Cât timp trebuie să fierbi, de fapt, ouăle. Așa nu se vor sparge niciodată

carton de ouă
ouăle pot fi consumate în orice moment al zilei

Iată care este modalitatea prin care putem fierbe ouăle exact atât cât trebuie, pentru a nu se sparge.

Cel mai rapid și sănătos mic-dejun îl constituie ouăle fierte. Dar cât trebuie acestea fierte pentru a avea consistența dorită?

Beneficiile consumului de ouă

Dacă nu te-ai convins până acum de faptul că trebuie să introduci și ouă în alimentația ta, noi îți vom oferi câteva beneficii ale consumului acestui aliment.

Ouăl poate fi preparat simplu, dar este introdus și în cele mai multe din rețete. Acest super aliment este bogat în proteine și cei mai mulți antrenori de fitness recomandă consumul ouălor atunci când vrem să ținem cure

de slăbire.

“Oul conţine cea mai bună proteină pe care o poţi găsi în natură, respectiv albumina. Toate celelalte tipuri de proteine se raportează la aceasta, în primul rând pentru că are o valoare biologică ridicată (se asimilează uşor) şi, în al doilea rând, conţine toţi aminoacizii de care corpul nostru are nevoie în cantităţile perfecte. Ouăle sunt foarte importante în alimentaţia unui sportiv, dar nu trebuie să lipsească nici din meniul persoanelor active”, a declarat   Șerban Blebea, antrenor personal.

ouă de găină
ouăle de casă sunt mult mai sănătoase[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

De asemenea, oul este plin de vitamine. Acesta are în compoziție Vitamina A, complexul de Vitamina B, Vitamina D, Vitamina K, dar și acid folic. De asemenea, conține și acizi grași Omega 3. 

Cât timp trebuie să fierbem ouăle

Deși pare floare la ureche, să fierbi un ou nu este chiar atât de ușor. Dacă îți dorești o anumită consistență a gălbenușului, trebuie să știi exact cât timp să lași oul să fiarbă.

Pentru ca oul să nu se crape, este indicat ca după ce îl scoatem din frigider să îl lăsăm puțin la temperatura camerei.

Pentru ouăle moi, indicat ar fi să lăsăm ouăle să fiarbă în jur de 3-5 minute. 

ouă sparte
ouăle sunt bogate în proteine[Sursa foto: PixaBay]

Pentru ouăle preparate mediu, timpul de fierbere ar fi între 8 și 10 minute.

Pentru a reuși să fierbi ouăle perfecte, trebuie urmați pașii descriși mai sus și totul va ieși ca la carte.

 

 



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Când pică Sfântul Dumitru în 2020? De ce este o sărbătoare aşa de importantă pentru români

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies