Ce este dulce de leche. Pregătește chiar la tine acasă "dulceață de lapte"

reteta de dulce de leche
Ce este dulce de leche. Pregătește chiar la tine acasă "dulceață de lapte"

Puține persoane cunosc acest desert, denumit dulce de leche. Însă reprezintă desertul sau topping-ul care poate să fie folosit în atâtea rețete delicioase.

Aflați din rândurile următoare ce este mai exact dulce de leche, care sunt beneficiile acestui desert, dar și cum puteți prepara o rețetă foarte ușoară de dulce de leche, pe care o puteți consuma simplă sau o puteți adăuga în alte preparate dulci.

 

Ce este dulce de leche

După cum probabil că v-ați dat seama, „dulce de leche” este un desert care are la bază laptele.

De-a lungul timpului, acest desert a fost considerat unul dintre cele mai interesante și gustoase, datorită texturii inconfundabile.

Dulce de leche poate să fie considerat o cremă-topping universală, fiind potrivită pentru nenumărate rețete, precum crema de prăjituri, napolitane, torturi, topping pentru înghețată, orez cu lapte, topping pentru fructe, salate de fructe, cheguri sau chiar griș cu lapte. Îl puteți consuma la micul dejun sau după-amiază.

Bineînțeles că dacă doriți, dulce de leche se poate consuma și singur, pentru a vă bucura de gustul intens pe care îl are. Trebuie să țineți cont de modul în care veți păstra acest desert, pentru că acesta se poate altera destul de repede dacă nu este ținut la frigider.

ce este dulce de leche

Citeste si: Ce este surimi. Îl poți găsi mereu la supermarket și este originar din Japonia

 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Beneficiile consumului dulce de leche

Unul dintre beneficiile consumului acestui desert, dulce de leche este legat de faptul că are puține calorii, în comparație cu alte dulciuri. Acest lucru se datorează faptului că la aproximativ 100 de grame, conține doar 315 calorii, față de alte deserturi care au mult mai multe calorii.

Astfel, în momentul în care simțiți acea nevoie de dulce, poftă de dulce, puteți consuma cu încredere dulce de leche, pentru că vă ajută să vă potoliți această poftă, dar și pentru că nu vă afectează sănătatea ca alte deserturi întâlnite în comerț. Este un desert care este atât ușor de găsit, cât și ușor de preparat, versatil și cu care nu veți consuma sume mari de bani.

cu ce se mananca dulce de leche

Citeste si: Cu ce se mănâncă urzicile. Pregătește cea mai gustoasă mâncare de urzici cu ou

 

Cu se se mănâncă dulce de leche

Așa cum am menționat anterior, dulce de leche poate să fie consumat atât simplu, cât și în nenumărate moduri.

Îl puteți utiliza și în  torturi  (tort cu umplutură de dulce de leche, tort de ciocolată și dulce de leche, tort de banane și de dulce de leche etc.),  prăjituri  (mini dulce de leche cheesecake, brownie umplute cu dulce de leche, cheesecake oreo și dulce de leche etc.),  fondue  de dulce de leche,  pudincă  de dulce de leche și  turtă dulce  de dulce de leche.

De asemenea, dacă doriți să preparați dulce de leche într-un mod mai rapid, puteți opta pentru  cremă de mascarpone  cu dulce de leche,  souffle  de dulce de leche, cremă de oreo cu dulce de leche,  bomboane  cu dulce de leche,  cupcakes  cu dulce de leche și  înghețată  din dulce de leche. Totodată, puteți consuma acest desert și sub formă de băutură, întâlnit la  milk-shake-uri  sau  frapuccino.

dulce de leche

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Citeste si: Cât timp se fierbe cușcușul. Care este secretul?

 

Rețetă simplă de Dulce de leche

Ingrediente- dulce de leche

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente: unt (50 g), zahăr (250 g), zahăr vanilat (o lingură), smântână 20% (200 ml), sare și lapte proaspăt 3.2% (250 ml).

Mod de preparare- dulce de leche

Tot ce trebuie să faceți este să topiți untul într-o tigaie, apoi după ce untul s-a topit, puteți adăuga zahărul, zahărul vanilat și un vârf de sare, iar apoi veți lăsa conținutul să se caramelizeze puțin. După ce s-a caramelizat, veți adăuga smântâna și laptele, și amestecați până când veți observa că s-a dizolvat caramelul.

Lăsați să scade compoziția la o temperatura moderată, pentru aproximativ 45 de minute. Astfel, se va forma o cremă groasă NU  uitați să amestecați la fiecare 4-5 minute, pentru a nu se forma cocoloașe sau pentru a nu se lipi. Rețeta de dulce de leche este gata când se va prelinge de pe lingură. În acel moment puteți lua desertul și îl veți putea pune într-un borcan, pe care l-ați clătiți foarte bine înainte cu apă fierbinte. Îl sigilați și îl lăsați în frigider până se răcește.

dulce de leche beneficii

Citeste si: Cât timp se fierbe cușcușul. Care este secretul?



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Cu ce se mănâncă urzicile. Pregătește cea mai gustoasă mâncare de urzici cu ou

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies