Cum prepară bunica Gherghina de pe TikTok murăturile pentru iarnă? „Puneți mâna și învățați, mamaie, că părinții mei puneau gogoșari întregi într-o putină de lemn.”

Cum prepară bunica Gherghina de pe TikTok murăturile pentru iarnă? „Puneți mâna și învățați, mamaie, că părinții mei puneau gogoșari întregi într-o putină de lemn.”
Cum prepară bunica Gherghina de pe TikTok murăturile pentru iarnă? „Puneți mâna și învățați, mamaie, că părinții mei puneau gogoșari întregi într-o putină de lemn.”

Află din rândurile următoare care este rețeta bunicii Gherghina de gogoșari murați.

Bunica Gherghina se pregătește intens pentru venirea anotimpului rece. Astfel, ca orice gospodină, s-a apucat să își facă proviziile pentru iarnă. De aceea, bunica Gherghina a pregătit gogoșari murați și a împărtășit rețeta cu urmăritorii săi din mediul online.

A venit toamna și pregătim murăturile pentru iarnă. Puneți mâna și învățați, mamaie, că părinții mei puneau gogoșari întregi într-o putină de lemn.

O umpleau cu gogoșari întregi. Mai puneau și varză, conopidă și făceau murături. Făceau și o putină de gogonele, murături în apă .”, a spus bunicuța pe TikTok.

Rețeta bunicii Gherghina de gogoșari murați

Citește și: Rețeta de pandișpan cu prune a bunicii Gherghina de pe TikTok: „Atenție, să aveți grijă să îl tăiați rece! Nu vă dați seama cât de delicios și cât de moale este!”

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citește și: Prăjitură cu mere, desertul pregătit de bunica Gherghina. “E o bunătate, să încercați și voi.”

Ingrediente:

Potrivit informațiilor oferite de bunica Gherghina, avem nevoie de următoarele ingrediente: 

  • morcov
  • ceapă
  • boabe de piper
  • boabe de muștar
  • foi de dafin
  • frunze de țelină
  • ardei grași
  • zahăr
  • sare
  • oțet

Mod de preparare:

Bunica Gherghina a explicat, pas cu pas, modul de preparare al gogoșarilor murați.

Procesul este unul simplu și rapid.

„Punem într-un borcan câteva feliuțe de morcov și câteva de ceapă. În continuare, punem câteva boabe de piper și câteva boabe de muștar. Începem cu gogoșarii. Și foi de dafin punem, frunze de țelină. Am terminat de pus ardeii la borcan și începem să punem două lingurițe de zahăr la fiecare borcan. Urmează câte o linguriță de sare la fiecare borcan.

Atenție, aceste borcane au un semn. Puneți două degete de oțet. Acum umplem borcanul cu apă și îi punem capacul. Fierbeți la bain-marie un sfert de oră, nu mai mult. De când începe să clocotească, vă uitați la ceas, 15 minute. Gogoșarii au fiert 15 minute și îi băgăm în beci pentru la iarnă .”, a spus bunica Gherghina în cadrul unui video postat pe pagina sa de TikTok. 



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

VIDEO Care este secretul lui chef Joseph Hadad pentru un crème brulee exact ca la restaurant! Ai nevoie de doar 4 ingrediente

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Finalul trilogiei „Moromeții” debutează cu fast la Teatrul Național București pe 13 noiembrie

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

De ce s-au despărțit, de fapt, Patrick și Nona! Ce i-a făcut să-și spună „adio”: „De acolo a început...”

"A dat o supărare mare și jale peste noi" Bunica lui Florin, tânărul de nici 25 de ani mort printre străini, în urma unui accident stupid, își urlă durerea


Cookies