Femeile cu pensii sub 2.000 de lei vor primi bani în plus! Ce anunț a făcut Marcel Boloș

Femeile cu pensii sub 2.000 de lei vor primi bani în plus! Ce anunț a făcut Marcel Boloș
Femeile cu pensii sub 2.000 de lei vor primi bani în plus! Ce anunț a făcut Marcel Boloș

O veste pozitivă pentru cetățenii români cu pensii mai mici de 2.000 de lei! Peste trei săptămâni, cei care primesc vouchere de energie vor primi a doua tranșă de sprijin pentru a-și acoperi costurile facturilor.

O informație mai mult decât bună pentru persoanele pensionate din România cu venituri mai mici de 2.000 de lei! În următoarele trei săptămâni, cei aproximativ 2,1 milioane de beneficiari ai voucherelor de energie vor primi o a doua tranșă de sprijin în valoare de 700 de lei, pentru a ajuta la acoperirea cheltuielilor cu facturile de energie.

Citește și: Ce se întâmplă cu femeile cu pensii sub 1.700 lei! Anunț de ultimă oră pentru a cumpăra alimente și mese calde!

Ce categorie de femei va fi primi bani în plus

Prima tranșă de sprijin a fost transferată pe cardurile lor în luna februarie a anului 2023, iar cea de-a doua tranșă o vor primi în septembrie.

Până la data de 31 decembrie 2023, cei care dețin cardurile de energie trebuie să utilizeze suma alocată pe aceste carduri. Această facilitate este folosită de către pensionarii din România pentru a plăti facturile de energie.

 Programul de carduri de energie este extins către peste patru milioane de beneficiari, iar fondurile alocate pentru acest program se ridică la suma totală de 2,8 miliarde de lei.

Suma totală se împarte în două tranșe, cu cea de-a doua urmând a fi transferată pe cardurile de energie ale beneficiarilor în luna septembrie, conform informațiilor furnizate de fostul ministru al Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

„Reamintesc faptul că din septembrie vom furniza alți 700 de lei pe cele 2,1 milioane de carduri”, a spus acesta.

Anunțul făcut de Marcel Boloș

Sprijinul financiar poate fi folosit pentru acoperirea cheltuielilor cu diverse servicii energetice, cum ar fi electricitatea, gazul, încălzirea centralizată, buteliile de gaz, lemnul de foc, păcura, peleții și alte materiale de încălzire.

Până în acest moment, au fost generate și distribuite peste două milioane de carduri de energie destinate persoanelor vulnerabile din România, iar în paralel au fost gestionate 17.700 de investigații sociale, pentru care s-au emis și distribuit carduri corespunzătoare.

Suma de 1.400 de lei este oferită ca ajutor celor cu pensii sub 2.000 de lei pentru a compensa costurile la energie. Această sumă poate fi folosită până pe 31 decembrie 2023 și este distribuită în două tranșe, în funcție de consumul sau de nevoile fiecărei gospodării vulnerabile.

În luna februarie a acestui an, s-a acordat prima tranșă de 700 de lei, iar a doua tranșă este programată pentru septembrie. Este îmbucurător faptul că aceste carduri, destinate românilor vulnerabili cu pensii mici, nu vor înceta să fie distribuite. Pe lângă tranșa din septembrie, vor exista și altele în anul 2024, cu toate că Comisia Europeană a sugerat întreruperea subvențiilor din cauza conflictului din Ucraina.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citește și: Veste bună pentru pensionarele din România! Femeile vor primi banii mai rapid în luna august

 

 

 

 



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Cum ne machiem pentru a ne alungi trăsăturile. Care sunt trucurile pe care trebuie sa le incerci?

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies