Catastrofa care s-a abătut asupra României. Niciodată în istorie ţara noastră nu a trecut prin aşa ceva

Catastrofa care s-a abătut asupra României. Niciodată în istorie ţara noastră nu a trecut prin aşa ceva
Catastrofa care s-a abătut asupra României. Niciodată în istorie ţara noastră nu a trecut prin aşa ceva

România, ţară care sărbătoreşte 100 de ani de la Marea Unire, trece prin cea mai neagră perioadă din istoria sa în ceea ce priveşte acest capitol extrem de important.

După toate perspectivele existente, cele ale Diviziei de Populaţie ONU(2017), ale Eurostat (2017), Institutului Naţional de Statistică (2017), Centrului de Cercetări Demografice “Vladimir Trebici” al Academiei Române (2018), populaţia rezidentă a României ar ajunge la mijlocul secolului la 16 milioane de locuitori dacă nu intervine o redresare considerabilă a numărului mediu de copii aduşi pe lume de-a lungul vieţii de o femeie, estimat pentru anul 2017 la 1,6 copii, redresare din care să rezulte o vizibilă majorare a numărului de născuţi pe ani calendaristici.

Calcule foarte recente reconfirmă cifra de la mijlocul secolului, iar introducerea şi a unei ipoteze asupra migraţiei externe se concretizează într-o populaţiei rezidentă de 15,5 milioane în anul 2050.

Ipoteza este una optimistă, stoparea migraţiei negative până în anul 2040, plecând de la nivelul mediu al migraţiei nete din ultimii trei ani, minus 53 mii persoane.

citeste continuarea aici



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Prognoza METEO pentru luna decembrie. Cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Medana, mesaj tăios pentru Larisa Uță și cei doi copii ai lui Alin Oprea: "Nu mai are copii care să îl susțină? și ce? O fac eu, cu copiii mei"

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies