Catastrofa care s-a abătut asupra României. Niciodată în istorie ţara noastră nu a trecut prin aşa ceva

Catastrofa care s-a abătut asupra României. Niciodată în istorie ţara noastră nu a trecut prin aşa ceva
Catastrofa care s-a abătut asupra României. Niciodată în istorie ţara noastră nu a trecut prin aşa ceva

România, ţară care sărbătoreşte 100 de ani de la Marea Unire, trece prin cea mai neagră perioadă din istoria sa în ceea ce priveşte acest capitol extrem de important.

Anul 2018 este cel de al 29-lea an de declin al populaţiei ţării şi evoluţiile au continuat în acelaşi sens: o scădere naturală apropiată de 70 de mii locuitori şi o migraţie externă negativă la nivelul anului anterior- 55 mii persoane. Cu alte cuvinte, suntem mai puţini cu 120-130 mii locuitori faţă de începutul anului.

O privire asupra întregii perioade 1990-2018 ne dezvăluie un declin imens, de 3,8 milioane locuitori.

În proporţie de aproape 75 la sută declinul provine din migraţie externă dar o schimbare majoră este în plină dezvoltare: după anul 2010 declinul populaţiei rezidente are originea dominantă în scăderea naturală a populaţiei.

Perspectivele sunt dramatice şi se înscriu în evoluţiile de după anul 1990.

citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>

 

 



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Prognoza METEO pentru luna decembrie. Cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies