George Oshawa, pe numele său adevărat Yukikazu Sakurazawa este fondatorul dietei macrobiotice. Alimentaţia macrobiotică mai este denumită şi arta longevităţii şi a reîntineririi, deoarece dieta macrobiotică este de fapt un mod de viaţă, în armonie cu natura şi cu mediul. De-a lungul anilor, ea a fost folosită pentru a vindeca unele boli, inclusiv cancerul.
Se admite doar sarea grunjoasă ca şi condiment, iar ca lichid trebuie să se consume doar apă, de preferinţă cât mai pură. Cerealele respective este foarte bine să fie integrale, dar se poate consuma din când în când şi orez alb. Grâul să fie cumpărat din piaţă de la ţărani, nu din supermarket si pe cât posibil din culturi în care nu s-au folosit îngrăşăminte chimice.
Cerealele se pot prepara în orice combinaţie sau proporţie dorim: fierte, coapte, măcinate, sub formă de terci (ca mămăliga) sau turtiţe. Se pot mânca în orice cantitate, de preferinţă cât mai
Băuturile răcoritoare, fresh-urile, cafeaua şi chiar ceaiul sunt interzise pe toată perioada de regim Oshawa.
Numai în cazuri excepţionale, se poate consuma macerat de busuioc, iar în cazul în care urmăm un tratament naturist, remediile prescrise de medic se pot lua in paralel cu regimul Oshawa.
citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>