Ce este o relație de dragoste și ură? Înțelegerea complexității emoțiilor intense

ce este o relatie de dragoste si ura
Ce este o relație de dragoste și ură

Complexitatea emoțiilor pe care le simțim în timpul unei relații, poate ajunge la un moment dat peste înțelegerea noastră. Însă știați în ce constă o relație de dragoste și ură?

Aflați din rândurile următoare, ce este mai exact o relație de dragoste și ură, dar și cum o puteți recunoaște mai bine.

 

Ce este o relație de dragoste și ură?

Acest tip de relație, mai exact ceea care se manifestă atât cu dragoste, cât și cu ură, este o relație în care regăsim aceste 2 sentimente și emoții total diferite, dar în același timp foarte puternice, experimentate atât de către un partener, cât și de celălalt, aproape în egală măsură.

Astfel, în momentul în care aceste 2 sentimente se ciocnesc, duc către o relație unică și complexă, cunoscută sub acest nume, de relație de dragoste și ură. Partenerii își pot schimba sentimentele, de la dragoste la ură, în doar câteva secunde, echilibrul între iubire și ură fiind unul denaturat, conexiunea având numai suișuri și coborâșuri extreme, în care într-un moment, partenerul poate să se simtă mai îndrăgostit ca niciodată, iar brusc să simtă furie sau frustrare.
În ciuda faptului că acest termen nu este atât de cunoscut, relațiile de acest tip, sunt din ce în ce mai dese.

Citește și: De ce unii oameni nu pot rămâne singuri?

Ce este o relație de dragoste și ură[Sursa foto: freepik]

Citește și: De ce ne îndrăgostim atât de ușor? 9 motive clare susținute de psihologi

 

În ce constă o relație de dragoste și ură

1. Emoții intense

Caracteristică acestei relații de dragoste și ură, este reprezentată de emoțiile intense dintre parteneri. În aceste relații, ei pot simți dragoste și afecțiune intensă într-un anumit moment, iar brusc, în clipa următoare, să simtă furie și ură, sentimente la fel de intense ca iubirea de mai devreme.

Ce este o relație de dragoste și ură[Sursa foto: freepik]

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

2. Conflict

În ceea ce privește ocupațiile din acest tip de relație, de dragoste și ură, preturi special, fiind în centrul atenției, atât din punct de vedere al unui partener, cât și al celuilalt.

Astfel, în momentul în care aceștia ajung la un conflict în relație, ajung totodată să se certe și să se lupte, însă deseori pentru a putea găsi un punct comun.

Ce este o relație de dragoste și ură[Sursa foto: freepik]

3. Plimbare cu suișuri și coborâșuri

In acest tip de relație, emoțiile resimțite de către parteneri pot fi atât de imprevizibile, ajungând la un moment dat să aibă o continuă plimbare cu suișuri și coborâșuri.

Acestea sunt atât de extreme și au loc într-o perioadă extrem de scurtă de timp, sărind de la iubire la ură.

in ce consta relatia de dragoste si ura
Ce este o relație de dragoste și ură[Sursa foto: freepik]

4. Pasiune

În ciuda faptului că, conflictul reprezintă punctul de interes cel mai des întâlnit într-o astfel de relație, de dragoste și ură, deseori aceste conflicte au o intensitate destul de mare, însă în cele din urmă, această intensitate poate duce și la momente pasionale între parteneri.

Astfel, se provoacă conexiuni atât fizice, cât și emoționale, care brusc, de asemenea, se pot transforma în argumente la fel de intense.

dragoste si ura
Ce este o relație de dragoste și ură[Sursa foto: freepik]

5. Frica de abandon

În momentul în care realizezi ce înseamnă cu adevărat o relație de dragoste și ură, din exterior, sau poate chiar realizezi că te afli într-una, va apărea acea frică de abandon. Acest sentiment va fi resimțit din ce în ce mai profund, apărând totodată și frica unui partener, că celălalt îl va părăsi, ceea ce îl va determina să aibă un comportament diferit, mai exact se va ajunge la posesivitate.

dragoste si ura in cuplu
Ce este o relație de dragoste și ură[Sursa foto: freepik]

Citește și: Denisa și Bogdan, ceartă aprinsă în camera roșie! Concurentul nu vrea să înțeleagă că fata nu are sentimente pentru el: „Mai mult decât prieteni nu putem să fim”- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

6. Atragere și respingere

Într-o astfel de relație, așa cum apare sentimentul de dragoste, precedat de cel de ură, în momentul în care simțim iubirea față de partener, automat simțim și atracția unul față de celălalt, însă dat fiind faptul că imediat intervine sentimentul de ură, respectiv respingere, vom avea tendința să ne îndepărtăm unul de celălalt, în momentul în care lucrurile devin prea intense.

Ce este o relație de dragoste și ură[Sursa foto: freepik]

7. Gelozia

Gelozia nu avea cum să lipsească dintr-o astfel de relație, aceasta fiind una dintre caracteristicile principale, și comune, dat fiind faptul că există nenumărate momente în care partenerii devin geloși unul pe celălalt, dar și în ceea ce privește prieteniile pe care le au, interesele, hobby-urile, carierele și așa mai departe.

relatie de dragoste si ura
Ce este o relație de dragoste și ură[Sursa foto: freepik]

8. Epuizare emoțională

Nu în ultimul rând, din cauza acestor suișuri și coborâșuri constante din relație, se poate ajunge la epuizare emoțională, iar în acel moment, ambii parteneri se simt copleșiți și epuizați de intensitatea pe care emoțiile lor o au, frecvent.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi în materie de relații de cuplu, cum să îți îmbunătățești relația cu partenerul tău si cu cele mai eficiente tehnici pentru a-ți dezvolta relația în mod sănătos și durabil.

Ce este o relație de dragoste și ură[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

De ce ne îndrăgostim atât de ușor? 9 motive clare susținute de psihologi

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies