Cât timp se fierbe caracatița. „Cel mai important este cum se prepară caracatiţa. În Spania este foarte popular acest fel"

Cât timp se fierbe caracatița. „Cel mai important este cum se prepară caracatiţa. În Spania este foarte popular acest fel
Cât timp se fierbe caracatița. „Cel mai important este cum se prepară caracatiţa. În Spania este foarte popular acest fel"

Află cum poți obține cea mai gustoasă caracatiță.

Ingrediente

1 caracatita de 1- 1.5 kg (congelata) 1 pahar vin alb sec 1/2 pahar apa

Citeste si: NOTEAZĂ: Rețete de smoothie ideale la micul dejun pentru o zi plina de energie

  Cum se fierbe caracatița

 Cât timp se fierbe caracatița

  1. Decongelați caracatița.
  2. Spălați bine caracatița, tăiați sacul ți curățați ochiul dintre tentacule. Scurgeți apoi caracatița și băgați-o într-o pungă. Va trebui bătută bine cu un ciocan de șnițele.
  3. Spălați-o încă o dată. Dacă o mirosiți, vă veți putea da seama cât de proaspătă este. Dacă miroase a apă de mare este perfect, însă dacă miroase a apă din golf (stătută), este posibil să fi fost decongelată în prealabil.
  4. Puneți apa la fiert. Scufundați caracatița ținând-o de cap timp de 15 secunde. Se va scoate și se va mai scufunda o dată după ce apa va atinge punctul de fierbere.
  5. Puneți în tuci (ține foarte bine caldura) vinul și apa (preferabil vin cu aciditate ridicată) și puneți caracatița. Puteți adăuga diverse arome (rozmarin, foaie de dafin, coaja de lamaie/portocala).
    Puneți capacul și lăsați caracatița la cuptorul încins la 150C. Temperatura trebuie setată la 120 de grade după 10 minute. Se va coace în jur de o oră și jumătate. Testați cu o frigăruie partea cea mai groasă a tentaculelor. Daca frigăruia a intrat usor, caracatița este gata.
  6. Opriți cuptorul. Lăsați caracatița să se răcească în apa în care a fiert. (astfel ea va continua să fiarbă, devenind moale).
    Se poate folosi în diverse rețete sau se poate lăsa la frigider peste noapte. Apa în care a fost fiartă devine gelatinoasa la frigider. Caracatița rezistă la frigider timp de 3-4 zile.
  7. A doua zi, trebuie să curățați pielea cu lațul unui cutit.

caracatita reteta

Citeste si: CITEȘTE: Cât timp se fierbe răcitura. Cum gătești piftia perfectă

Salată cu caracatiță

Ingrediente pentru  8 porţii:

o caracatiţă (de aproximativ 1,5 kg am găsit doar tentacule şi am luat 8 buc mari)

o salată verde( lăptucă)

4 roşii mari

8 castraveţi

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

6 fire de ceapă verde

4 fire de usturoi verde

1 caserolă de valeriană (perfectă pentru purificarea organismului)

12 linguri de ulei de măsline( eu am folosit combinat: 6 linguri ulei de măsline şi 6 linguri ulei aromat cu busuioc, usturoi şi lămâie)

4 linguri de zeamă de lămâie

sare

piper

boia iute sau dulce după preferinţa

o lingură ienibahar

o lingură piper

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

o căpăţână usturoi

o ceapă

o ţelină mică

un morcov

Citeste si: DESCOPERĂ: Câte calorii are o banană și cum te pot ajuta dacă le adaugi în dieta ta

„Cel mai important este cum se prepară caracatiţa. Am spalat-o bine în mai multe ape am bătut-o( pur şi simplu am aruncat-o de mai multe ori cu putere într-un castron mare) şi am pus-o la fiert cu ienibahar( îl ador), piper, usturoi, ceapă, ţelină morcov( ultimele 6 ingrediente) şi sare.  Am fiert-o 45-50 de minute la foc mic până când am obţinut o textură moale( furculiţa intră uşor în carne) iar pieliţa roz de pe tentacule s-a desprins cu usurinţă. Nu se fierbe prea mult pentru că se întăreste carnea. Am curăţat-o de pieliţă (cu muchia cuţitului). Am tăiat-o rondele( ca în imagine). Se poate servi ca atare (aperitiv) asezonată cu ulei de măsline, zeamă de lămâie, piper, boia .  În Spania e foarte popular acest fel. Ăsta este tapas-ul de caracatiţă din meniurile din toată Spania.

Însă eu am ales să fac o salată pentru că e fresh, uşoară, gustoasă şi am putut să hrănesc mai multe guri. Am preparat salata aşa: am spălat bine legumele, am rupt salata verde în bucăţi mai mari, am tăiat roşiile cubuleţe, castraveţii felii (după ce i-am curăţat de coajă), ceapa si usturoiul verde feliuţe de aproximativ o jumătate de cm. Valeriana am folosit-o ca atare după ce am spălat-o bine. Am făcut vinegreta. Am mestecat bine (eu am mixat cu mixerul vertical până când am obţinut un sos omogen) cele 12 linguri de ulei cu cele 4 de zeamă de lămâie, sare şi piper. Am pus salata în boluri, caracatiţa deasupra şi am turnat deasupra vinegreta. Am mai pus puţină boia iute (mie aşa îmi place) doar pe caracatiţă. Minuneeee!!!!”, scrie Elena Lasconi.

Citeste si: NOTEAZĂ: Care este garnitura potrivită pentru creveți. 5 idei pe placul tuturor



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

DESCOPERĂ: Cu ce poți mânca ovăzul

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies