Cât de sănătoși sunt micii. O mâncare tradițională cu puternic impact asupra sănătății

Cât de sănătoși sunt micii
Cât de sănătoși sunt micii

Află din rândurile următoare cât de sănătoși sunt micii și care sunt sfaturile de care trebuie să ținem cont atunci când îi consumăm.

Sezonul cald se apropie cu pași repezi, iar odată cu acesta, principala activitate a românilor și cea mai îndrăgită de altfel, este grătarul. Iar cum de pe grătar nu au cum să lipsească tradiționalii mici, este foarte important să știm cât de sănătos este de fapt acest aliment și care sunt sfaturile de care trebuie să ținem cont dacă vrem să nu ne afecteze sănătatea.

În cadrul unei emisiuni, doamna doctor Amalia Arhire, medic specialist diabet și nutriție, a vorbit despre consumul de mici, de ce trebuie să ținem cont atunci când consumăm acest aliment și care sunt factorii care influențează toxinele din mici, impactându-ne astfel sănătatea.

Nutrienții: Micii conțin proteine, grăsimi și carbohidrați, precum și vitamine și minerale, cum ar fi fierul și zincul

Citește și: Top combinații alimentare care ne distrug sănătatea. De ce nu ar trebui să combinați aceste alimente

Cât de sănătoși sunt micii
Cât de sănătoși sunt micii[Sursa foto: PixaBay]

În mod concret, micii sunt de fapt făcuți din carne tocată. De aceea, au o mulțime de proprietăți, în funcție de compoziția lor. Astfel, prin consumul de mici ne asigurăm o cantitate semnificativă de proteine, grăsimi și carbohidrați, dar și anumite vitamine și minerale, cum ar fi fierul și zincul, care se găsesc mai ales în compoziția micilor din carne de vită.

Totodată, atunci când consumăm mici trebuie să avem grijă la cantitatea de grăsimi și carbohidrați din compoziția lor.

Potrivit specialistului în domeniu, 2 mici au în general 250 de calorii, chiar 350 dacă vorbim de cei de porc. Astfel, porția săptămânală recomandată este de 3-4 mici pentru femei și 5-6 pentru bărbați.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

De asemenea, este foarte important să avem grijă și la combinațiile alimentare pe care le facem. De cele mai multe ori, combinăm micii și pâine sau cu cartofi prăjiți, iar acest lucru are un efect nociv asupra sănătății noastre și ne impactează în același timp și silueta.

Specialistul în domeniu ne recomandă să consumăm micii cu salată, pentru a beneficia de proprietățile din carne, fără să ne punem în pericol sănătatea.

Sare: Micii sunt cunoscuți pentru cantitatea mare de sare pe care o conțin

Cât de sănătoși sunt micii
Cât de sănătoși sunt micii[Sursa foto: freepik]

Un alt factor de care trebuie să ținem cont este cantitatea de sare care se folosește în prepararea micilor. Este cunoscut faptul că sarea este un aliment care aduce numeroase efecte negative asupra sănătății. Consumul excesiv de sare este principalul motiv al apariției hipertensiunii arteriale.

Astfel, sarea se face vinovată de apariția principalelor boli cardiovasculare, cum ar fi insuficiența cardiacă, dar și accidentele vasculare celebrare.

Tocmai din acest motiv se recomandă consumul de mici cu moderație, mai ales atunci când pe etichetă este trecută o cantitate semnificativă de care folosită în compoziția lor.

Ingrediente: Calitatea și natura ingredientelor folosite în prepararea micilor

Citește și: Apa plată sau minerală. Care este mai sănătoasă și cum să alegi cea mai potrivită opțiune pentru tine

Cât de sănătoși sunt micii
Cât de sănătoși sunt micii[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Atunci când vorbim despre orice aliment procesat, trebuie să avem în vedere că pe lângă carne, acesta are o serie de euri și conservanți care ne impactează sănătatea în mod negativ.

De aceea, specialistul în domeniu ne recomandă să nu depășim cantitatea de 150 de grame carne roșie procesată pe săptămână.

Totodată, în compoziția micilor putem să întâlnim fie carne de oaie, de vită sau de porc. Carnea de porc are o cantitate foarte mare de grăsime, care poate duce la creșterea alarmantă a colesterolului.

Dacă vorbim de micii de oaie sau micii de vită, sunt mult mai sănătoși pentru că sunt mai slabi .”, a precizat specialistul în domeniu.  

De asemenea, este foarte important și modul de preparare al micilor pe grătar. Specialistul în domeniu recomandă ca aceștia să fie poziționați la cel puțin 10 cm distanță de foc.

Dacă stă în contact cu cărbunele sai cu toată partea de flacără, se arde mult prea tare și grăsimea accelerează acest lucru. Apar acolo niște substanțe cancerigene, amine și hidrocarburi, care nu ne ajută. Studiile arată că dacă mâncăm frecvent grătar și e ars sau carbonizat, avem șanse cu 60% mai mult să facem cancer de pancreas sau de colon .”, a explicat specialistul în domeniu.



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Hipertiroidia și riscurile asociate. Ce trebuie să știți despre boala glandei tiroide

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies