Chef Ștefan Popescu vorbește despre tipurile de zahăr și când anume le folosim.
Chef Ștefan Popescu, unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din țară, cu numeroase apariții TV și canale pe platformele de socializare, împărțea de fiecare dată trucuri din gastronomie și rețete care se prepară foarte ușor, cu ingrediente la îndemână, dar și mâncăruri cu care vrem să impresionăm de fiecare dată pe cei din jurul nostru.
Cunoscut și pentru poziția de jurat într-un cunoscut show culinar, chef Ștefan Popescu reușește să capteze atenția de fiecare dată atunci când împarte din secretele sale.
“Zahărul, un ingredient comun pe care îl folosim zi de zi. Eu îl folosesc în mai multe metode. Zahărul brun, de exemplu, îl folosesc la sosuri, la marinare, la turtă dulce, chiar și la glazură. Zahărul tos este cel mai comun zahăr și se poate folosi, bineînțeles, la prăjituri, la copt, dar îl punem și în mâncarea de mazăre, de exemplu, sau în sosul de roșii ca să îi taie aciditatea.”, chef Ștefan Popescu.
La ce anume se folosește zahărul pentru decoruri și zahărul pudră
Citește și: Pateu de casă, rețeta ușoară pregătită de chef Ștefan Popescu. “Punem o peliculă de unt deasupra.”
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Când vine vorba despre zahărul de decor, acesta este un zahăr special, care nu se topește la temperaturi înalte și poate fi folosit atunci când ne este de ajutor pentru prăjituri.
“Zahărul de decor este un zahăr special care nu se topește la temperaturi înalte și este folosit la decoruri. Zahărul pudră, care conține amidon, se folosește la crema de bază, decoruri și glazuri. Zahărul fin se folosește la bezele, la frișcă, la decoruri, la cupcakes, la mini-muffin și multe alte lucruri.”, a mai spus chef Ștefan Popescu.