Chef Ștefan Popescu a dezvăluit rețeta pateului de ficat, realizat în casă.
Chef Ștefan Popescu ține la curent urmăritorii și iubitorii de mâncăruri de fiecare dată cu preparate delicioase pe care le pregătește în propria bucătărie, iar de această dată a venit cu rețeta pateului de casă, realizat din doar câteva ingrediente, care este foarte ușor de preparat și perfect pentru mic dejun sau orice moment al zilei.
Ingrediente:
- Piept de pui
- Ficat de pui
- Ceapă
- Usturoi
- Ulei de măsline
- Sare
- Piper
- Unt
Cum pregătește chef Ștefan Popescu pateul de ficat de pui
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Chef Ștefan Popescu a început prin a prezenta ingredientele de care are nevoie pentru acest preparat, astfel că începe prin a trage la tigaie ceapa cu usturoiul, prăjește pieptul de pui și ficatul separat, iar când cele două sunt gata, le adaugă în mixer, peste care adaugă și legumele călite.
Cel mai important, înainte ca ficatul să fie prăjit, trebuie să stea 30 de minute în lapte pentru a scoate din gustul amar. “Pateu de ficat, cu piept de pui, ficat, multă ceapă, smântână, sare și piper. Rețeta simplă, fără E-uri, puteți să folosiți ficat de țară, piept de pui de țară. Neapărat să stea 30 de minute în lapte pentru a se duce din amăreală. Încep cu pieptul de pui pe care îl pun la fiert. La 500 grame de ficăței, puteți pune 200-300 g de piept de pui. Îl face mai bun și mai ușor de mâncat. Am pus ceapa, doi căței de usturoi, iar ce fac eu acum este să rumenesc ceapa și usturoiul în unt, iar la final torn restul de unt. Au trecut cele 30 de minute, scurgem ficatul din lapte și îl puneam în tigaie cu ulei de măsline.”, aSecretul ca pateul să nu oxideze la frigider
După ce întreaga compoziție a fost adăugată în forme, pentru a nu se oxida, chef Ștefan Popescu adaugă o peliculă de unt deasupra pateului, apoi îl lasă câteva ore la răcit, la frigider, ulterior fiind mâncat în orice moment preferat din zi. După ce ficatul s-a prăjit, acesta îl adaugă în robot, alături de pieptul de pui și ceapă cu usturoiul trase la tigaie, iar după ce mixerul a făcut o pastă și totul este omogenizat, adaugă compoziția în forme.
“Ca să nu se oxideze pateul de ficat ținut la frigider, punem o peliculă de unt deasupra. După se dă la frigider câteva ore să se întărească, apoi poate fi mâncat la mic dejun sau oricând.”, a mai spus chef Ștefan Popescu.@chefstefanpopescu Pate de casă 👨🏻🍳 O rețetă tradițională, simplă și fără E-uri sau aditivi alimentari, perfectă pentru a fi servită și copiilor. Cu ingrediente simple, veți putea recrea această rețetă acasă într-un mod sănătos și delicios. Sunt sigur că odată ce o încercați, nu veți mai cumpăra niciodată pate de la magazin. ✨ Ingrediente: 500g ficăței de pui 300ml lapte rece 50g ceapă mărime medie (ceapă de apă sau șalotă) 2 căței usturoi 30ml ulei măsline 150g unt (minim 80% grăsime) 200ml smântână pentru frișcă (minim 30% grăsime) 20ml Brandy (whiskey sau vin dulce licoros tip Marsala/Porto/Malaga) 2 frunze de dafin 200g piept de pui Sare Piper negru măcinat #retete #retetesimple #reteterapide #pate #bucatarie #cheflife ♬ sunet original- Chef Stefan Popescu