând toxinele, dar totodată și pentru stimularea metabolismului, ducând la pierderea kilogramelor în plus.

Cu toate acestea, o astfel de cură de detoxifiere a organismului nu se recomandă să fie ținută de orice persoană, tocmai din cauza faptului că se bazează pe un număr de proteine și elemente nutritive, mai scăzut, în comparație cu o alimentație de zi cu zi, având astfel posibile efecte negative asupra organismului.

Se recomandă ca o cură de detoxifiere să nu fie ținută de persoane care nu au împlinit încă vârsta de 18 ani, de către persoanele vârstnice, de cele care suferă de diabet sau anemie, dar nici de către femeile însărcinate sau cele care alăptează. Prin urmare, înainte de a urma o astfel de cură, se recomandă să se consulte un medic.

cura de detoxifiere
Cât de benefică este o cură de detoxifiere a organismului[Sursa foto: freepik]

Când are organismul tău nevoie de o cură de detoxifiere

Odată ce medicul a confirmat faptul că aveți nevoie de o astfel de cură de detoxifiere, alte semnale care îți vor arăta că ai nevoie să o urmezi, constă și în prezența următoarele simptome:

  • constipație
  • dureri de cap permanente
  • dureri musculare
  • alergii la alimente care nu existau până la acel moment
  • dificultatea de a slăbii
  • dereglări hormonale
  • anomalii ale pielii (acnee, roșeață, eczemă)

beneficii cura de detoxifiere
Cât de benefică este o cură de detoxifiere a organismului[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citește și: Cum tratăm bolile de piele provocate de stres

Care sunt cele mai indicate alimente pe care le poți consuma într-o cură de detoxifiere

Ca în orice cură, și în cura de detoxifiere există alimente care nu se recomandă să fie consumate, dar și alimente care chiar se recomandă să fie consumate, din plin.

Printre acestea, se află și ceaiul verde. Acesta este unul dintre cele mai bogate ceaiuri în antioxidanți, reușind totodată și să mențină tonusul. Prin urmare, se recomandă să se consume o cană de ceai verde, încă de la primele ore ale zilei. Pe lângă ceaiul verde, atunci când vine vorba despre băuturile care se recomandă să se consume, printre acestea se află și sucurile proaspete preparate fie din legume, fie din fructe.

În ceea ce privește alimentele recomandate într-o astfel de cură de detoxifiere, se pare că printre acestea se află și roșiile. Acestea sunt cele care conțin licopen, care ajută la prevenirea apariției cancerului. Prin urmare, se recomandă să se consume cât mai multe salate care conțin roșii. În plus, pe lista alimentelor permise și recomandate într-o astfel de dietă de detoxifiere, se află și țelina, morcovii, fructele de pădure, busuiocul, menta, cireșele și citricele.

alimente cura de detoxifiere
Cât de benefică este o cură de detoxifiere a organismului[Sursa foto: freepik]

Care sunt beneficiile unei cure de detoxifiere pentru organism

O cură de detoxifiere ajută organismul să ajungă la un nivel sănătos. Prin urmare, o cură de detoxifiere nu face nimic altceva decât să ofere nenumărate beneficii asupra organismului, printre care se numără și următoarele:

  • Se elimină toxinele acumulate în piele, prin urmare, pielea va căpăta un aspect mult mai sănătos și va îmbunătății totodată și starea generală, fiind eliminată oboseala
  • Se reduce riscul apariției unor eventuale alergii
  • Se ridică nivelul puterii de concentrare și al tonusul
  • Se elimină prezența metalelor grele prezente în corp
  • Se ajunge la buna funcționare a ficatului, care asigură astfel metabolizarea grăsimilor
  • Se îmbunătățește digestia (utilă pentru cei care au probleme cu constipația)
  • Se reduc kilogramele în plus

ce trebuie sa stiu inainte de a incepe o cura de detoxifiere
Cât de benefică este o cură de detoxifiere a organismului[Sursa foto: freepik]

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

 

Ce trebuie să știi înainte să-ți detoxifici organismul

Înainte de a începe o astfel de cură de detoxifiere a organismului, se recomandă să ținem cont de părerea medicului, iar odată ce acesta ne va da acordul să o urmăm, ne va ajuta să deținem un jurnal în care să ne notăm problemele de care ne dorim să scăpăm, dar și obiectivele la care ne dorim să ajungem.

Astfel, în momentul în care ne dorim să slăbim, de exemplu, ar trebui să ne măsurăm dimensiunile, iar dacă ne dorim să scăpăm de durerile de cap, de exemplu, ar trebui să acordăm atenție în special, la momentele în care aceste dureri de cap își fac apariția, dar și la gradul de intensitate pe care îl au.

Un alt sfat de luat în considerare, ține și de faptul că ar trebui să ne organizăm ziua, astfel încât să avem timp și pentru a face câteva exerciții fizice, în timpul derulării acestei cure de detoxifiere. În plus, nu trebuie să uităm nici de faptul că răbdarea va face diferența, ținând cont de faptul că rezultatele nu vor apărea a doua zi după ce am început cura, aspect comun al tuturor dietelor, indiferent de scopul lor.

cura de slabire
Cât de benefică este o cură de detoxifiere a organismului[Sursa foto: freepik]

Citește și: Care sunt cei mai puternici antioxidanți



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Câte calorii trebuie să mănânci pe zi în funcție de greutatea pe care o ai

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies