Ce este balsamul leave-in. "Există balsamuri speciale pentru femeile cu părul blond, dar și pentru cele roșcate, brunete sau șatene"

Ce este balsamul leave-in. Ce beneficii are pentru părul tău
Ce este balsamul leave-in. "Există balsamuri speciale pentru femeile cu părul blond, dar și pentru cele roșcate, brunete sau șatene"

Află ce este balsamul leave-in și ce beneficii încredibile poate avea pentru părul tău.

Balsamul leave-in este acel produs care hidratează părul, fără a fi nevoie ulterior de clătire. Este recomandat în special femeilor cu părul creț, întrucât acestea se confruntă zi de zi cu frizz-ul. Balsamul leave-in vă ajută să descâlciți părul rapid, hidratează firul în profunzime și conferă acea strălucire naturală, care se va menține până la următoarea spălare.

Dacă ați auzit de metoda LOC sau LCO, atunci știți că litera L vine de la leave-in. 

Balsamul leave-in are o altă consistență față de balsamul cu clătire. Este mai fluid și datorită faptului că nu necesită clătire, are în conținutul său ingrediente care nu vor încărca părul.

Are o consistență destul de groasă, întrucât acest balsam prezintă elemente care vor rămâne pe firul de păr mai mult timp.

Ce este balsamul leave-in

cum se foloseste balsamul leave-in

Citeste si: //DESCOPERĂ\\ Cum poți prepara masca de păr cu amidon de porumb

Diferența dintre balsamul leave-in și laptele pentru păr

De regulă, balsamul leave-in se folosește după ce părul a fost spălat, spre deosebire de laptele hidratant care poate fi aplicat pe firul de păr zi de zi, fiind mult mai dens.

În ceea ce privește ingredientele însă, observăm o serie de similarități.

În compoziția unui balsam care nu necesită clătire vom regăsi ca element principal apa, dar și diverse uleiuri, care vor hidrata părul în profunzime. Aceleași elemente se vor regăsi și în conținutul unui lapte hidratant.

Citeste si: Cum să arăți mereu bine fără prea mult efort. Sfaturi pentru un aspect impecabil 24/7

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Ce balsam trebuie să alegem în funcție de tipul de păr. Sfatul specialistului

Păr fin

„Femeile cu părul fin trebuie să țină cont de structura firului de păr și să aleagă balsam mediu hidratant, care să ofere luciu și care să ajute la descurcarea ușoară a firelor de păr.

Un balsam puternic hidratant va duce la o îngrășare exagerată a firului de păr subțire, care absoarbe orice exces de grăsime”, declară Cristi Pascu.

Citeste si: Uleiuri noncomedogenice bune pentru piele. Hidrateaza fără să încarce tenul

 

Păr creț

 

„Pentru părul creț trebuie ca balsamul să aibă proprietăți puternic hidratante, deoarece acest tip de păr, prin natura și structura lui, are tendințe de deshidratare și de uscare.

Un balsam pentru păr creț trebuie să fie mai bun decât un balsam de zi cu zi, trebuie să confere părului elasticitatea de care are nevoie și luciul care se pierde datorită porozității mari a firului de păr”, continuă hairstylistul.

cum alegem balsamul de par

Citeste si: //PREPARĂ\\ Masca de păr cu ou+ miere, iaurt sau lapte

 

Păr vopsit

 

Balsamurile sunt, în prezent, specializate. Există balsamuri speciale pentru femeile cu părul blond, dar și pentru cele roșcate, brunete sau șatene. 

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: „Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a- stirilekanald.ro

Principalele inovații au avut loc atunci când vorbim despre blonduri, care se realizează printr-un oxidant puternic și sunt mai intensive ca și culoare. Există balsamuri adecvate pentru fiecare tip de păr blond, de la cel arămiu până la cel argintiu, care diferă prin ingredientele de hidratare. 

Pentru celelalte culori, balsamurile sunt de intensitate medie ca și hidratare, pentru că necesită în special o descurcare ușoară a firului de păr și un plus de luciu”, explică Cristi Pascu.

 

Citeste si: Cele mai simple coafuri pentru păr lung. „Se poartă varianta glam a părului"

 

Păr natural

 

„În general, părul natural are o stare de sănătate mult superioară față de un păr vopsit sau un păr creț. Părul natural și drept are deja un luciu și un aspect îngrijit, iar balsamul, în acest caz, nu face decât să întrețină acest luciu și să descurce firul de păr”, concluzionează hairstylistul.

Citeste si: 3 Idei de coafuri elegante pentru păr lung. "Atunci când îl spăl, înainte de uscare, să îi aplic o protecție termică"

 



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Cea mai ieftină mască pentru păr din ulei de cocos

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Detaliul surprinzător observat la Edi Iordănescu după participarea la EURO 2024

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii" | Foto

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies