Află cât timp se fierbe mazărea.
Mazărea este o legumă imprevizibilă, de aceea chiar și cele mai pricepute gospodine întâmpină dificultăți în pregătirea acestui fel de mâncare.
De multe ori mazărea, chiar dacă fierbe suficient de mult, rămâne tare sau se fărâmă.
Acest lucru este posibil deoarece procesul de fierbere a acestei legume depinde atât de maturitatea plantei, cât și de timpul de depozitare înainte de a fi utilizată.
Mazărea care a fost stocată mai mult timp va fierbe mult mai greu decât cea recoltată de curând.
Cât timp se fierbe mazărea
Citeste si: CITEȘTE: Cum se pun murăturile la borcan. Cele mai bune murături ca la bunica acasă
Mazărea tânără se fierbe 15-20 de minute
Mazărea tânără, proaspătă se consumă fără a mai fi procesată, sub formă de salată, combinată cu roșii, salată verde, ceapă sau castraveți și dreasă cu ulei de măsline și lămâie.
Dacă vă place mâncarea gătită, mazărea fragedă se fierbe timp de 15-20 de minute în apă cu un pic de sare.
Citeste si: CITEȘTE: Cât timp fierbe năutul. Ce beneficii are năutul
Mazărea clasică se fierbe 25-45 de minute
Se pune mazărea verde la fiert, în apă cu sare, astfel încât apa să o acopere în totalitate.
Se fierbe timp de 25-40 de minute în oala acoperită cu capac.
Citeste si: CITEȘTE: 4 feluri de mâncăruri sănătoase pe care să le faci din soia. Sunt nelipsite în timpul postului
Mazărea cu bicarbonat de sodiu se fierbe 8-10 minute
Cercetătorii americani au descoperit că timpul de fierbere al boabelor de mazăre s-a redus la jumătate, dacă au adăugat bicarbonat.
Ei au pus 22 grame de bicarbonat la 180 mililitri de apă și 100 grame de mazăre și au constatat că timpul de fierbere a fost de numai 8 minute cu bicarbonat, față de 17 minute în recipientul fără.
Mazărea congelată se fierbe 6-8 minute
Într-o oală cu apă clocotită se adaugă mazărea congelată și se fierbe la foc mediu timp de 6-8 minute după ce apa a dat în clocot.
Mazărea uscată se înmoaie 7 ore și se fierbe 30-40 minute
Mazărea uscată se pune în apă la temperatura camerei și se lasă la umflat pentru cel puțin 7-8 ore.
Citeste si: 4 rețete simple de post. Mâncăruri delicioase și rapide
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Mazărea preîncălzită în tigaie se fierbe 30 de minute
Puneți mazărea într-o cratiță uscată și preîncălziți-o amestecând foarte des, timp de 10 minute. Transferați apoi mazărea în apă rece și lăsați-o pe foc timp de cel puțin 30 de minute.
Citeste si: CITEŞTE: Cât se fierbe sparanghelul. Beneficii pentru sănătate ale sparanghelului
Mazărea se fierbe în cuptorul cu microunde 6-8 minute
Puneți mazărea congelată într-un vas termorezistent cu capac, împreună cu 2-3 linguri de apă și introduceți vasul în cuptorul cu microunde la 850 W.
Se lasă timp de 3-4 minute, după care se oprește cuptorul, se amestecă bine și se încălzește încă 5 minute. După ce scoateți vasul din cuptorul cu microunde, lăsați-l acoperit câteva minute să se liniștească.
Citeste si: CITEȘTE: Ce este apa oligominerală și ce trebuie să știi despre ea
Sote de mazăre cu unt, ulei si patrunjel
Durata Preg.: 10 mins
Durata gatit: 10 mins
Total: 20 mins
Portii: 2
„Sote de mazare, cu unt, ulei si patrunjel, o garnitura delicioasa si rapida, care se face in 10 minute. Este o reteta ieftina, simpla si rapida, o garnitura buna pentru orice fel de carne sau pește.
Ingrediente
1 conserva de mazare
marar
patrunjel
unt
ulei (de masline sau de floarea soarelui)
Cum preparam reteta de sote de mazare?
Puteti citi in continuare reteta scrisa sau puteti urmari reteta video, unde vedeti indeaproape cum prepar totul.
Punem tigaia pe foc, adaugam 2 linguri de ulei si untul, aproximativ 25 de g de unt.
Amestecam, astfel incat sa se topeasca totul. Cand untul s-a topit, adaugam imediat mazarea.
Adaugam si sare, eu adaug doar cat iau cu doua degete.
O sotam pentru 5-6, maxim 10 minute. Mazarea trebuie sa fie moale, frageda si aromata, apoi putem opri focul.
Citeste si: Idei de mâncare rapidă. Ce să gătești în câteva minute
Adaugam deasupra patrunjel tocat si marar tocat, apoi putem servi mazarea.
Sfatul Ginei
Puteti folosi o conserva de mazare, dar si mazare congelata sau mazare proaspata, atunci cand este sezonul ei.
Daca folositi mazare proaspata sau congelata, e posibil ca aceasta sa fie mai tare. E bine sa o gustati inainte, iar daca este tare, gatitul va dura mai mult.
Puteti folosi ulei de masline sau de floarea soarelui, cu unt sau doar ulei. Nu folositi doar unt, acesta se va arde si va afecta gustul si culoarea soteului de mazare.
Asta este totul, intr-un timp foarte scurt putem prepara o garnitura ce poate fi servita alaturi de diverse preparate."- Gina Bradea.
Citeste si: CITEȘTE: Cât timp se fierbe fasolea boabe. Ce beneficii are fasolea