Ovăzul este un aliment consumat în întreaga lume la micul dejun. Deşi se bucură de popularitate în Europa, Statele Unite şi Rusia, ovăzul începe să câştige rapid popularitate în ţările în curs de dezvoltare datorită accesibilităţii şi proprietăţilor sale pentru sănătate. Însă cât de sănătos este ovăzul?
Ai inclus ovăzul în alimentaţia ta? Iată cât de sănătos este acesta conform specialiştilor! Pentru a răspunde la această curiozitate, este important să se facă diferenţa între toate tipurile de fulgi de ovăz. Există fulgi de ovăz instant, pentru gătire rapidă. Dar toţi aceşti termeni se referă la diferite metode de preparare ale ovăzului. Nu poţi consuma ovăz neprocesat direct de pe câmp.
Ovăzul recoltat este învelit într-o coajă tare, care trebuie îndepărtată înainte de preparare şi consum.
Indiferent de alegerea ta, toate tipurile de fulgi de ovăz sunt considerate cereale integrale şi ar trebui să fie mai mult sau mai puţin egale din punct de vedere al proprietăţilor nutritive de bază.