Iată ce trebuie să știi atunci când vine vorba de prepararea murăturilor. Ce fel de sare trebuie să folosești.
Am ajuns deja în a doua lună de toamnă, iar gospodinele își pregătesc borcanele cu bunătăți pentru anotimpul rece. Din aceste preparate fac parte și murăturile, gustoase în numeroase combinații, așa că iubitoarele de mâncăruri se pregătesc pentru a-și face proviziile și pentru a se bucura de ele pe tot parcursul anului ce urmează. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de murături, există și câteva secrete pe care trebuie să le știi, iar o mare atenție trebuie să o acorzi la sarea pe care o folosești.
Ce fel de sare se folosește la murături
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Murăturile se număra printre pregătirile pentru iarnă, așa că varza, gogonelele, conopida, castraveți și pepenii pot fi puși la borcan, în saramură sau în oțet, astfel că toți pașii pentru realizarea lor sunt foarte ușor de făcut. Când vine vorba de sarea pe care o folosiți, trebuie să știți că cea pe care o punem în mod uzual la gătit nu este recomandată. În momentul în care alegeți să puneți murături la borcan, sarea fină, cea pe care o folosim la mâncare, nu este potrivită pentru ele, deoarece acest tip de sare conține iod și
poate strica murăturile, tulburând apa. Cea mai potrivită sare pentru murături este cea grunjoasă, care are multe alte utilizări în industria alimentară, iar aceasta are mai multe surse de proveniență, însă este potrivită pentru murături dacă respectă acest aspect.Sare pentru murături: iodată sau neiodată?
În momentul în care te-ai întrebat adesea ce fel de sare folosești sau ți se pare că ceva nu este în regulă, iar murăturile tale nu sunt cum ți-ai dorit, trebuie să știi că în acest caz este recomandat să folosești sare neiodată.
Sarea iodată poate strica murăturile și poate, de asemenea, afecta gustul și textura acestora. Sarea neiodată ajută la menținerea murăturilor crocante, iar cu ajutorul ei acestea își păstrează o culoare naturală. Atunci când mergeți în magazine pentru a face cumpărături, căutați acea sare grunjoasă, fiind specificat adesea pe ambalaj întrebuințările sale, fiind specială pentru preparatele de toamnă.Alte trucuri pentru a obține cele mai bune murături
Vă puteți folosi și de câteva trucuri pentru ca murăturile voastre să fie delicioase și să se mențină în aceeași formă pe tot parcursul anului. Astfel, și celelalte ingrediente pe care le adăugați în borcan sunt la fel de importante. Adăugați 2-3 căței de usturoi care vă vor ajuta în a oferi un gust deosebit și vor menține fermitatea murăturilor. Un alt aspect important este să nu încălziți saramura pentru ca murăturile voastre să rămână crocante.