Cât timp se poate păstra carnea în congelator

cat timp se poate pastra carnea in congelator
Cat timp se poate pastra carnea in congelator

Carnea reprezintă una dintre cele mai consumate alimente, fiind deseori congelată. Însă știați cât timp se poate păstra aceasta în congelator?

Aflați din rândurile următoare care sunt mai exact beneficiile aduse organismului, atunci când vine vorba despre carnea de porc, cea de pui, dar și cea de miel și curcan. În plus, descoperiți și cât timp se poate păstra carnea la congelator, astfel încât să fie sigură de consumat.

 

Beneficiile oferite de carne, organismului

Carnea de porc  

Carnea de porc este cunoscută ca fiind una dintre cele mai consumate feluri de carne din lume. Aceasta este cea care poate să fie consumată sub formă fiartă, sărată, afumată, coaptă, prăjită și în multe alte moduri, în funcție de preferințele fiecărei persoane în parte. Consumul de carne de porc este unul foarte răspândit în întreaga lume. La nivel global se consumă cu până la 44%, în comparație cu carnea de vită (29%) sau carnea de pasăre (23%).

carne de porc beneficii
Cat timp se poate pastra carnea in congelator[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Ce pește este cel mai bun pentru copii și cum poți să-l pregătești rapid și delicios

Carnea de pui

Toate componentele unui pui conțin proteine (pulpe, spate și organe), însă pieptul de pui este cel care deține cele mai multe proteine. Pentru a avea o digestie exact așa cum ne dorim, putem consuma fără probleme, legumele verzi sau care conțin amidon într-o proporție mai mică.

Acestea sunt spanacul, roșiile, castraveții, broccoliul și ardeii.

De asemenea, din această categorie a legumelor care ajută la digestie face parte și salata, consumată în mod corect, împreună cu proteinele din carnea de pui. Atunci când facem referire la salate, ne referim la: salata verde, varza proaspătă și cruditățile. Digestia este ajutată inclusiv de murături. Acestea merg foarte bine într-o combinație din care face parte și carnea de pui.

Un plus este adus și de faptul că accelerează arderea caloriilor.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

carne de curcan beneficii
Cat timp se poate pastra carnea in congelator[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Rețetă delicioasă de spaghete carbonara. "O rețetă foarte bună și extrem de simplă!”

Carnea de miel

Datorită faptului că aceasta deține toți cei nouă aminoacizi de care avem nevoie în organismul nostru, carnea de miel ajută la menținerea unei mase musculare, mai ales în cazul persoanelor mai în vârstă. Se recomandă consumul în mod regulat, doar dacă dețineți un stil de viață sănătos, dar și dacă aveți un program constant de sport.

Datorită acizilor grași Omega-3 pe care îi are în compoziția ei,  carnea de miel ajută aspectul îmbătrânit al pielii să întinerească, reduce ridurile, dar și petele apărute odată cu înaintarea în vârstă.

Trebuie menționat și faptul că ajută împotriva anemiei (crescând numărul de globule roșii), datorită cantității de fier pe care o conține.

carne de miel beneficii
Cat timp se poate pastra carnea in congelator[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: 3 mâncăruri ușoare de seară, ușor de preparat

Carnea de curcan

Principalele beneficii ale acestui tip de carne sunt legate de scăderea nivelului de colesterol „rău” din sânge, dar și îmbunătățirea sistemului imunitar.

De asemenea, carnea de curcan are un conținut bogat de proteine, niacină, vitamina B6 și seleniu.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”- stirilekanald.ro

Carnea de curcan are un aport crescut de proteine. La 100 de grame de carne de curcan, veți oferi organismului 32 de grame de proteine, transformând-o astfel într-o sursă numai bună de aminoacizi esențiali. De asemenea, odată ce consumați o singură porție de carne de curcan, organismul primește aproximativ 65% din aportul care este necesar în mod uzual de proteine. Datorită acestor proteine, carnea de curcan este recomandată în dietele persoanelor care doresc să piardă în greutate, pentru că oferă o senzație accentuată de sațietate, încetinind digestia.

carne de pui beneficii
Cat timp se poate pastra carnea in congelator[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Cine este Jamila. "Eu am crezut că o să fac rețete pentru mama, verișoara mea de la Craiova și soacra din Maroc sau prietenele mele din liceu sau facultate."

 

Cât timp se poate păstra carnea în congelator

În ciuda faptului că o temperatură de sub 0 grade Celsius, poate preveni creșterea numărului de bacterii, alimentele pot suferi anumite modificări, odată cu trecerea timpului. Indiferent de faptul că aceste alimente sunt achiziționate direct congelate sau sunt proaspăt înghețate, există o anumită perioadă, în funcție de produse, pentru a le consuma în siguranță. Carnea reprezintă unul dintre cele mai dese alimente care se pun la congelat. Ei bine, în funcție de tipul acesteia, carnea poate se poate păstra la congelator între 1 și 12 luni, după cum urmează: carnea de porc poate să fie ținută la congelator maxim 6 luni, cea de vițel și de miel până la 9 luni, iar cea de curcan, pui sau vită până la 12 luni.

Atunci când vine vorba despre carnea crudă, aceasta are o perioadă mai lungă în care poate rămâne nealterată. În același timp, în ceea ce privește carnea procesată, aceasta se poate congela pentru mai puțin timp, după cum urmează: șunca, baconul, cârnații sau crenvurștii se pot congela pentru maxim 2 luni, în timp ce carnea gătită se poate păstra până la maxim 3 luni. Excepție de la acest caz face carnea de pui, care se poate păstra cu până la 4 luni.

Cat timp se poate pastra carnea in congelator[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Care este garnitura perfectă pentru friptura de pui. "Combinate în preparate simple, gustoase și cu puține calorii, acestea pot fi totodată o sursă de energie și hidratare"



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

„Sunt cea mai mare cheltuitoare din familie”. La ce vârstă a câștigat chef Patrizia Paglieri primii săi bani

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Cristina Spătar, mărturii sfâșietoare despre moartea mamei sale: ”Îmi rupea sufletul să o văd suferind”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii" | Foto

Medicul acuzat că a amenințat un șofer, în trafic, face primele declarații. "M-am simțit amenințat. Regret enorm" Cum s-a petrecut, de fapt, incidentul


Cookies