Ce fel de sare se folosește la murături, de fapt. Secretul gospodinelor pentru un gust perfect

Ce fel de sare se folosește la murături, de fapt.
Ce fel de sare se folosește la murături, de fapt.

Iată ce trebuie să știi atunci când vine vorba de prepararea murăturilor. Ce fel de sare trebuie să folosești.

Am ajuns deja în a doua lună de toamnă, iar gospodinele își pregătesc borcanele cu bunătăți pentru anotimpul rece. Din aceste preparate fac parte și murăturile, gustoase în numeroase combinații, așa că iubitoarele de mâncăruri se pregătesc pentru a-și face proviziile și pentru a se bucura de ele pe tot parcursul anului ce urmează. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de murături, există și câteva secrete pe care trebuie să le știi, iar o mare atenție trebuie să o acorzi la sarea pe care o folosești.

Ce fel de sare se folosește la murături

Citește și: Cum prepară bunica Gherghina de pe TikTok murăturile pentru iarnă? „Puneți mâna și învățați, mamaie, că părinții mei puneau gogoșari întregi într-o putină de lemn.”

Ce fel de sare se folosește la murături, de fapt.
Ce fel de sare se folosește la murături, de fapt.[Sursa foto: freepik]

Citește și: Care este secretul folosit de Gina Bradea, pentru o conopidă în saramură tradițională: "O murătură curată și gustoasă pe care o putem mânca la iarnă!"

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Murăturile se număra printre pregătirile pentru iarnă, așa că varza, gogonelele, conopida, castraveți și pepenii pot fi puși la borcan, în saramură sau în oțet, astfel că toți pașii pentru realizarea lor sunt foarte ușor de făcut. Când vine vorba de sarea pe care o folosiți, trebuie să știți că cea pe care o punem în mod uzual la gătit nu este recomandată. În momentul în care alegeți să puneți murături la borcan, sarea fină, cea pe care o folosim la mâncare, nu este potrivită pentru ele, deoarece acest tip de sare conține iod și

poate strica murăturile, tulburând apa. Cea mai potrivită sare pentru murături este cea grunjoasă, care are multe alte utilizări în industria alimentară, iar aceasta are mai multe surse de proveniență, însă este potrivită pentru murături dacă respectă acest aspect.

Sare pentru murături: iodată sau neiodată?

Ce fel de sare se folosește la murături, de fapt.
Ce fel de sare se folosește la murături, de fapt.[Sursa foto: freepik]

În momentul în care te-ai întrebat adesea ce fel de sare folosești sau ți se pare că ceva nu este în regulă, iar murăturile tale nu sunt cum ți-ai dorit, trebuie să știi că în acest caz este recomandat să folosești sare neiodată.

Sarea iodată poate strica murăturile și poate, de asemenea, afecta gustul și textura acestora. Sarea neiodată ajută la menținerea murăturilor crocante, iar cu ajutorul ei acestea își păstrează o culoare naturală. Atunci când mergeți în magazine pentru a face cumpărături, căutați acea sare grunjoasă, fiind specificat adesea pe ambalaj întrebuințările sale, fiind specială pentru preparatele de toamnă.

Citește și: Alina Sorescu și Alexandru Ciucu au avut ultimul termen în procesul de divorț. Cei doi se judecă pentru programul fiicelor! Ce spune Ilinca Vandici despre deciziile lor: „Copiii vor fi afectați”- kanald.ro

Citește și: Ana-Maria Vasiliu l-a înșelat pe Gabriel?! Soacra a rupt tăcerea: "Nu te omoară nimeni degeaba"- stirilekanald.ro

Alte trucuri pentru a obține cele mai bune murături 

Ce fel de sare se folosește la murături, de fapt.
Ce fel de sare se folosește la murături, de fapt.[Sursa foto: freepik]

Vă puteți folosi și de câteva trucuri pentru ca murăturile voastre să fie delicioase și să se mențină în aceeași formă pe tot parcursul anului. Astfel, și celelalte ingrediente pe care le adăugați în borcan sunt la fel de importante. Adăugați 2-3 căței de usturoi care vă vor ajuta în a oferi un gust deosebit și vor menține fermitatea murăturilor. Un alt aspect important este să nu încălziți saramura pentru ca murăturile voastre să rămână crocante.

Vă puteți folosi și de hrean, deoarece, cu cât adăugați mai mult hrean, cu atât murăturile vor fi mai tari. Asigurați-vă că atunci când alegeți murăturile, legumele sunt proaspete și fără defecte, deoarece pot afecta și legumele din jur. Pentru un plus de gust, adăugați condimente, cum ar fi boabe de muștar, piper, foi de dafin și mărar, iar acestea vor ajuta să obțineți un adevărat deliciu pentru iarnă. Dacă vă doriți ca zeama murăturilor să nu rămână vâscoasă, iar ele să se mențină tari și crocante, puteți adăuga în borcan frunze și crenguțe de vișin, de hrean sau ardei iute
uscat. Este foarte important, de asemenea, să nu umpleți borcanul cu saramură și să lăsați un spațiu gol de 2 cm. Dacă alegeți să puneți varză la murat, pentru ca aceasta să se păstreze bine cât mai mult timp, adăugați din când în când și puțin zahăr. Acestea sunt doar câteva trucuri pe care trebuie să le știți în momentul în care vă pregătiți să puneți murăturile pentru iarnă, iar dacă veți ține cont de ele, vă veți bucura de preparate delicioase. 



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Cum prepară bunica Gherghina de pe TikTok murăturile pentru iarnă? „Puneți mâna și învățați, mamaie, că părinții mei puneau gogoșari întregi într-o putină de lemn.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

VIDEO. Iulia Vântur a atras toate privirile la Iifa Awards 2024: "Câtă eleganță emană prin aceste ținute deosebite". Cum arată ținuta purtată de vedetă

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

În această seară, de la ora 20:00, premiera serialului „Inimă rebelă”, la Kanal D – o poveste despre supraviețuire, prietenie și speranță

Octombrie aduce temperaturi foarte ridicate în România! Prognoza meteo actualizată


Cookies