Ce este alopecia? Care sunt primele semne pe care le dă boala

Ce este alopecia? Care sunt primele semne pe care le dă boala
Ce este alopecia? Care sunt primele semne pe care le dă boala

Aflați din rândurile următoare care sunt principalele forme de alopecie și cum se poate trata această boală.

Alopecia este o boală adesea întâlnită în zilele noastre, chiar și în rândul tinerilor. Aceasta poate avea multiple forme, în funcție de specificul acesteia și există o serie de factori de care trebuie să ținem cont dacă vrem să o tratăm sau să o prevenim.

În cadrul unei emisiuni, medicul Amalia Anghel a vorbit despre ce provoacă pierderea părului și cum o putem trata.

Ce este alopecia

Citește și: Cum să ne îngrijim scalpul pentru a evita alopecia. “Dacă persoana respectivă nu are suficient păr în zona donatoare, din păcate, nu se mai poate face altceva.”

Ce este alopecia? Care sunt primele semne pe care le dă boala

Alopecia este o boală care înseamnă căderea părului. Potrivit specialistului în domeniu, părul poate să cadă difuz, dar și tranzitor.

Este foarte important de menținut faptul că de-a lungul vieții, în perioadele noastre stresante, părul mai cade, dar se regenerează spontan. Conform specialistului în domeniu, în mod normal, ne cad până la 100 de fire de păr zilnic, acesta fiind ritmul fiziologic.

Dacă această cădere depășește pragul de 100 de fire de păr zilnic și se observă ușoare goluri cauzate de căderea părului, atunci putem să vorbim despre alopecie.

Tipuri de alopecie

Citește și: Căderea părului: cauze potențiale și când să consultați un medic

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Ce este alopecia? Care sunt primele semne pe care le dă boala

Potrivit specialistului în domeniu, există trei tipuri de alopecie: alopecia areata, alopecie totală și alopecia androgenetică.

Alopecia areata este o cădere patologică provocat în principiu de un stil de viață stresant.

Există cădere patologică, cum este cea difuză, alopecia areata, în care avem zone lipsite de păr pe scalp sau chiar în barbă.Alopecia areata adesea debutează brusc și ne trezim cu zone lipsite de păr. Acesta este un stadiu incipient și el poate avansa până la un stadiu mai sever și anumite alopecie totală, să cadă tot părul de pe scalp și câteodată și cel de pe sprâncene sau din alte zone cu pilozitate .”,

spune specialistul în domeniu.

Alopecia androgenetică este cea mai frecventă formă și se moștenește genetic. Potrivit specialistul în domeniu, această formă afectează în principal bărbații, dar și femeile.

„Părul cade și apare chelia, iar în stadiile avansate, din păcate, avem doar implantul ca soluție de tratament.”, spune specialistul în domeniu.

Cauze ale apariției alopeciei

Pe lângă cazurile genetice, alopecia poate să apară și din cauza anumitor factori.

Stresul, dietele stricte și chiar coafurile nepotrivite pot determina căderea părului la adolescenți și tineri.

Există și cazuri în care debutul este extrem de precoce, chiar în cazul adolescenților. Cu cât ne spălăm mai frecvent cu un șampon puternic, de exemplu, un șampon împotriva dermatitei seboreice, firul de păr se poate subția și inclusiv poate să apară această cădere, dar adesea este tranzitorie.

Noi trebuie să avem o îngrijire corectă. Atunci când trebuie să ne spălăm frecvent, trebuie să folosim un șampon pentru scalp sensibil. Atunci când ne ținem tot timpul părul în coadă, există cădere asociată acestui obicei. ”, spune specialistul în domeniu.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Cel mai eficient tratament împotriva alopeciei

Citește și: Cum oprești căderea părului. „Părul se regenerează spontan, așa cum o face organismul nostru în general. ”

Ce este alopecia? Care sunt primele semne pe care le dă boala

Potrivit specialistului în domeniu, cel mai eficient tratament împotriva alopeciei este diagnosticul precoce.

Ce putem noi să facem este să avem un diagnostic incipient atunci când părul începe să cadă. Cu cât venim mai devreme și avem un diagnostic incipient, avem mai multe șanse terapeutice. Pentru orice cădere importantă, trebuiesc făcute analize. Adesea căderea este în contextul unor afecțiune hormonale. Prin urmare, noi ar trebui să tratăm boala principală și nu să ne concentrăm asupra efectelor. Prevenția înseamnă în primul rând diagnostic.Trebuie să fie un diagnostic precoce. Cel mai important este diagnosticul. Nu trebuie să mergem să luăm suplimente, ci să avem un diagnostic corect. ”, spune specialistul în domeniu.

Astfel, trebuie să apelăm la un tratament local, care nu doar că reușim să oprim cădere, ci și stimulăm foliculii piloși.

Potrivit specialistului în domeniu, chiar și în cazul alopeciei genetice există un tratament, atâta timp cât este depistată la timp.

Dacă vorbim despre alopecia genetică, atunci când observăm rărirea părului în anumite zone, trebuie să începem tratamente astfel încât să oprim căderea, dar să și stimulăm foliculii piloși. Avem mari șanse să ne menținem pilozitatea chiar și în contextul acesta genetic .”, spune specialistul în domeniu.  



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Păr sănătos: un ghid pentru a obține șuvițe pline, strălucitoare și puternice

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies