Care sunt cei mai puternici antioxidanți

Care sunt cei mai puternici antioxidanți
Care sunt cei mai puternici antioxidanți

Află din rândurile următoare care sunt alimentele bogate în antioxidanți.

Indiferent de anotimp, pentru a avea parte de un organism sănătos, trebuie să consumăm alimente bogate în antioxidanți. Acestea ne protejează și ne întăresc organismul de factorii externi.

Există diverși antioxidanți care sunt fie generați de corpul nostru, fie îi putem lua din alimentație.

În cadrul unei emisiuni, nutriționistul Mario Popescu ne-a spus care sunt alimentele bogate în antioxidanți și de ce este important să le consumăm.

Care sunt cei mai puternici antioxidanți

Citește și: Care este importanța alimentației corecte. 5 grupuri principale de alimente

Care sunt cei mai puternici antioxidanți
Care sunt cei mai puternici antioxidanți[Sursa foto: pexels]

Antioxidanții sunt foarte importanți în viața noastră de zi cu zi pentru că aceștia ne apără de diverși factori externi care ne pun în pericol sănătatea, cum ar fi poluarea, alimentele nesănătoase sau stresul oxidativ.

Antioxidanții sunt niște compuși care ne apără și ne protejează de acțiunea radicalilor liberi. Radicalii liberi ajung în organism fie din cauza poluării, fie din mâncare nesănătoasă sau stres. Acești antioxidanți în mod normal, o parte sunt produși din organism, iar pe alții trebuie să îi luăm din alimentație .”, spune specialistul în domeniu.

 În topul celor 5 cei mai puternici antioxidanți se regăsesc Vitamina C, vitamina E, Omega 3, Acid alfa lipoic și Coenzyme Q10.

Alimente bogate în antioxidanți

Alimente care conțin Vitamina E

 Care sunt alimentele bogate în antioxidanți
Care sunt alimentele bogate în antioxidanți[Sursa foto: pexels]

Vitamina E are un rol foarte important pentru sănătatea organismului nostru, având numeroase efecte pozitive.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Vitamina E ne ajută pentru susținerea funcției imunitare, pentru susținerea funcții cognitive, pentru funcționarea normală a creierului .”, spune specialistul în domeniu. 

În categoria alimentelor care conțin Vitamina E întâlnim mai ales produse de origine vegetală.  Printre acestea se numără uleiul de floarea-soarelui sau de măsline, semințele de floarea-soarelui, migdale și nuci.

Semințele de floarea-soarelui sunt una dintre cele mai bune surse de vitamina E, dar foarte mare atenție la cantitatea pe care o consumăm. Ele vin la pachet cu foarte multe calorii .”, spune specialistul în domeniu.

El ne recomandă ca doza zilnică să nu depășească 30 de grame.

Alimente care conțin Vitamina C

Citește și: Top 10 alimente pentru creșterea părului: Ce să mănânci pentru un păr frumos și sănătos

 Care sunt alimentele bogate în antioxidanți
Care sunt alimentele bogate în antioxidanți[Sursa foto: pexels]

Vitamina C este un antioxidant foarte puternic pe care organismul nostru nu îl poate produce în mod natural.

De aceea, trebuie să îl luăm exclusiv din alimente .”, spune specialistul în domeniu.

De aceea, se recomandă consumul regulat de alimente bogate în Vitamina C, cum ar fi diverse citrice (lămâie, portocală, kiwi), dar și ardeiul roșu gras, cătina, măceșe, fructe de pădure și pătrunjel.

Alimente care conțin Coenzyme Q10

Citește și: Alimente interzise înainte de culcare! Ce ne recomandă doctorul?

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

 Care sunt alimentele bogate în antioxidanți
Care sunt alimentele bogate în antioxidanți[Sursa foto: pexels]

Coenzyme Q10 are un rol foarte important în regenerarea tenului. Specialistul în domeniu recomandă ca aceasta să fie consumată prin intermediul unor alimente bogate în acest antioxidant, nu din suplimente alimentare sau alte creme care au în compoziția lor Coenzyme Q10.

Astfel, pentru a aduce organismului nostru aportul necesar de Coenzyme Q10 trebuie să consumăm broccoli, alune, pulpe de pui (fără piele), somon și sardine.

Alimente care conțin Omega 3

 Care sunt alimentele bogate în antioxidanți
Care sunt alimentele bogate în antioxidanți[Sursa foto: pexels]

Omega 3 este un aliat de nădejde al sistemului cardio-vasculator. El ne întărește sistemul cardio-vasculator. Totodată, scade colesterolul rău și crește colesterolul bun. Este un aliat de nădejde și în curele de detoxifiere .”, spune specialistul în domeniu.

Printre alimentele bogate în Omega 3 întâlnim somonul și uleiul de măsline.

Alimente care conțin Acid alfa lipoic

Citește și: Cum putem să ne menținem pielea tânără pentru o perioadă îndelungată. ”Colagenul și Vitamina C sunt precum Yin și Yang.”

 Care sunt alimentele bogate în antioxidanți
Care sunt alimentele bogate în antioxidanți[Sursa foto: pexels]

Potrivit specialistului în domeniu, Acidul alfa lipoic este un antioxidant care ajută la regenerarea celorlalți antioxidanți. Practic, acidul alfa lipoic le potențează acțiunea și ajută absorbția lor în organism. De aceea, este foarte important să fie introdus în organismul nostru prin intermediul unor alimente bogate în Acid alfa lipoic, cum ar fi carnea roșie și diferite tipuri de organe precum rinichi, inimă, creier sau pipotă. Acestea pot fi gătite și introduse în diverse tipuri de mâncăruri, care pe lângă gustul inedit și delicios pe care îl au, contribuie la asigurarea sănătății noastre.



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Cu ce înlocuim pofta de dulce

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies