Pateu de casă, rețeta ușoară pregătită de chef Ștefan Popescu. “Punem o peliculă de unt deasupra.”

Pateu de casă, rețeta ușoară pregătită de chef Ștefan Popescu. “Punem o peliculă de unt deasupra.”
Pateu de casă, rețeta ușoară pregătită de chef Ștefan Popescu. “Punem o peliculă de unt deasupra.”

Chef Ștefan Popescu a dezvăluit rețeta pateului de ficat, realizat în casă.

Chef Ștefan Popescu ține la curent urmăritorii și iubitorii de mâncăruri de fiecare dată cu preparate delicioase pe care le pregătește în propria bucătărie, iar de această dată a venit cu rețeta pateului de casă, realizat din doar câteva ingrediente, care este foarte ușor de preparat și perfect pentru mic dejun sau orice moment al zilei.

Ingrediente:

  • Piept de pui
  • Ficat de pui
  • Ceapă
  • Usturoi
  • Ulei de măsline
  • Sare
  • Piper
  • Unt

Cum pregătește chef Ștefan Popescu pateul de ficat de pui

Citește și: Chef Ștefan Popescu, trucuri și secrete din bucătărie! De ce este bine să cernem condimentele: „În bucătărie există mereu trucuri care să ne ajute să obținem cele mai bune preparate.”

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citește și: Chef Ștefan Popescu, trucuri utile pentru a găti carnea corect! Cum prepară cunoscutul bucătar carnea, astfel încât să aibă o aromă delicioasă: „Tamponează carnea înainte să o pui pe grătar.”

Chef Ștefan Popescu a început prin a prezenta ingredientele de care are nevoie pentru acest preparat, astfel că începe prin a trage la tigaie ceapa cu usturoiul, prăjește pieptul de pui și ficatul separat, iar când cele două sunt gata, le adaugă în mixer, peste care adaugă și legumele călite.

Cel mai important, înainte ca ficatul să fie prăjit, trebuie să stea 30 de minute în lapte pentru a scoate din gustul amar.  “Pateu de ficat, cu piept de pui, ficat, multă ceapă, smântână, sare și piper. Rețeta simplă, fără E-uri, puteți să folosiți ficat de  țară, piept de pui de țară. Neapărat  să stea 30 de minute în lapte pentru a se  duce din amăreală. Încep cu pieptul de pui pe care îl pun la fiert.
La 500 grame de ficăței, puteți pune 200-300 g de piept de pui. Îl face mai bun și mai ușor de mâncat. Am pus ceapa, doi căței de usturoi, iar ce fac eu acum este să rumenesc ceapa și usturoiul în unt, iar la final torn restul de unt. Au trecut cele 30 de minute, scurgem ficatul din lapte și îl puneam în tigaie cu ulei de măsline.”,
a
povestit chef Ștefan Popescu.

Secretul ca pateul să nu oxideze la frigider

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

După ce întreaga compoziție a fost adăugată în forme, pentru a nu se oxida, chef Ștefan Popescu adaugă o peliculă de unt deasupra pateului, apoi îl lasă câteva ore la răcit, la frigider, ulterior fiind mâncat în orice moment preferat din zi. După ce ficatul s-a prăjit, acesta îl adaugă în robot, alături de pieptul de pui și ceapă cu usturoiul trase la tigaie, iar după ce mixerul a făcut o pastă și totul este omogenizat, adaugă compoziția în forme. 

“Ca să nu se oxideze pateul de ficat ținut la frigider, punem o peliculă de unt deasupra. După se dă la frigider câteva ore să se întărească, apoi poate fi mâncat la mic dejun sau oricând.”, a mai spus chef Ștefan Popescu.

@chefstefanpopescu Pate de casă 👨🏻‍🍳 O rețetă tradițională, simplă și fără E-uri sau aditivi alimentari, perfectă pentru a fi servită și copiilor. Cu ingrediente simple, veți putea recrea această rețetă acasă într-un mod sănătos și delicios. Sunt sigur că odată ce o încercați, nu veți mai cumpăra niciodată pate de la magazin. ✨ Ingrediente: 500g ficăței de pui 300ml lapte rece 50g ceapă mărime medie (ceapă de apă sau șalotă) 2 căței usturoi 30ml ulei măsline 150g unt (minim 80% grăsime) 200ml smântână pentru frișcă (minim 30% grăsime) 20ml Brandy (whiskey sau vin dulce licoros tip Marsala/Porto/Malaga) 2 frunze de dafin 200g piept de pui Sare Piper negru măcinat #retete #retetesimple #reteterapide #pate #bucatarie #cheflife ♬ sunet original- Chef Stefan Popescu



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Chef Ștefan Popescu, trucuri utile în bucătărie: „Dacă mâncarea ta este prea grasă, pune suc de lămâie și aciditatea va balansa foarte bine mâncarea.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies